reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Film obejrzane czas mykac spac

Masiosia ja mam tak ze mam checi na spacer ale jak tylko wyjde gdzies dalej to strasznie ciezko mi sie robi

Mamatek no faktycznie Twoj Maż ZASLUGUJE NA TAKIE miano ...malozonek roku :) Moj sie usmial jak mu to czytalam ...

Ewa86 - gibka foczka heheh u mnie mąz mowi ze wygladam w jednej z koszulek nocnych jak beczulka :))

Moniqqa ach ci faceci ....

Anetko to masz babo placek , sluchaj moze lepiej niech lozeczko bedzie w sypailni waszej co z tego ze nie pasuje, pozniej jak maz wroci zawsze mozecie to zmienić

Dobrej nocy do jutra:-)

reklama
Mamusiu synka, tak teraz pomyślałam czytając post Masiosi, że może jak mialas księdza po kolędzie to trzeba było podeslac go do twojej teściowej. Może jakiś mały egzorcizmik by jej się przydał?:-D wiesz spróbować nie zaszkodzi a nóż widelec zacznie cię normalnie traktować:tak: hehe

Obudzilam się na siku oczywiście. Po drodze zahaczylam o kuchnię, najadlam się kiwi, popilam sokiem a teraz leze i czekam aż Lenie czkawka przejdzie:tak:

Też nie mam miejsca już gdzie trzymać te ciuszki:no: no i dużo osób daje mi ciuszki na pół roku a to same kombinezony i inne kurteczki a co mi z tego, jak lato będzie... ech.

Jutro was doczytam, dobranoc!

Wyczailam komody w ikei :D maja 78cm wiec idealnie
Zobacz załącznik 603677Zobacz załącznik 603678

Sa u nas na przecenie akurat :tak:
Moze namowie mojego zeby jutro podjechac. Bo mamy kawalek... 100km :(

Fajna szafe tez maja
ImageUploadedByForum BabyBoom1389570985.881834.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1389570995.647081.jpg

Moze jakos sie to uda wykombinowac...

Najchetniej to bym chlopakom pokoj zabrala.... Tak Wam szczerze powiem :sorry: i tak sa u nas 4dni w miesiacu tylko. Ale nawet mojemu nie proponuje :szok:

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1389570985.881834.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1389570985.881834.jpg
    6,8 KB · Wyświetleń: 25
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1389570995.647081.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1389570995.647081.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 31
No i udało się, zrobiliśmy ze Zbyszkiem pierwszą w życiu pizzę tylko za cienkie ciasto wyszło, ja liczyłam na puszyste, ale i tak bardzo dobra! :tak: Zrobiliśmy sos pomidorowy, który wyszedł przepyszny o taki:

Sos pomidorowy:
W garnku rozpuścić masło, dodać oliwę. Czosnek zetrzeć na drobnej tarce, włożyć do garnka, chwilę podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Zagotować i od czasu do czasu mieszając gotować na małym ogniu przez 10 minut. Ostudzić.

Macie jakiś pomysł aby ciasto wyszło mięciutkie i puszyste?
Mój Zbyszek uważa, że zamiast brzucha mam bęben, ale cycki mu się podobają, ciągle by je macał…nie ukrywam, że mi też się podobają :-) Kiedyś przed 1szą ciążą byłam płaska i deska na mnie wołali, a po już mi zostały i teraz mam nadzieję, że też zostaną :-D

Moniqaa – no ja właśnie nie mam tego wewnętrznego głosu co do wózka i też jeszcze jestem na etapie poszukiwania i bardzo dobrze, bo już mi się inny podoba niż te co wtedy jak tego głosu nie było! Ja też mam 15 kg. na plusie...! :baffled:

Kamaa – i bardzo bardzo dobrze ksiądz powiedział! Muszę sobie kupić gofrownicę, bo zwariuje jak Ty tu o gofrach piszesz już któryś raz z kolei :wściekła/y:

Susi – u nas to nawet nie ma wywieszki kiedy ksiądz chodzi…to na razie się nie zapowiada.

Agnis – ojj Ty Ty! Mnie do fb przekona tylko jak tu na serio będzie cisza, tak to nie ma szans i nie próbuj mnie tu przekabacać! :angry:

Mamatek – któraś z dziewczyn pisała jeszcze o aptece Ziko…właśnie szkoda, że w tej aptece w Łodzi nie ma aż tylu rzeczy, też żałuję. Ja mam pluszaka i taki trzymacz smoka Teddykompaniet, a jak ta przytulanka wygląda? Ja używałam Linomag i bardzo byłam zadowolona, a Octanisept możesz zastąpić spirytusem i wacikiem, ja tak zrobię. W ogóle to zastanawiam się czy rzeczywiście używać do każdego przewijania czegokolwiek na pupkę i tak faszerować malucha chemią od najmniejszych lat…chyba niczym nie będę smarować i tyle, a brodawki bez sensu smarować maścią najlepsze jest własne mleko :tak:

