reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Agnis, ale masz Mistrza w domu! :)

Ewa- mój był na hobbicie i zadowolony- ja nie lubie takich filmów...i jakos do kina mnie nie ciagni

Oglądałam pierwszą część i do kina na drugą nie pójdę na pewno. Może w domu obejrzę. Strasznie się ciąąąągnie... Widać, że na kasę poszli - tam nie ma treści tyle, żeby trzy części kręcić!

Ewa skończyłam pedagogikę społeczno- opiekuńczą, u UP, a teraz robię podyplomowo pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną.

O, moja uczelnia :) Może się gdzieś mijałyśmy na korytarzach. Chociaż pedagogika to chyba inne piętro, ja na piątym byłam :)

Czekam aż dzieci mocno zasną, bo chcę bułki postawić, a robot trochę hałasuje. No a ręcznie nie chce mi się ciasta wyrabiać ;)

Wreszcie szykują nam się intensywne tygodnie! Uff... Bo już mi odbijało od tego siedzenia w domu w czwórkę :)

Coś jeszcze miałam pisać, ale z tej radości zapomniałam :p

reklama
Dobry wieczór kochane, niedzielnie dziś coś :-D:-D:-D
Wróciliśmy z tych term, ale z siostrą na Skypie się zagadałam i teraz czekam, aż ona coś zje i do Was zajrzałam :tak:
Nie jestem wcale zadowolona z term w Mszczonowie - NIE POLECAM! To moje 4 termy, które w życiu zaliczyłam, przy czym w każdych byłam w zimę i pierwszy raz zdarzyło się, że woda ma 33 stopnie...było zimno po prostu, a jak wyszliśmy na zewnątrz w tej wodzie to okazało się, że żadnych płotów nie ma ani nic co może chronić przed wiatrem i wiatr dawał po twarzy w tej wodzie, a wiecie co oznacza jak na dworzu jest -6 i wiatr wieje na mokrą głowę :szok: Wzięliśmy tylko godzinkę i bardzo dobrze, kompleks był mały, nie było masażerów z wody (zazwyczaj były łagodne masaże z takich strumyków i mocne bicze do wyboru), jedynie było jacuzzi na dworzu to jedyny plus, wyszliśmy szybciutko z wody i podbiegliśmy, bo w nim też była woda 33 stopnie i co 20 minut wyłączali bicze, więc akurat trafiliśmy tak na wyłączone i maluch nie miał zatrzęsienia mogłam siedzieć. Fakt, troszkę się odprężyłam, ale boję się czy mnie nie złapie przeziębienie, gdzie to taki wiatr dawał po twarzy, żadnych płotów ani nic :no:
Termy w Uniejowie 10000000 razy lepsze, mogliśmy tam pojechać! :angry: Nawet żadnych atrakcji dla dzieci w środku nie było, głupiej zjeżdżalni, no nic :crazy:
*-*-*
Mały jak mi się w brzuszku wierci, ehh, teraz to dopiero czuć każdy jego ruch, nie to co wcześniej :-) Próbuję dalej Was doczytać, zostały mi 4 strony :tak:
Wyżaliłam się, a teraz czas na Was :tak:
Agnis ale masz bramkarza w domu, no no, piłkarz ekstra klasa 1 liga! :-) Jaki z niego kawał chłopa, nieźle :-)
Aneta – niech Michelle też coś od życia ma hehe zaspokajasz swój narkomański głód zakupoholizmu, teraz czas na mnie, a akurat allegro przeglądam :-D:-D:-D

Co to jest metoda BLW, bo nigdy o niej nie słyszałam :szok:

Kamaa – żadna z dziewczyn się nie obrazi, bo przecież każda ma dystans do siebie, hehe no to niezłe info od Ciebie wyciągnęłam, ale powiem Ci, że jestem fanką Twojej Lenki :tak:Jak opowiadałam mojej znajomej, że właśnie jedna z dziewczyn na forum ma buldoga francuskiego to ona na to, że to jest pies stworzony dla weterynarzy, żeby na nich zarabiać, a sama ma dwa labradory, cziłałę i bernardyna. Ja długo myślałam o tej rasie co Ty masz, ale niestety teraz to odpada, bo nie wyobrażam sobie wychodzić na spacer jak mały się urodzi :no:

