reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

czesc
Tragiczna noc, Julek cherlał, jeszcze Tomek wrzucił mi go do lożka a sam poszedł spac do drugiego pokoju a adziecko kaszlało i spac nie mogło, w koncu dałam mu troche Dipherganu bo juz 23.40 byla a on kaszlał godzinę i zasnal, w nocy nie kaslał to pospałam, m mówi, ze sie wyspał....nie dziewie się, a Kurczak jeszcze spi ........

Munius dr House sie nigdy nie myli i ja myślę ze na tym etapie 1kg w tydzień to mozliwe bardzo :baffled:

Ide na herbatkę i muszę was dozytac bo produkcja na nocnej zmianie byla.......

reklama
Hej! Też już wstałam:laugh2:
Koreczek - masz rację, że szkoła nie uczy przydatnych rzeczy, ja to sobie tłumaczę tak, że cała ta szkolna wiedza jest po to, żeby poćwiczyć mózg, zdolność zapamiętywania i kojarzenia faktów. A życie samo uczy tych najważniejszych rzeczy. A powiem szczerze, że sprawia mi to nawet trochę satysfakcji, jak się okazuje, że nagle muszę stać się specjalistką w zupełnie obcej mi dziedzinie (ostatnio były to okna pcv:-D) - to znaczy, że mój mózg ciągle jeszcze daje sobie radę z nową wiedzą.
Anetka - worki próżniowe super sprawa! Bardzo polecam! Jedyne co, to lepiej kupić więcej małych i jakoś sensownie posegregować i opisać zawartość, żeby nie trzeba było za każdym razem wielkiego wora otwierać i w nim grzebać. .
Młodamamo - wciąż trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
hej

widzę, ze ciężkie noce...u mnie też..niech już będzie ten luty bo nie daje rady...spac nie mogłam, brzuch mnie bolał...teraz będziemy chodzić jak zombi..

aneta- ale biedna jesteś z tym malusim domkiem;-) ciekawe jakbys dła rade na 38m2 w 2pokojach tak jak ja....kwestia organizacji i ograniczenia gratów...a ta szafa co pokazalaś fajna...ja kupiłam taką dostawkę 220x45x55 i tam zmieściłam ubrania Hani i Jasia:tak:

mamusiu-zdrówka dla Julka
Ewa- jak tam u Was
|Agnis-ależ sny...:no:

a tu zdjęcie pościeli i rożk jakie ja kupiłam:)) Prz 3el pościel do łóżeczka NOWE WZORY 120/90 (3835651956) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Załączniki

• posciel.jpg
    posciel.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Mamusiu synka biedny ten Twój Julo... mam nadzieje ze dziś będzie lepiej...:tak:

Kainkas ładna pościel :tak:

Nie straszcie że w tydzień 1 kg... jeszcze mi 8 tygodni zostało...teoretycznie....

A co do mieszkania fakt. Nasze bloki są z gumy nie heheh :-D Wprawdzie ja nie mogę narzekać bo mam mieszkanie 3 pokojowe i 59m kwadratowych;-)

Ps.nowe info od Marty w wątku "Na sygnale"

Ostatnia edycja:
Koreczek wydaje mi sie ze jeszcze przed wyjazdem swojego chlopaka powinniscie isc do urzedu i sie dowiedziec jak zalawic zeby Lenka miala jego wpisanego jako ojca. On musi zrobic cos na zasadzie uznania. No albo oboje musicie byc przy jej rejestracji. No ale jak Twoj wyjezdza to lepiej dowiedziec sie tego teraz. Jak sie jest malzenstwem to maz zazwyczaj rejestruje i przynosi akt slubu i zona nie musi byc. Ale jak sie nie ma slubu to albo oboje albo teraz cos zdzialac.
Co do pozwolenia na budowe. Trzeba napisac pismo o warunki zabudowy do wlasciwego urzedu gminy podajac numer dzialki. Wtedy bedziesz wiedziec co tam mozesz stawiac. Pozniej projektujesz dom lub kupujesz projekt.

