Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Po porodzie:
- zależy mi, by towarzysząca mi osoba mogła przeciąćpępowinę
- zależy mi, by pępowina została przecięta dopiero wtedy,gdy przestanie tętnić
- chciałabym, aby moje dziecko było u mnie na brzuchu wkontakcie „skóra do skóry” tak długo jak będziemy tego potrzebowali
- chciałabym nakarmić moje dziecko piersią jeszcze na saliporodowej
- chciałabym, aby moje dziecko zostało owinięte w pieluszki,które przyniosłam z domu
- chciałabym aby moje dziecko zostało ubrane w rzeczy, któreprzyniosłam z domu
- zależy mi na tym, aby dziecko po porodzie zostało tylkoosuszone i okryte pieluszkami
- nie wyrażam zgody na robienie zdjęcia mojemu dzieckupodczas ważenia, zwłaszcza z użyciem lampy błyskowej
- proszę zważyć i zmierzyć moje dziecko po zakończeniupierwszego kontaktu skóra do skóry
- chciałabym od razu po porodzie dowiedzieć się ile waży imierzy moje dziecko
- chciałabym trzymać dziecko na rękach podczas rodzenia sięłożyska i w trakcie ewentualnych zabiegów
- proszę o wykonanie wstępnej oceny stanu noworodka napodstawie skali Agar podczas kontaktu „skóra do skóry”, gdy dziecko będzieleżało na moim brzuchu
- proszę o przeprowadzenie pełnego badania lekarskiego wpóźniejszym czasie, po zakończeniu pierwszego kontaktu, jeśli nie będzieprzeciwwskazań medycznych
Trzeci okres porodu:
- zanim zostaną podane mi środki naskurczowe, chciałabymspróbować urodzić łożysko samodzielnie
- nie zgadzam się na podanie środków naskurczowych w 3okresie porodu
- chciałabym mieć możliwość przystawienia dziecka do piersizanim urodzę łożysko
- zależy mi, by towarzysząca mi osoba mogła przeciąćpępowinę
- zależy mi, by pępowina została przecięta dopiero wtedy,gdy przestanie tętnić
- chciałabym, aby moje dziecko było u mnie na brzuchu wkontakcie „skóra do skóry” tak długo jak będziemy tego potrzebowali
- chciałabym nakarmić moje dziecko piersią jeszcze na saliporodowej
- chciałabym, aby moje dziecko zostało owinięte w pieluszki,które przyniosłam z domu
- chciałabym aby moje dziecko zostało ubrane w rzeczy, któreprzyniosłam z domu
- zależy mi na tym, aby dziecko po porodzie zostało tylkoosuszone i okryte pieluszkami
- nie wyrażam zgody na robienie zdjęcia mojemu dzieckupodczas ważenia, zwłaszcza z użyciem lampy błyskowej
- proszę zważyć i zmierzyć moje dziecko po zakończeniupierwszego kontaktu skóra do skóry
- chciałabym od razu po porodzie dowiedzieć się ile waży imierzy moje dziecko
- chciałabym trzymać dziecko na rękach podczas rodzenia sięłożyska i w trakcie ewentualnych zabiegów
- proszę o wykonanie wstępnej oceny stanu noworodka napodstawie skali Agar podczas kontaktu „skóra do skóry”, gdy dziecko będzieleżało na moim brzuchu
- proszę o przeprowadzenie pełnego badania lekarskiego wpóźniejszym czasie, po zakończeniu pierwszego kontaktu, jeśli nie będzieprzeciwwskazań medycznych
Trzeci okres porodu:
- zanim zostaną podane mi środki naskurczowe, chciałabymspróbować urodzić łożysko samodzielnie
- nie zgadzam się na podanie środków naskurczowych w 3okresie porodu
- chciałabym mieć możliwość przystawienia dziecka do piersizanim urodzę łożysko