Straszna ta historia o tych bliźniakach :-(

Marcia – to co ten Thermomix takiego robi czego mikser zwykły nie daje rady, bo spotkanie z przedstawicielką ciągle odkładam ze względu na mojego, bo co ona ma czas to on w pracy…no i jemu nie podoba się pomysł samego spotkania, że to strata kasy, że tyle tysięcy i muszę go namawiać :angry:

Susi, co z Tobą...? Żyjesz? :tak:

Mamatek ja polecam komedię wkreceni naprawdę fajna komedia :)
A ja nie mam jeszcze nic a za to masę nerwów bo ciągle coś nie tak nawet kuchnię facet zamówił niektóre elementu nie takie jak mają być a kupę kasy zapłacić trzeba.
Co do stosowania kremów bez potrzeby nie ma sensu moja Zuzie posmarowałam i ciągle się odparzala a chłopaków posmarowałam jak czerwone albo delikatnie odparzone i super rzadko coś się działo zero balsamow tylko płyn do mycia z nivea potem jonson i ok było każda musi zobaczyć co dziecko potrzebuję bo po co skórę przyzwyczajać np do subdomeny potem to nie działa a super jest linomag i niedrogi :)co do ciuszkow mój Mateusz w rozmiarze 56 cały miesiąc nosił a był ponad 4 kg i po miesiącu ważył ponad 5 :) więc rozmiar się przyda. Termometr kupiłam elektroniczny więcej się w szafce leży ale dobra sprawa ten smoczkowy mam ale lipa totalna szkoda kasy

Kama, Masiosia Chyba tego trochę za dużo jest... mówię o tych moich ubrankach...
śpiochy 0-3m- 10 sztuk
śpiochy 3-6m- 7 sztuk
śpiochy 6-9m- 5 sztuk
kaftanik/bluzeczka z długim rękawkiem 0-3m- 17 sztuk
kaftanik/bluzeczka z długim rękawkiem 3-6m- 11 sztuk
kaftanik/bluzeczka z długim rękawkiem 6-9m- 13 zstuk
kaftanik/bluzeczka z długim rękawkiem 9-12m- 8 sztuk
spodnie 0-3m- 15 par
spodnie 3-6m- 13 par
spodnie 6-9m- 12 par
spodnie 9-12m- 10 par
sweterek/bluza 0-3m- 9sztuk
sweterek/bluza 3-6m- 4 sztuki
sweterek/bluza 6-9m- 4 sztuki
sweterek/bluza 9-12m- 6 sztuk
kurteczki 0-3m- 3 sztuk
kurteczki 6-9m- 3 sztuk
kurteczki 9-12m- 5 sztuk
rampersy 3-6m- 5 sztuk
spodenki krótkie 3-6m- 5 sztuk
spódniczki 9-12m- 6 sztuk
sukienki 0-3m- 3 sztuki
sukienki 3-6m- 11 sztuk
sukienki 6-9m- 6 sztuk
sukienki 9-12m- 5 sztuk
body krótki rękaw 0-3m- 11 sztuk
body krótki rękaw 3-6m- 7 sztuk
body krótki rękaw 6-9m- 5 sztuk
body krótki rękaw 9-12m- 4 sztuk
śpiworki 3 sztuki
kombinezon 0-3m- 2 sztuki
kombinezon 9-12m- 2 sztuki
dodatkowo jeszcze jakieś kocyki, szlafroczki, rajstopki, stroje kompielowe, czapeczki, kapelusze

Zdjęć nie robię bo tego jest tyle, że tydzień bym spędziła nad tym;)
A może to nie jest za dużo tylko w sam raz? nie mówię o tych większych ubrankach bo te brałam bo ładne były... i zapewne jeszcze raz się tam udam i dokupię właśnie te większe.

Mamusia - niech nic się jeszcze nie rozwiera! odpoczywaj.

Marcia - no ja czekam jeszcze na posiew bo nie wiedziałam, że coś tam jest:| zawsze mocz miałam ok! a tu teraz cosik wyszło i gin przepisał mi monural bo to niby na dużo pomaga.... no ale nie wiadomo czy na to co ja mam pomoże, dlatego też robię ten posiew.

Agnis ale kolekcja medali! brawo dla Kacperka!

