reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jolcia niezla kolekcja, wydaje mi sie, ze mazz b duzo.... jak sie Maly urodzi to zobaczysz ile wykorzystalas a ile nie I bedziesz sukcesywnie dokupywac, po co wydawac kase jak mozna inaczej spozytkowac dla dzieci ... ja mialam tyke conajmniej przy Julku a I tak uzywalam tylko czesci..... wiekszoscu nie wykorzystakam.... a najwiecej wkurzaly mnie kaftaniki...ysunelam je.... tylko bodziaki

Munis cholerka mam nadzieje, ze wyprawa Cie zachartowala.... ze nic sie nie wykluje..... szkoda, ze nie odreagowakas jak chcialas I szkoda Mateusza....

reklama
Jolcia kolekcja w porównaniu z moją olbrzymia :tak: ... a ja się martwiłam, że za dużo kupuję :zawstydzona/y:
Wy już takie duże ubranka kupujecie... ja się trochę boję, że te rozmiary na metkach (podane w miesiącach) nijak się będą miały do rozmiarów Małego i, że np. krótkie spodenki zamiast na lato wypadną mi na zimę...

Munis super filmik.... Julek ma tez takie kulka I torpedy.... ja mu wrzucam a on nurkuje po nie.... woda jest mu moze do ramion.... ciekawe cxy Lena bedzie lubiala.... czasami do wrzesnia tu mamy upaly.... gloda mam dzisiaj...... :/

ja to kupowałam bo to za 1 zł wszystko jest... dlatego szkoda nie brać nawet tych większych ubranek, mam siostrę i die koleżanki w ciąży więc jak coś to dla ich dzieciątek będzie:)

Moniqa, sezonowych ubranek nie ma co na wyrost kupować, bo z rozmiarem ciężko trafić...

Muniuś, mnie BLW nie przekonuje ;) Tzn. nie przekonuje mnie jako modna "ideologia", której się trzeba kurczowo trzymać, bo jego elementy i u siebie wprowadzam.
Tylko tak - nie widzę nic złego w dawaniu maluszkowi na początku "papek" łyżeczką. Byle w odpowiednim momencie wprowadzić kawałki i pozwolić dziecku jeść samodzielnie. Tak naprawdę to każdy maluch prędzej czy później sam sobie to BLW wprowadzi, tylko trzeba mu na to pozwolić :)

No ale może tak mówię, bo generalnie mam awersję do modnych trendów ;) To takie trochę sztuczne dorabianie ideologii do rzeczy naturalnych ;)

Munius moja karmilam od 4msc lyzeczka .. jakimis deserkami itp "po 4 msc", ale jak zaczela sama siedziec w miare stabilnie w krzeselku to to olalam :tak: i sama jadla lapkami :-) teraz ma 14 msc i posluguje sie lyzka i widelcem juz od dluzszego czasu :tak:
chociaz nasprzatalam sie troche po niej nieraz :-D
SAM_5319.jpgSAM_5323.jpg
SAM_6579.jpgSAM_6587.jpg
SAM_8797.jpgSAM_8798.jpg

Załączniki

• SAM_5319.jpg
    SAM_5319.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 47
  • SAM_5323.jpg
    SAM_5323.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 41
  • SAM_6579.jpg
    SAM_6579.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 44
  • SAM_6587.jpg
    SAM_6587.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 39
  • SAM_8797.jpg
    SAM_8797.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 42
  • SAM_8798.jpg
    SAM_8798.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 44
Aneta, uśmiałam się ze zdjęć :D Ma dziewczyna fantazję :D

O właśnie - jeszcze jedna rzecz, która do mnie nie przemawia - BLW to takie Bardzo Lubię Wycierać podłogi ;)
Ja jestem zdania, że życie trzeba sobie ułatwiać, a nie utrudniać ;) Dziecko i tak nabrudzi wokół siebie przy jedzeniu, nawet jak się je łyżeczką karmi - bo gdzieś pacnie, coś trącnie, rękę do buzi włoży itp. Po co sobie dodawać roboty?:) Można poczekać aż dziecko ciut bardziej skoordynuje ruchy i trafi łyżeczką do buzi 9/10 razy, a nie 2/10 ;)
Ja też nie lubię robienia z jedzenia zabawy. Jak jemy to jemy. Jak się zaczyna rozrzucanie jedzenia, smarowanie nim po tacce i inne takie atrakcje, to kończymy posiłek ;)

No to Muniuś - masz dwie strony medalu :) A decyzja pewnie i tak wyjdzie w praniu :D

Aneta jak dodajesz kilka zdjec na raz???? Please....
Ja nie znam sie na tych technikach ale z Julem robilam tak jak on chcial.... tzn dopoki chcial byc karmiont to byl a jak wiadomo kazde dziecko jak tylko samo zalapie chce byc bardzo sakodzielne.... I u nas samo to weszlo w zycie nawet nie wiem kiedy zaczal sam jesc.... ale zycze kazdej z nas zeby taki temat byl najwiekszym naszym problemem przez nastepne 2 lata ;)

reklama
Do góry