reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam Kobietki kochane:)

Czytałam was troszke wczoraj ale nie miałam zupełnie weny na pisanie a do tego iałam troche załatwień w miescie. Poza tym popołudnie bardzo nerwowe dzięki mojemu bratu który nawywija a ja potem mam problemy i musze wszytko odkręcać załatwiać a do tego tym razem to mojej pracy dotyczyło i sie tak strasznie zdenerwowałam że brzuch mnie rozbolał a dizś z rana jak już została sama to się rozwyłam na całego. Może gdyby nie ciąża to bym tak tego nie przeżywała bo szybciej bym to ogasrnęła a tak z brzuchem ciężko się przemieszczać tym bardziej jeśli tzreba by jechać odkręcać sprawy dodatkowo 200 km. To sie wyżaliłam. U mnie za oknem -10 powinnam jechac odebrać wyniki posiewu moczu ale nie wiem czy dam radę auto z lodu odkuć.

Ewa twoje rady co do karnienia to lista przykazań matki karmiącej piersią aż mi sie przypomniało jak to było przy MIłoszu wszytko najważniejsze ujęłaś i jak ktoś się do tego zastosujeto sukces gwarantowany :tak::tak:.

Małamama zdrówka dla ciebie i męża niech się szybko rehabilituje:)

Malpawzoo ty nie możesz spać na lewym boku a ja muszę tylko na nim bo zastoje w nerce się pojawiły i teraz kojec do spania mnie ratuje ale juz mam dość spania na jednym boku.

Marcia gratuluje wkroczenia w 34 tydzień.

Agnis miłego słuchania serducha malucha.

Mamusia synka zamawiam tależ żurku mniam:-p

Ewa my codziennie przed spaniem gadaliśmy Miłoszowi że ma nas budzić jak tylko będzie mu się chciało siku i był okres że nocniki stał zaraz koło łóżeczka i on sma zacząl wstawac na ten nocnik czym mnie budził i jak zrobił to szłam z tym do ubikacji ale z tą próba raz w tygodniu to tez dob ry pomysł.

Jagna spróbuj do nich napisac a jeszcze lepiej zadzownić że chodzi o 1 sztukę a nie dwie.

Kainkas jak mnie ostatnio tak głowa bolała to miałam takie ciśnienie jak ty i byłam strasznie zmulona.

Flower to dobre wieści z wisyty super. Ale na gbura i ignoranta trafiłaś na usg masakra.

Jagna fajna porcelana jest też z firmy lubiana zerknij sobie.

Kamma mnie też tak nosi więc jak pojadę po wyniki to pewnie gdzieś do lumpka wstąpię:).

Mrowka twoje stany i wątpliwości to norma w ciąży zwłaszcza przy pierwszym dziecku, spokojnie wszytkiemu poradzisz głowa do góry.

Flower dobrze ze mężowi nic sie nie stało.

reklama
Flower - współczuję sytuacji z samochodem....masakra. Grunt że M cały i zdrowy
kamaa - widocznie Kamile tak już mają ;-) najlepiej by było gdyby każdy produkt istniał tylko w jednej marce i wydaniu, nie byłoby wyboru i problem z głowy ;-) A tak to jest ocean możliwości i jak to ze sobą porównać w ogóle.... narazie kupiłam apteczno-higieniczne rzeczy, większość rzeczy do szpitala,materacyk i wydałam ok 500 zł :szok: a wcale nie kupowałam najdroższych,starałam się wybierać optymalnie. To jeszcze nie koniec, bo wciąż mi paru brakuje, ale najważniejsze są i w razie tragedii przeżyjemy. Nie mam jeszcze staników do karmienia (bo nie wiem kiedy nalezy je kupić? czy mozna już,czy cyce jeszcze się zmienią bardziej), butelek dla dziecka,laktatora (ale to mi kolezanka obiecała pożyczyć) no i mam tylko jeden komplet pościeli do łóżeczka,zastanawiam się czy nie trzeba dokupić choćby jeszcze jednego na przebranie....

Flower – dobrze dogadałaś dziadydze starej !!!
Agnis – super wieści
Jagna – do zmywarki jak i do mikrofali bez zdobień. A lubiana faktycznie fajna
Ewa – za dwie pary pidżamek 57zł z dostawą – sprzedawca sprawdzony – kiedyś wam pisałam , że kupuję ciuchy sprowadzane z Anglii
2-pak piżamki TRAKTORY chłopiec 3-4 PRIMARK (3827403134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Flower – dobrze, że m nic się nie stało , a termin wyjazdu faktycznie nieciekawy

ewa - lidla nie masz?tam często pizAmki fajne po 20zł.

Pewnie mam, ale nie wiem gdzie ;) A jeśli nie wiem, to bym musiała tam jechać, czyli doliczyć czas i kasę za transport, to już mi się przestaje opłacać :p

Ewa twoje rady co do karnienia to lista przykazań matki karmiącej piersią aż mi sie przypomniało jak to było przy MIłoszu wszytko najważniejsze ujęłaś i jak ktoś się do tego zastosujeto sukces gwarantowany :tak::tak:.

Ewa my codziennie przed spaniem gadaliśmy Miłoszowi że ma nas budzić jak tylko będzie mu się chciało siku i był okres że nocniki stał zaraz koło łóżeczka i on sma zacząl wstawac na ten nocnik czym mnie budził i jak zrobił to szłam z tym do ubikacji ale z tą próba raz w tygodniu to tez dob ry pomysł.