Mamusia – właśnie zjadłam budyń…a która już godzina. Moja gin też tak powiedziała o tym kg na tydzień i też się przeraziłam :crazy:

Masiosia – ale żeby wypić szampana po porodzie, to trzeba mleko ściągać i dzieciaczka nakarmić butlą, a jak zassie butelkę i nie będzie chciał cyca? To dopiero będzie zabawa nieciekawa – ja się tego strasznie boję, bo Mateusz tak się przyzwyczaił do cyca, że butli nie chciał i kiedyś miałam chwilowy zastój w piersi, nie miałam mleka i tak strasznie mi się darł, bo za nic butli nie chciał tylko tego cyca cały czas szukał, a w cycu pustka. Ja płakałam i on płakał, na szczęście zastój zażegnany i poleciały hektolitry hehe.

Z racji, że nie mogę zasnąć to zajrzałam doczytać wieczorne wypociny :tak: 03:22 już?! Matko boska... :no:

Aneta – ja mam 60m2 i jeszcze sporo miejsca mi zostało przy Twoich 200 to czuję się zajefajnie zorganizowana :-D Nam łóżeczko też nie pasuje do mebli, ale nie znalazłam fajnego w kolorze venge i jakoś tak już się przyzwyczaiłam :-) Też bym im zabrała hehehe, ale lepiej nie proponować, bo przykro się chłopu zrobi...

Masiosia – maści się nie zmywa z cycków i maluszek może to ssać? :szok:

Megi Pegi – koniecznie znajdź tego linka do tych worków próżniowych to i ja zamówię :tak:

Koreczek – ubierz w nie misia albo porób ładne zdjęcia (zdjęcia poro dają) i pogoń na allegro, tablicę, gumtree, szafkę – ja tylko tak robię, a jak rzeczy ładne to ludzie kupują – był problem, nie ma :rofl2:

edit: wczoraj poszły 3 pralki ciuszków dla malucha, a tu...jeszcze dwa pudła zostały :szok:

Munius trzeba zmyc, bo to takie geste jest ale polecam naprawde bo jak zacElo sie cos dziac to jak posmarowalam to znikalo, uzywalam dodatkowo do pupy Julka I to dla mnie byl najlepszy krem, tyle ze.malo go a.drogi....
Ja jeszcze nic nie pralam, dzis zrobilam liste wszystkiego .... bez jakis karuzelek mat itp. Ok 1800 na wszystko..... to sie m ucieszy ale to opcja z tych najdrozszych..... ubranek mam na poczatek ok... a pozbiej bede sukcesywnie dokupywac zeby miec ok a nie za duzo....

Lena sie tak wypychala ze myslalam, ze mi peknie skora, w tym samym miejacu nad pepkiem juz drugi raz tak bolesnie mame potraktowala, ale zasluzylam sobie na to, siedze w dkmu caly dzien na dupie.... oj myslalam, ze bedzie bardziej aktywna ta ciaza a przez spojenie lipa..... :/

Masiosia, oj te Lenki chyba tak mają :-D moja tak samo strasznie się rozpycha, ale niezbyt często:tak:

Munius, mam jeszcze bratowa która ma termin na styczeń, więc niektóre ciuszki jej mogę podeslac:tak: a resztę rzeczywiście może sprzedam, no bo miejsca brak na te małe a co dopiero na większe:no:

Munius ja mam nadzieje, ze beee karmic... Julek nie umial ssac z piersi.... mam nadzieje, ze tym razem jakos wygram ;)

Koreczek ja mysle, ze Leny to straszne lobuzy.... ;)

reklama
Masiosia, to się okaże później, bo ja mam nadzieję, że moja nie będzie tak wrzeszczec i płakać haha no ale jeśli będzie miała mój charakter to chyba będzie źle:tak: mama zawsze mówi że mam wredny charakter, ile w tym prawdy to tez ciężko określić.

No i dziecko z pęcherza zrobiło sobie zabawkę...:-D

Tak leze i myślę...

W szkole nauczyli mnie co to jest tkanka, wiem jak liczy się pierwiastki, pole powierzchni koła też potrafię, ułamki zwykle, nauczyli mnie równań chemicznych, no ale jak wyszłam w dorosłe życie, to tak szczerze to nie wiem jak się mam odnaleźć. No bo co mi z liczby pi, skoro pity to czarna magia dla mnie. Nie wiem jak załatwić niektóre sprawy, np od czego zacząć żeby zarejestrować dziecko żeby pesel miało, jak odczytać podstawowe wyniki badań, od czego zacząć kupno mieszkania, czy można starać się o jakąś pomoc w tym kierunku(finansowa), od czego zacząć zalatwianie pozwolenia na budowę.... no naprawdę człowiek młody po szkole może mieć naprawdę ciężko:tak: szkoda że nie uczą takich rzeczy nawet i w szkołach obowiązkowych, trzecia klasa gimnazjum np masakra jakaś z tym:no:

Do góry