Megi, jeśli chodzi o rejestrację dziecka to już byłam i pytałam:tak: ale to nie wiadomo czy mój pojedzie za granicę... ogólnie taki przykład dałam:-D

Kto to pisał z tymi oknami:-D wubacz nie pamiętam :sory: teraz też tak pomyślałam, że w szkole uczą zapamietywania itp, ale skoro i tak tego uczą to nieważne jakie informacje zapamietasz więc zamiast mówić tylko o antykoncepcji mogli by też mówić inne rzeczy które później są przydatne w życiu. Ale fakt, satysfakcja jest:-D ja ostatnio jestem ekspertka ds. samochodowych typu łożyska, simeringi, wtryski paliwa, turbiny i inne takie hyhy

Witam się poniedziałkowo.
M spi po nocce wiec ja myk do komputera :-D

muniuś tylko przy wyborze gofrownicy to patrz jak co na moc, im wieksza tym lepsza, gofry wychodzą bardziej chrupiace.

koreczek ale mi pomyms podsunelaś "oj te Lenki tak mają" :-D to dziewczyny ktore mają mieć Leona piście jaki charakterek m aja? :-D moj spokojny na calego i łagodny :-) Co do spraw urzędowych to teraz dobrze wlasnie miec internet, a potem chodzic po urzedach i sie pytac co i jak. (chociaz czesto sa tak skorzy do wyjasnien ze czlowiek jeszcze glupszy wychodzi...). Po powrocie gorąca hrbatka z cytryna i miodkiem i pod kołdre maszeruj!

marcia30 zyczę dobrych wyników :-)

Agnis83 gratki pelnego tc :-) a sen..tez juz kiedys taki wlasnie mialam...masakra :-D

mamusia synka zdrówka dla Julka...że sie tez musial tak rozlozyc...

Dziewczyny nie straszcie tym Hausem i kg! :-( ja ciagle licze na to ze waga to 1kg to konca mi wzrosnie...bo mimo apetytu staram sie jesc caly czas tak samo :baffled:

Dziewczyny a te worki próżnowe to jak sie jak co zamyka? To te co sie zasysa odkurzaczem? moze tez o takich pomysle....

Nic ide sie ogarnac..pomyslec cos o sniadaniu... a popoludniu najlepsze - najpier wymarzony moj obiad - gulasz z kasza!!! A potem jade na ploty do kolezanki z pracy :-D tylko ona bedzie miala dola strasznego..w pracy w zeszly tydzien ciaze sie pozypaly (2 sa w 6 tyg), a ona mimo braku jakichkolwiek dolegliwosci (powinna bezproblemowo zajsc w ciaze) 3 inseminacje nie udane..in-witro jej sie przesunelo w czasie, bo po punkcji i terapi hormonalnej sie rozkolysala z hormonami..a o dzidzie staraja sie juz jakies 5,5roku... Jak sie dowie o tych ciazach w pracy dzisiaj (bo w zeszlym tyg miala wolne) to na bank bedzie miala dola....

Kama współczuje kolezance, u nas w pracy tez jest jedna taka.......juz wszystkie porodzily po dziecku, po 2 dzieci a ona caly czas nic.........ja tam myslę, ze jeszcze ze 3-4 kg :baffled:

dzisiaj mi sie troche przesuneło branie leków na ciśnienie bo najpierw musiałam Julka zainhalowac i zalekować i zmierzyłam sobie cisnienie a tam 145/101 :szok::baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Kama współczuje kolezance, u nas w pracy tez jest jedna taka.......juz wszystkie porodzily po dziecku, po 2 dzieci a ona caly czas nic.........ja tam myslę, ze jeszcze ze 3-4 kg :baffled:

Też mam w pracy takie dwie koleżanki. Tylko że jedna kompletnie nic o sobie nie mówi...więc nawet nie wiemy czy ona albo mąż mają jakieś problemy...a idzie jej 32 rok...a druga kilka inseminacji..in vitro i nic...przykre...a też na karku 32 albo 33... :-(

Do góry