Jeszcze tylko dziecko musi w tym karmieniu współpracować ;)

Nocnik u nas odpada. Franek śpi z Anielą w pokoju, a ona ma lekki sen i by się wybudziła na pewno. Poza tym jakby sikał na pół-śpiąco, to pewnie by połowa była na zewnątrz ;)
Zobaczymy jak pójdzie z łazienką :)

Ewa – za dwie pary pidżamek 57zł z dostawą – sprzedawca sprawdzony – kiedyś wam pisałam , że kupuję ciuchy sprowadzane z Anglii
2-pak piżamki TRAKTORY chłopiec 3-4 PRIMARK (3827403134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dzięki za link :) Tylko ja szukam czegoś krótkiego - krótkie spodenki i rękaw. Bo Frankowi jest zazwyczaj za gorąco w nocy :)

Ewo przyznaję, że nie robiliśmy takich nocy sprawdzających. Po prostu chłopcy zaczynali się budzić i wędrować do toalety przed naszym zaśnięciem, a więc zanim my ich wybudziliśmy. Ale wydaje mi się to dobrym pomysłem. Szkoda znów zakładać pieluszkę, Franek może to odebrać jako porażkę. My nigdy nie robiliśmy problemu z "wpadki" ani też nie zachwycaliśmy się suchym łóżkiem. Czasem taki brak pochwały dzieci odbierają później jako karę. A przecież suche noce nie zależą od poziomu ich starań.

Ja jakichś strasznych afer nie robię w żadną stronę :)
Jak się zasika, to po prostu mówię, że trudno, trzeba uważać, ale się tak zdarza i nie ma się co przejmować. A jak mu się uda dospać na sucho, to mówię, że fajnie ;) Franek jakoś strasznie wagi do tego nie przywiązuje, więc też nie chcę robić z tego centrum jego życia :)
Ciekawa jestem jak to się rozwinie dalej :)

Jo_asiu oj że teraz akurat musi brat Ci przysparzac nerwow i problemow... Trzymaj sie i postaraj sie odprezyc! Mam nazieje, ze wyniki posiewu beda oki! O w lumpie sie odprezysz :-D pochwal sie jak cos upolujesz :-)

flower188 to albo musisz troszeczke sie pospieszyc albo troszeczke poczekac z rozpakowywaniem :tak:
ale ktoś mu termin na delegacje wybral :-D jakby ktos specjalnie normalnie :-D

mrowkaa mozliwe ze Kamile tak mają :-D ja zawsze wszystko "roztrząsam" tysiac razy. A stanikow tez jeszcze nie mam. To ostatnia rzecz jakiej mi brakuje, ale w tym miesiacu już finansowo nie dam rady...:baffled:

A jesli chodzi o posciel to poradzcie, w sumie kiedy ona sie opiero przydaje? Bo na poczatku rozumiem ze rozek i kocyk, tak? Kolderka i poduszka dla nowrodka odpadaja? czy coś zle zrozumialam :baffled:

susi
to milego odprezenia u fryzjerki i kosmetyczki. Mi fryzjerka zrobila ostatnio taki masaz glowy ze normalnie jak skonczyla to chcialam krzyknać JESZCZE :-D

Ale moj Leon rozbrykany dzisiaj.... :-)

kama - mój powiedział od razu że nie ma takiej opcji żeby pojechał wtedy - zobaczymy na kiedy pzrełożą termin (jego delegacji a nie mojego porodu:-D)
ewa- ja ogolnie jestem na nie jezlei chodzi o budzenie dzieci w nocy czy to na swiadome czy to na sikanie na spiocha; jak moja spi to niech spi jak sie obudzi bo cos jej sie zlego pzryśni (ostatnio płakała bo tatuś jej kukurydze z kanapeczki wyjadł:-D) to wtedy ide z nia do lazienki;ja bym sie tez wkurzala gdyby mnie ktos obudzil jak smacznie spie i kazal isc sikac:tak: pizamki w pepco zobacz bo sa niedrogie a dobre jakosciowo i ladne;
nifla - dobrze piszesz z tym chwaleniem i porazka ale to tez wsyztsko od dziecka zalezy - nasza jest niesamowicie zmotywowana pzrez pochwaly wiec ja robie "wybuchy radosci" itd ale "porazki" bagatelizuje mowie ze nic sie nie stalo ze nastepnym razem napewno sie uda i ona jakos nie odbiera tego zle - wszytsko tzreba dostosowac do dzieciaczka

nie no jakaś telepatia chyba! - my pzredwcozraj wieczorem stwierdizlismy ze cos za duzo ostatnio kasy nam idzie i wracamy do robienia zestaewienia wydatków bo jakos zaniedbalismy ostatnio; u nas sporo idzie na jedzenie/chemie ale w sumie nie wyrzucamy jedzenia prawie wcale a wychodze z zalozenia ze jak bede oszczedzac na jedzeniu (mam na mysli owoce, warzywa, mieso) to pozneij wydam wiecej na lekarstwa; na pewno musimy ograniczyc slodycze (tu moj M bryluje) i inne takie pierdółki; ja to miesozerna jestem moj tez i u nas miecho codziennie jest to i tez drozej wychodzi; planowanie obiadow na kilka dni to dobry pomysl

a u mnie też dzisiaj jak u agnis i koreczka naleśniki z serem feta, kurczaczkiem i szpinakiem są w planach:-)

dla czekoladozernych musze podzielic sie moim sposobem w trakcie karmienia - chyba malpawzoo pytala czy mozna - w czekoladzie alergenem jest kakao więc... zajadałam się białą!

reklama
Flower dobrze ze nic się nikomu nie stało, samochód rzecz nabyta a zdrowie nie.
Zadzwoniłam i facet anuluje jedna aukcję:-D:-D
Lece robić spaghetti, bo obiecałam trolikowi mojemu

Do góry