reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
U nas było podobnie. I nietolerancję laktozy jeszcze orzeczono. Najważniejsze, że zdrowi są.

Oj najważniejsze, jej jeszcze wszytkie testy pokarmowe zrobili. Wyszła alergia na soję. Wiec nie jemy Kinder czekolady, oryginalnej Nutelii i raczej czytam etykiety, ale we wszystkim jest coś z soi:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Megi, też kilka razy robiłam test póki miesiączka się nie pojawiła :p A później jak wychodził negatywny to nie wiedziałam czy się cieszyć czy nie ;) no ale się zabezpieczaliśmy, więc o ciążę ciężko by było. Mimo wszystko stresa miałam.

Co do diety matki karmiącej to też dostałam rozpiskę od położnej na co uważać i początkowo po kolei wprowadzałam produkty do swojej diety, ale po jakimś czasie zaczęłam zajadać wszystko prócz wzdymających produktów. Wszystko zależy od dziecka, znajomej syn reagował prawie na wszystko, zero surowych owoców i warzyw. Samo gotowane jedzenie jadła w dodatku nawet ziół czy pieprzu nie mogła używać, ale ona miała w domu jakiś ciężki przypadek ;)

Ja dziś wyspana, chata juz ogarnięta i obiad przygotowany w ramach czyszczenia lodówki - czyli zapiekanka na winie (co się nawinie to do zapiekanki):tak:

Uff doczytałam....

Najserdeczniejsze życzenia dla świętujących dziś Agnieszek:tak:
muniuś
x-lander i navington to ten sam producent, wiem o tym, nawet na wątku wózkowym wspominałam niedawno :tak:. Ja bym może wzięła x-landera (x-move właśnie) gdybym nie musiała go taszczyć na II p. ale i tak wydaje mi się taki przytłaczający i szeroki (chodzi o rozstaw kół z tyłu) przy moim wzroście. Od połowy stycznia w sklepach są zupełnie nowe x-landery jest np. x-pulse który jest bardzo podobny do cadeta (stelaż ma identyczny), no ale za nowości się płaci;-).
A x-move są teraz w promocji bo wchodzą nowe ich wersje, a i używane też są bo one są juz długo, ale polecam model z 2013, bo ten z 2012 miał sporo wad.

Muniuś mi i mojemu mężowi podoba się właśnie Grzegorz i Wojciech, a mojemu jeszcze Sebastian :tak:. Poza tym fajne są Franek i Antek, ale tych u nas za dużo w ostatnim czasie się namnożyło;-). Więc gusta widzę podobne z twoimi:tak:.

marcia, Nikusia świetne kąciki dla synków :tak:

Nikusia ale chata ogromna, chyba w utrzymaniu też droga... A i już wiem dlaczego ty ciągle sprzątasz, po prostu masz co sprzątać:-)

Mamusia synka podziwiam cię za spokój, a masz ten śluz teraz czy już nie?

Uff są wyniki. Wątrobowe poniżej normy, hbs nieobecny.
Czyli to tylko jakies uczulenie :tak: ale cieszę sie ze to sprawdzilam :tak: i od razu ten hbs sobie zrobilam :tak:

AnetaNorwegia super ten Twoj piesek :-)

Dzieki za porady dotyczące NPR. Mysle ze warto sie w to zaglebic. Najwyzej rodzenstwo dla Leona bedzie szybciej niz planujemy :-D

Ostatnia edycja:
Kamaa cieszę się. A z tym swędzeniem to czasami to tak ze się naczytamy a potem nas swędzi. Jak pisaly dziewczyny o tej cholestazie to w nocy myslalam ze mnie wszystko swędzi a rano już ok i nadal nic :-D Tylko to glownie stopy i dłonie a mnie wszystko inne hehe :-D

Mamuisa synka no oby tak dalej jak teraz, niech Ci na razie odpuszczą wszelkie bóle. :tak:

Jagna opoczywaj, nospa zaraz zadziala.

My zaczelismy ogladac film "polowanie na czarownice" ale cos ulezec nie moglam. M dalej oglaa. Na 17 kolejne zajecia ze szkoly rodzenia, mam nadzieje ze nei pocalujemy klamki tak jak tydzien temu :confused:

Agnis83
no mnie wlasnie dlonie swedza..az dzisiaj patrze takie placki mi sie dziwne bialawe porobily..krem juz zmienilam i mocno nawilzam, troche lepiej jest. Ale dlatego ze tylko dlonie to sie wystraszylam..bo u mnie uczulenie to zawsze na policzkach wyskakuje a nie na dloniach. No ale wazne ze to nie cholestaza :happy2:

reklama
ranyy a ja nadal w pół przytomna :nerd: śpię budzę się śpię budzę się nie wiem co mi jest:baffled: nie ogarniam dzisiejszego dnia

kamaa
super :):)

Co do płci to nawet wczoraj myślałam sobie co by było gdyby jednak był to chłopczyk :szok::szok: wszystko mamy pod dziewczynkę
Wiem, że to w sumie mit :p ale brzuch mam taki"chłopczykowy" :dry: spiczasty

A jeśli chodzi o filmy to polecam z tych nowych 12 years a slave :) Na komputerze mamy jeszcze The Wolf of Wall Street i pewnie na wieczór będzie jak nie usnę zaraz znowu ;/

Ostatnia edycja:
Do góry