reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Jagna - a nie lepiej rozpuścić w kąpieli wodnej tą czekoladę??? Kurcze smaka mi narobiłaś :tak:

Kamaa - Ja podeszłam przy córeczce 9 lat temu właśnie w taki sposób... natura zrobi swoje, nie ja pierwsza nie ostatnia, dziecię ssanie ćwiczy już w brzuszku więc trzeba być pozytywnie nastawionym. Zawsze są poradnie laktacyjne czasem nawet pogotowie chyba laktacyjne telefoniczne działa... chyba słyszałam o czymś takim...Zresztą w szpitalu położne na prawdę łaski nie robią...

U mnie -11 stopni, a po jutrze ma być do -20:szok:

Mamusia
ja cie rozumiem, bo ja tez chciałbym pójść jak najpóźniej do szpitala - najlepiej wejść i już za 2 godz. urodzić:tak:. Ale do gina chyba bym poszła żeby ocenił czy to czop odchodzi i jak się ma sytuacja. Naprawdę stresujesz tu większość z nas :-D. Ja to z natury opanowany człowiek, ale jak się zacznie to nie wiem jak się zachowam:cool2:.
A lactulosum codziennie bierzesz, bo ja jak brałam to przerwy sobie robiłam jak już było ok, dopiero jak mnie przyhamowało to znowu brałam.

kamaa no tez bym się wkurzyła. Moja szkoła też darmowa, ale konkretna położna i porządek jest:tak:. A i zajęcia coraz ciekawsze się robią.

Jaspis nie ide bo jak mi da skierowanie do szpitala to juz bede musiała isc.... ja jestem spokojna, nic sie nie dzieje....nie biore codziennie Lactulosum :-) jakos lepiej mi z ta qpa idzie ostatnio, biore dopiero jak jest zastoj hihihih :-)

teraz ma byc mega zimno do konca miesiąca brrrrr JA CHCE WIOSNE!!!!!

Mamusia synka - mam nadzieję, że jednak długo tak zimno nie będzie, tzn do końca stycznia niech sobie zima będzie, jak już musi, ale w lutym to ja już jej nie chcę tutaj. Anetka - ty jesteś z zimą zaprzyjaźniona, wołaj ją z powrotem do siebie :-D

Ostatnia edycja:
Z karmieniem natura naturą, ale dla mnie pomoc położnych w szpitalu była nieoceniona, bardzo jestem wdzięczna tym kobietom, że spędziły nad nami tyle godzin, bo młody na początku w ogóle nie chciał ssać. Ale nie ma co się negatywnie nastawiać. Jak nie dadzą od razu butli w szpitalu, to powinno być dobrze, w końcu są metody dokarmiania, które nie zaburzają ssania piersi, jak karmienie strzykawką po palcu. No i im szybciej dziecko zostanie przystawione do piersi po porodzie tym lepiej dla laktacji.

MALPAWZOO - Z tego co słyszałam znajomi o podobnym a może nawet mniejszym metrażu mieszczą się w kwocie 5 tyś ...więc no jest trochę drożej, ale nie oszukujmy się wygoda...Ja gdybyśmy mieli gaz doprowadzony grzałabym gazem.:cool2:

A czym cię zszokowałam????WYDATKAMI NA JEDZENIE?????

Kochana od stycznia prowadzę zapiski w Excelu wszystkie ALE WSZYSTKIE WYDATKI...łącznie z tacą daną w Kościele notuję...
Od 27 Grudnia (czyli od wypłaty) na samo żarcie poszło 1210 zł....BEZ RARYTASÓW, bez kolacji w restauracjach...TO CO POTRZEBNE ABY PRZEŻYĆ... a mamy 21 stycznia :-:)-:)-( Dla nas to mega duża kasa... Życie jest mega drogie :baffled:
Nie wspomnę o takiej samej kwocie wydanej na lekarza, USG, leki i badania.... AŻ DOCZEKAĆ SIĘ NIE MOGĘ kupna jedynie pieluch za 150 zł miesięcznie :tak::tak:

Małpawzoo az mnie zaintrygowało to 800zł na jedzenie na 1,5 tyg. i az wróciłam do posta Nikusi...u nas tak z 1500zł miesięcznie razem z chemia czyli szmpony, pasty, kosmetyki, tabletki do zmywarki, srodki do toalety....... wsio i restauracje, obiady na miescie i wyskoki na pizze raz na tydzien czy na 2 tygodnie zaliczamy...praktycznie co week. w niedziele jestesmy w Łodzi i tam kolacje uskuteczniamy........
najwieksze koszty pochlania kredyt i męza dojazdy do pracy bo ma 120km w obie strony

reklama
Do góry