reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

już dawno je zaczęłaś:tak:. Rodzaje problemów i ich skala będą się zmieniać. Ale ogólne zasady panujące w Waszym domu i styl rodzicielstwa już dawno jest.

Tak, racja. Ale właśnie skala problemów mnie przeraża ;)
Jeszcze niedawno moim głównym problemem było to, czy dziecko ma suchą pieluchę i czy ładnie zjadło. A teraz robi się pod górkę ;)
Ale co tam - damy radę :) Teraz dopiero będzie ciekawie :)

I choć nieraz serce truchlało staraliśmy się nie ingerować w przytulanki, zabawy z bratem.

Oj, Anieli się "oberwało" od Franka wiele razy :) Ale on był mały i głupiutki, nie zdawał sobie sprawy z konsekwencji wielu zachowań. Mimo wszystko staraliśmy się jak najmniej ograniczać jego kontakt z Siostrą. I chyba zadziałało, bo bardzo szybko złapali kontakt.

Teraz się ogromnie dodatkowo zżyli przez ten wspólny tydzień w domu. Powymyślali sobie masę wspólnych zabaw, przytulają się co chwilę, śmieją się. Fajnie tak :)
Dla mnie to jest bardzo ważne, bo ja mam właściwie zerowy kontakt z Braćmi... Zawsze chciałam, żeby moje dzieci się dobrze dogadywały...

Ewa - a co Ci się wydaje fajne z tych kinowych?

Poszłabym na pewno na:
* Wilk z Wall Street
* Sierpień w hrabstwie Osage
* Kamerdyner
* dla relaksu: Igrzyska śmierci
* ostatecznie: Hobbit, ale jednak wersja kinowa mnie chyba nie kręci :/

Może się wybierzemy z Mężem solo, na raty, bo nie wiem, czy kogoś do dzieci znajdziemy... Trzeba pomyśleć, bo ten DiCaprio mnie kusi :) Szczególnie po wczorajszej Incepcji.

reklama
mamusiu- no i dobrze.. niech sie rozpakowywują:) już prawie 20 styczen :)) jeszcze ze 3 tyg i my zaczniemy sie sypać- mam nadzieje ze od najstarszej tygodniami ciąży
Ewa- mój był na hobbicie i zadowolony- ja nie lubie takich filmów...i jakos do kina mnie nie ciagni

przejzalam ubranka i brakuje mi cos na nogi- tzn body na krotki i długi mam duzo a śpiochów i półspiochów może razem ze 4 szt. musze chyba jeszcze z 6szt kupić:szok: ale poczekam na ubranka od kolezanki bo nie wiem co tam jest

Witam niedzielnie :)

okiem rzuciłam na forum i widzę że temat kosmetyków,
w szkole rodzenia panie na chwilę obecną zachwalają CETHAPIL Restoraderm Emulska do mycia i CETHAPIL Restoraderm Balsam do nawilżania
doświadczenia nie mam więc tylko przekazuję co usłyszę :)
Panie twierdzą że balsamem po kąpieli trzeba smarować jakimś mocno nawilzającym całe ciałko (łącznie z główką - nawet jak są włoski) bo takie maluszki często mają mocno wysuszoną skórkę (w końcu 9 miesięcy żyły w wodzie i raptem na suche wychodzą :) )

a i jeszcze mówiły by czesać dzieciątko jak najwcześniej już nawet jak włosków brak, bo to nie chodzi o fryzurkę tylko o masaż główki który podobno jest potrzebny dzieciątku - polecają szczoteczki z naturalnym włosem

a pro po wyprawki ciągle intensywnie myślę a jeszcze nie kupowałam :( chyba czas najwyższy spisac konkretna listę i zacząć kupować....)

Ostatnia edycja:
Witam porannie, a u Was popoludniowo....

Marcia zycze zdrowka dla Twojego m I zeby przestal chrapac...to musi byc cos strasznego.... u mnie zadko sie to zdarza ale jak chrapie m to Julek tez.... juz nie raz tak bylo a ja lazilam po domu bo nie moglam spac ;)

Agnis brawo dla pilkarzy, u nas teraz szwagierki syn ma turniej ale on gra hokeya I mialam wczoraj jechac...ale padal snieg I spojenie a tam jednak zimno bardzo.. ciesze sie, ze zadowlona z urodzinek jestes... maz szybko wroci taka rozlaka czasem kazdemu dobrze zrobi ;)

Mrowka z termometrem za wiele nie pomogę ja mam po miłoszu taki do czoła i uszka i jeszcze pod pache z miękką końcówką z babyono który bardzo lubię a taki w smoczku według mnie nie za fajny nie każde dziecko chce smoka i szybko wyrośnie jak kupić to taki co dłużej pozłuży.

Ewa w hobbicie dłużyzny dużo nie polecam trylogia była lepsza bo było z czego tzry części robić a z hobbita nie bardzo i pewnie dlatego dłużyzny ale widoki piękne:)
Kamerdyner fajny mojemu mężowi podobał się bardzo "dallas buyers club".

Mamatek ale ci fajnie ze brzuch nie boli ja ucisk czyję duży i wstawanie w nocy tak z 4 raz na siku. Fajnie że humor dopisuje i siły na przyszykowywanie kącika dla dziecka. No a z wózkami to jest dylemat niestety dobrze ze to mam za sobą.