Ewa a miałaś zajęcia na podchorążych czy na ingardena? bułeczki zjadło by się takie domowe:-)

Kupiłam inny chleb- orkiszowy, bo jak jadłam na śniadania ten żytni z oskrobii to już mnie brało na bleeee.... ale niestety musiał być jakiś chrzczony cukrami bo mój cukier 126:szok:

Jolcia_ a jeszcze niedawno nic niemialaś :-)

muniuś
ja z moją frenchi to tylko na szczepienia przez 3 lata chozilam, teraz w pazdzierniku tylko miala pierwsze leczenie, bo ropomacicze jej grozilo, ale zatrzymalo sie na zwyklym zapaleniu. Moze dlatego nie dajemy zarabiac weterynarzom, bo nie mamy psa z rodowodem? No żebyś sie teraz nie zaziebiła!!!!

Agnis83 ale masz piłkarza, a Ty jako mama aż pękasz z dumy :-) super :-)

Jo_asia
powyłączaj wszystko i sie poloz..i zeby nikt nie halasowal jak sie da...nienawize migren..wszystko wtedy jest bólogenne :crazy:

Hej dziewczyny :) caly dzien mnie nie bylo o 10 wyjechalam z mala z domu a wrocilysmy po 18 i tylko kapiel do spania :tak:
Wiec nie nadrobie wszystkiego :D

Mamusiasynka u lutowek i tak wczesnie sie nie zaczelo bo styczniowki juz w listopadzie szalaly :D poczekaj jeszcze z 3 tyg to i u nad pierwsze wpisy sie pojawia zapewne :D

Agnis duzo medali juz uzbieranych :D

Jolcia mleko to jedyna rzecz jaka mi na zgage pomaga... Pije na sile.. Bo mleka nie lubie :no: :( a sweterek obledny tez tak sadze :tak: jeszcze na lokciach ma rozowe latki naszyte :D pozniej tez wstawie fotki moich dzisiejszych lupow :D ladnie Ci sie juz ubranek nazbieralo :tak: wg mnie nie za duzo. Dla mnie ciuchow nigdy za wiele :D a body na dlugi rekaw nie kupujesz? :)

Munius pytalas o metode BLW :)
Najlepiej poczytaj co pisza o tym :tak:
http://dziecisawazne.pl/wczesne-samodzielne-jedzenia-niemowlat-czyli-blw/
dla mnie super sprawa... Dziecko samo je, wybiera to co chce, szybciej sie uczy :tak: i to taki slodki widok :sorry: ja rozkladalam cerate zawsze na podlodze bo latwo bylo myc :D lub reklamowke przecinalam na pol i kladlam pod krzeselko :tak:
Slodkosci :D
http://youtu.be/OYD9ROhV4oo

Aneta body z długim rękawkiem to jakiś deficyt jest na tych lumpach gdzie byłam... tylko tyle znalazłam, ale jeszcze będę i oczywiście planuję dokupić!:) no mi mleko też pomagało.... ale teraz nie mogę:wściekła/y:

ewa moje zajęcia na ingardena były

Kamaa to teraz rzeczy apteczno- pielgnacyjno- kosmetyczne dla mnie i dla Amelki do kupienia:)

Agnis brawo dla Kacpra.... oby coraz wiecej takich medali I osiagniec.....

Nie moge znakezc postu Jolci z ciuszkami..... mialam dodac moje zdjecia ale z tel moge po jednym...:/
My malowalismy z Julkiem dobrze byloby wyjsc ale sil mi dzis brak moze za godzinke?!

reklama
Mamatek – pomyśl też nad filmem Smarzowskiego „Pod Mocnym Aniołem” to może być fajne i tak jak pisała Ewa „Wilk z Wall Street”, mój Zbyszek był z firmą i podobno nie taki zły :tak: Ja się nie załapałam, bo już na l4 byłam.

Aneta – cytuję: „wg mnie nie za duzo. Dla mnie ciuchow nigdy za wiele :D a body na dlugi rekaw nie kupujesz? :)” – hahaha to samo pomyślałam DOKŁADNIE to samo i z tym body też! :tak:Poczytałam trochę o tej metodzie, od kiedy stosujesz ją u Michelle - sprawdza się? Zainteresowała mnie, a mojego Zbyszka w szczególności, a maluch z nagrania przesłodziaśny! ;-)

*-*-*
Hups Baby Club, Slovakia - YouTube
weźcie sobie zobaczcie na 01:56 jak dzieciaczek pod wodą zapyla szok :szok:

Do góry