reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

No to się teraz troszke zestresowałam :baffled:, bo robili mi wymaz na początku ciazy i wtedy mi wyszlo ze mam Streptococcus agalactiae czyli to ten z grupy B. I obie lekarki czyli ta w medicoverze i ta prywatnie powiedzialy, ze nic z tym nie będą robic i ze na porodowce dostane antybiotyk, mam tez na pierwszej stronie w karcie ciazy to wpisane... :confused:

kamaa teraz duzo fajnych rzeczy jest naprzecenach, napewno cos fajnego znajdziesz. Rozbawilas mnie ta tykajaca bomba hehe :-D

Aneta mi ten lew tez strasznie sie podoba i nie wiem czy tez go nie kupie hehe ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
W poniedzialek pojedziemy o galerii i cos kupimy. Dobrze ze akurat jedziemy do wiekszego miasta, bo u mnie same bardziewia sa w sklepach..i drogie (drozsze niz w h&m i smyku...)

Uff i po spotkaniu z dziewczynami - Alesia, Katrine, Flower no i Ignacy oraz Karolinka - było bardzo fajnie, miło Was w końcu poznać! :tak:
Leżę w łóżku, bo mnie kość ogonowa boli :szok:
No i w końcu Was doczytam wszystkie co tu napisałyście :-)

Kamaa, podobno najlepszy jest olejek niemieckiej firmy, o taki:
Weleda, Damm - Massageol (Olejek dla kobiet w ciązy do masażu miejsc intymnych przygotowujący do porodu) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
szukałam na różnych stronach i aptek i sklepów zielarskich i na allegro i najtaniej znalazłam tu:
Weleda, olejek do masażu miejsc intymnych dla kobiet w ciąży, 50 ml - Portal Dbam o Zdrowie
Ale chyba można też inne naturalne olejki stosować, chociaż pewności nie mam.
Mam nadzieję, że zadziała :-) Ale to też zależy gdzie będę rodzić, bo wiem, że w niektórych szpitalach w ogóle nie chcą się bawić w ochronę krocza.

Kama wody nie ma ani cieplej ani zimnej od godziny 8-15. Wymieniaja nam rury,najpierw robili piony u nas akurat w pazdzierniku,a teraz wymieniaja wszytko w piwnicy.Podobno wymieniaja i nawet narazie nie ocieplaja,ociepla jak juz wszystko zrobia,bo chca jak najszybciej. Kartka wisi od spoldzielni ze przyjmuja skargi i co to to da. Musza to niech robia.

Małpko masz zamiar używać tego olejku? Jak myślisz, pomoże? Zastanawiam się nad nim i może zamówię go i zacznę masaże...hmm...:blink:

Jagna25 przeciez to masakra z tą woda!!! Mają zamiar kiedys skonczyc? :confused:

malpawzoo musze poczytac jak z dostawa z tej apteki...nie wiem czy u mnie w miescie jest..:baffled:

No i kolejny duzy wydatek z glowy, zamowilam wlasnie termometr ten termolash i laktator reczny z aventu :-)

Ja mam do masażu naturalny olej kokosowy, gdzieś wyczytałam, że nim też można (chyba faktycznie wszystkie naturalne), ale nie wiem czy będę mogła masować z tą szyjką, muszę dopytać.
U mnie wymazu gbs jeszcze nie było, ale gin ostatnio mówił, że to się nie spieszy, przed samym porodem.
Chociaż teraz znowu szyjkę czuję, więc no ciekawe kiedy ten poród będzie.
Ja tam przytulankę lwa kupuję :) Ale najpierw zobaczę, czy nie dostanę, bo koleżanki się pytały, co na baby shower przynosić, więc rzuciłam im trochę tych lwich gadżetów, i zobaczymy, co dostanę, a co sama mam dokupić.

Otworzyłam paczkę z Gemini - była wielka i ciężka, aż się zdziwiłam, bo przy zamawianiu zupełnie nie wyobrażałam sobie gabarytów tego wszystkiego, no i się okazało, że to podkłady poporodowe na łóżko Seni są takie ogromne, bo wzięłam jakąś wielką paczkę! A cała reszta to już malutko, kremiki i maści to wiadomo, octenisept też malutki, dwie buteleczki ze smoczkami TT, dwa smoczki Lovi, wkładki laktacyjne, 10 saszetek tantum rosa (czy tyle wystarczy??), witamina KiD, i już! W sumie mało, a tyle kasy!

Muszę też kupić te buteleczki do przelania kosmetyków koniecznie, wychodzi na to, że minimum 3 (szampon, żel, płyn do higieny intymnej), a w sumie chyba więcej, jeśli jeszcze odżywkę brać (tylko czy będę miała siły na odżywkę), i to tantum rosa. A oświećcie mnie, jak chcecie psikać tantum rosa? Ja wiem, że to się rozrabia w wodzie, i nie wiedziałam właśnie, co dalej. Czy kupuje się gdzieś jakąś butelkę z aplikatorem do psikania? Tego się nie stosuje jak zwykłego płynu - podmyć i spłukać - tylko się psika i zostawia?

Wyszło, że dalej całkiem dużo kosmetycznych mi zostało do kupienia - płyn do kąpieli, chusteczki, waciki - to chcę z Rossmanna, plus wkładki poporodowe i majtki Hartmanna (nie mieli w gemini), zwykłe duże podpaski, pieluchy rozmiar 1, te buteleczki na kosmetyki... Kiedy to się skończy! A z dziecięcych większych rzeczy jeszcze łóżeczko, materac do łóżeczka i kołyski, prześcieradła na gumce, ochraniacz na łóżko, jakieś kocyki, wózek. I muszę ogarnąć co mam z ciuszków, bo zdaje się, że mam pełno dżinsików i koszul, a mało śpiochów i body.

To jest wszystko dość skomplikowane, ale pewnie szybko nabierzemy praktyki. A mój m w ogóle nic z tego nie ogarnia, natomiast zainteresował go zestaw po paznokci dla dziecka (nożyczki, cążki, pilniczek), bo on obcina pazurki sobie, mi i kotom (nie wiem czemu, ale lubi to robić), i dziecku też chce. Poza tym zestawem nic go nie zainteresowało. Ale pączki zjadł.

reklama
mmamatek ja miałam taka butelke od wody mineralnej z dziubkiem-dla sportowców i tam miałam to tantum rossa przelane ale średnio sie to sprawdziło...........teraz szukam lepszego rozwiązania.........

edit:o widze ze sa specjalne irygatory do kupienia w aptece......

Ostatnia edycja:
Do góry