Carri nic sie nie martw ja też bym swojego nie chciała puścić na picie bo już się denerwuję jak zostaje sama z Miłoszem że jak by się coś działo to ja nikogo nie mam do niego najbliżej do babci 170 km. Mężowi przejdzie. No a dzieci tez mają swoje humorki

Kainkas a ty na ciuchy chodzisz bo od ciebie to blisko na wolską tam nad biedronką duży ciuchland i dla dzieci można fajne znaleźć. A miałam pytać twojqa lekarka to na trakcie poropdowym pracuje czy an patologii bo moja na patologi i mówi że 3 lub 4 marcabędzie mnie do szpitala kładła i pewnie na patologie i z tamtąd mnie zabiora na cesarke tak bylo przy Miłoszu. A jak u ciebie mówiła ci coś??

Kimkim z tym balsamowaniem to zależy czego do kąpieli używasz i jaką dziecko ma skórę a co do czesania główki to się zgadza my codziennie Miłkowi po kapieli szczotkowaliśmy nawet jak mu się włoski wytarłu żeby mu wymasować ten łepek.

Joasiu- teraz głównie leżę wiec nie szlajam się po ciuchach...ale za 2 tyg do fryca musze się wybrać to może zahacze o wolska...
moja ginka na porodowym pracuje, na razie nie mówiła kiedy mnie poloży...teraz kontrolę mam co 2 tyg bo mi się szyjka skróciła-w czwartek wizyta wiec zobavzymy jak to bedzie wyglądać.

Malamama to od wtorku bedziesz domowa pigula... wspolxzuje faceci nibybtacy twardzi a w takich sytucjach to robia sie jak niesforne. Dsieciaki ;) mam nadzieje, ze Filip nie bedzie sie budzil w nocy I da Ci sie wyspac.....

Kainkas ja tez jeszcze nie zalapalamno co chodzi z tym Owsiakiem w tym wszystkim, jak Julek mial uczulenie to lelarz kazal nam zmienic z oilarum na emolium I od razunskoroa.sie poprawila, pewnie na kednych dziala jedno na drugich drugie...ale napisalam ;)

Nikusia wspolczuje z tym sikaniem...ja raz mam ze ide pare razy a czasem ttlko raz.... dzis na liczniku 2 razy ;)

Kama jak masz mozliwosci to staraj sie szybciutko o rodzenstwo, ja widze mojego Julka jak mu brakuje, on caly czas czeka az nas ktos odwiedzi, a tu nikt nie ma czasu.... odleglosvi sa tez ogromne.... teraz bedzie duza roznica wieku ale u nas nie bylo wyjscia sytuacja zyciowa..... a co do wychowania to sama wszystko wyczujesz.... wiem jedno najwazniejszy jwst czas z dzieckiem jak mu uwage poswiecamy I konsekwencja.... jak dzieci sa male to jest inaczej, Julek wchodzi teraz w okres pyskowania I czasem jak cos powie to ki kopara opada bo ma dopiero 6 lat .... ale wiem, ze jak sie dobrze czuje I spedzam xala soba z nim czas ostatnio to zupelnie inne dziecko.... ale co zrobic jak czasem musze sie polozyc.... mam straszne wyrzuty sumienia....

Mamatek dzieki.... teraz juz sie lepiej z tym czuje.... I wiesz masz.racje.... jak z Julkiem bylam w ciazy to mialam 22-23 lata teraz mam 29 prawie I naprawde widze roznice.... niby 6 lat a jednak.... my tez poki co nie bedziemy kupowac dodatkowej komody, rzeczy m musze z jednej przeniesc do innych szuflad... ale wole z nim bo wyrzucimy stare rzeczy....

Carri to hormony w nas tak buzuja.... spokojnie.... ja jak cos swiruje to mowie sobie SPOKOJNIE TO NIE TY heh.... jeszcze troszke Kochanie....I wszystko sie w.nas unormuje....

Kimkim ja mam liste kupiona ale oprocz ciuszkow na poczatek nie mam nic.... damy rade ;)

Dobra zmykam na sniadanko, bede dzis malowac szczoteczka do zebow z Julkiem taki mam plan, tylko Lena lezy b nisko I mi uciska I boli b...az boje sie wstac.... odezwe sie pozniej ;)

Milego dnia dziewczynki....

Mam smacora na kawe ;)

jedna z lutówek to rozpakowała się jeszcze w tamtym roku:szok: i miała węzeł prawdziwy na pępowinie, poczytałam o tym i już się zestresowałam.....

u nas biało, a myślałam że ta zima jednak nie przyjdzie....

reklama
kasiulekk tez wlasnie o tym teraz czytam :szok: tyle rzeczy może sie wydarzyć, a na wiekszość niestety nie mamy wplywu... No lutówek od groma juz rozpakowanych..ciekawe kiey u nas sie zacznie...:szok:

mrowkaa ja zamowilam na poczerwien termometr, jeszcze nie ostalam, ale alam za niego z wysylka 150 zl. Jak przetestuje na omownikam to dam znać. Ale dziewczyny niektore co go maja sa zadwolone

TERMOMETR BEZDOTYKOWY THERMOFLASH LX-26 PROMOCJA ! (3850157755) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

masiosia my nie chcemy zeby roznica byla jak co wieksza niz 3 lata. Ale jak nam to wyjdzie to zobaczymy. To ze teraz ualo nam sie za 1. razem nie oznacza i ze z kolejna ciąża bedzie tak latwo..ale bedziemy sie starac :-)

Dziewczyny zrobilam te truskawki z bita smietana i bezami.... MASAKRA jakie pyszne :happy2: a jakie sycace....a ile kalorii... :baffled:

Carri ale sory...kto przychodzi kogos wyciagac na piwo o 24?? nie miej do siebie pretensji... Poza tym hormony tez swoje robia..mi dzisiaj na mame nerwy znowu puscily...a najgorsze ze sie tak zdenerwuje to potem strasznie mi slabo sie robi...a jak dzisiaj sytuacja z m?

Oj deser dziala..ale mam kryzys...ide sie polozyc :-D

Do góry