reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

To ja mam znajomych z pracy (lekarze oboje pediatrzy), którzy swoją córkę kąpali UWAGA o 23 w nocy... Stwierdzili, że potem dadzą jej butlę i nocka z głowy...znaczy mamusia tego dziecka i tatuś się wyśpią...No gdybym sama na własne uszy nie usłyszała w życiu bym nie uwierzyła.... I TO LEKARZE!!!!

U nas kąpiel zawsze była o 19:30 cycuś i do 24 a czasem do 1 w nocy młoda spała... Teraz mamy problem bo mąż cp dtugi tydz . na inne zmiany pracuje...:-(

reklama
Ja kąpałam z mężem, a w pierwszej kąpieli asystował mój tata. Wzięłam kogoś kto wiedział o co chodzi, moja mam była w szpitalu. Mój tata i tak mnie i brata kąpał. Mąż sam pierwszy raz kąpał malą jak miała 7 miesięcy. Ja załapałam dobrze płatna prace na pól etatu, ale wieczorami. Moja mam mu pomagała, ale jednego razu musiała gdzieś pojechać i sam z tym został i sobie poradził. W ogóle żałuję że wtedy miałam tak mało czasu dla małej, od 6 rano do 15 byłam w pracy, wracałam i leciałam do drugiej. Ale jak by się środki z UE nie skończyły to bym rzuciła ta pierwszą, za pół etatu na umowę zlecenie płacili 1500zł/miesiąc. W pracy na etacie zarabiałam dużo mniej.
Nikusia mój mąż ma 4 zmiany, w tym jedną że go cały dzień nie ma:wściekła/y: Jak mi przyjdzie samej ogarniać od 10 do 18 to oszaleję.
Celinkę kąpałam o 18 i później mieliśmy do 22 symfonie (kolki) ale po zjadała i spała do 2 a nawet nieraz 4 w nocy.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzięki za info pewnie kupimy mniejszą :-) bo poręczniejsza i mniej miejsca zajmuje
Ja zmykam do łóżeczka poczytam trochę
Miłego wieczoru wszystkim życzę :-D

No ładnie ... pójdziecie spać, rano wcześnie wstaniecie i o 12 będę już miała tyle do nadrabiania, że ho ho ;-)
Mąż właśnie do pracy pojechał, więc mam czas dla siebie :-D Nie chcę też iść spać za wcześnie jak on ma nocki, bo wtedy rano za wcześnie wstaję i dziko mi tak po ciemku siedzieć, a nie chce go budzić by chop troszkę też pospał....

A wam życzę kolorowych snów :tak:

Jeśli chodzi o wanienkę, to my kopiliśmy tą z ikiei. Kilka osób ja chwaliło i na nią się zdecydowaliśmy :tak:

reklama
Do góry