reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia82 no taki sposob jest ajlepszy na zapisywanie. Nam idzie na dwoje jakos 1000zl miesiecznie na jedzenie it. Tez zaczelismy zapisywac w momencie, jak zaczely nam pieniadze uciekac! tak chociaz jakas kontrola jest. Chociaz o kilku miesiecy sobie pofolgowalismy.... :zawstydzona/y:

musiuś mi wyszly idealne! nie moglam z moim m sie oderwac od muffinek... :zawstydzona/y: i tak oto kg leca...

Ech odechcialo mi sie wszystkiego po tej odwolanej szkole rodzenia... ale po wyjsciu z inf.ze do konca lutego nie bedzie tez stwierdzilam ze kiedys radzily sobie kobiety bez tego to i ja sobie poradze. Poradzilam sobie w czasie ciazy z chorobą taty i jego śmiercia to i z porodem i opieką nad maluszkiem tez sobie poradze, a co!

Tylko teraz wybór szpitala mnie meczy...moj lekarz jest w tym w moim miescie...ale czy na niego trafie akurat (dyzur ma tylko w piątki...)? no chyba ze bede miala skierowanie to problem z glowy... pogadam z doktorkiem tez o tym. Ale jak zaczne rodzic i bede miala rodzic naturalnie (na co mam nadzieje caly czas...) i to nie bedzie piatek to chyba zecyduje sie na szpital w tym sasiednim miescie. Moj m tez cos dzisiaj stresa zlapal...bo mu zalezalo na szkole rodzenia..bo mogl sie tam czegos nauczyc..u faceta gorzej z instynktem... Ale sie rozpisalam :-D chyba czas spac :-)

reklama
O własnie, tego zawitkowskiego mam ksiazke pozyczona, to moze czas najwyzszy zaczac ja czytac? :confused:

Ewa86 super dzieki za rady, obejrzałam pierwszy filmik z bobasem jak go sie przeklada z rak do rak i co? poryczalam sie tak sie wzruszylam na widok tego maluszka :happy2: od razu mojemu m tez wyslalam linka, niech oglada :happy2:

Ostatnia edycja:
Odnośnie kredytu to zgadzam się z Wami.
Ja nawet jak miałam pewien "konflikt" z moją mamą powiedziałam jej że wolałam wziąć kredyt na 35 lat niż mieszkać z nią lub z teściową. :-D

Czasem się smieję i mówię do męża ze jakbyśmy nie zamieszkali osobno to i tej ciąży by pewnie nie było buehehehe :-D

Ewa - A PEWNA JESTEŚ???

Czytając Twoje poczynania kulinarne...zastanowiłabym się czy to w ogóle możliwe???Mąka, jaja, mleko i dodatki do bułek, ciast ciasteczek, i tych domowych wypieków???? No do tego przecież Twoje dzieci są dosyć małe więc chyba jakieś kaszki, mleko czy coś????

Na prawdę ja też sądziłam, że spokojnie 1000 zł nam starcza... Ale uwierzcie mam każdy jeden paragon i każdą złotówkę na żarcie zapisaną... I NIESTETY :no: Obstawiam 1400 zł do Wtorku 28 BĘDZIE NA PEWNO wydane!!!!!

Nifla - Wiesz...jak człowiek pasa zaciskać nie musi...to na prawdę nie zwraca uwagi na paragony w marketach, czy sklepikach na wsi...Ja tak miałam...bo kasa była to się szło i robiło zakupy... Teraz coś zaczęło mi po prostu nie grać. Wpadłam na taki pomysł bo prze de wszystkim sytuacja mnie zmusiła a do tego chcę być chyba świadoma, czy są jakieś realne szanse na zaoszczędzenie paru groszy...

Jagna25 o super jakbys wstawila taka tabelke, bo ja to w notesie zapisuje..ale na podsumowanie nigdy juz ochoty nie mamy.

Agnis83 moze dorzucisz od razu tez te linki?

reklama
Jagna - gorąca prośba...wysłałabyś mi na e-mail'a, bo fb nie mam? :zawstydzona/y:monika.vectra@o2.pl
Nikusia – najbardziej denerwujące jest to, że jechaliśmy tam godzinę przez korek, a tu zawrotka i do domu…ehh no i to, że musiałam się z łóżka wygrzebać, hehe, ale lenia miałam dzisiaj, o la boga :-D
To zapisywanie wydatków to niezła sprawa, ale ja za bardzo roztrzepana jestem, żeby tego dopilnować i zapominam o tym, żeby nieraz głowę z domu zabrać :szok:

Ewa – dzięki, jesteś mistrz! Co do plików to najlepsze są torrenty, ja mam utorrent i super ściąga :tak: Filmy biorę z torrenty.org i bittorrent.com, jest mnóstwo nówek :tak:

Kasiulekk – trzymam &&& żeby wszystko było dobrze, dawaj znać na bieżąco co tam się dzieje, bo się martwię! :dry:

Do góry