reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Hej dziewczyny :tak:

Mamusiu synka ja tez trzymam kciuki za maleństwo. Podejrzewam ze powodem tego porodu był mega stres związany z przyznaniem się do ciąży... Albo jednym z glownych powodów... :-(

Za 45 min mam wizyte u poloznej, dziś robimy ktg :tak:
Na 12 mam wizyte u ginki. Ciekawe ile mały waży, może coś kolo 1800???? ostatnio 18 grudnia wazyl 1,5 kg :szok:
Potem do pracy zanieść zwolnienie. Na szczęście wszystkie te punkty w odległości 500 metrów od domu :tak:
Jeszcze skocze do spoldzielni zapytać o jedną rzecz i do domu.
Szczescie w nieszczęściu to to ze dziś przychodzą 3 przesyłki kurierskie a ja musze wtedy gdzie wychodzić....grrrrrrrrrr...:crazy:

Nikusia wiem ze muszę to ciśnienie kontrolować ale juz myslalam ze się unormowalo a tu znów bach i 150 w gabinecie.. No co za cholerstwo...

Ewcia czemu dala mi znów na HIV ? Nie mam pojęcia... Wyszło na początku że jestem zdrowa a teraz powtórka.... Może nie zauważyła w karcie że miałam... Ja gapa jestem i nie zapytalam na wizycie po co to, dopiero po wyjściu z gabinetu zobaczyłam na skierowaniu że mam tym razem do zrobienia aż 12 badan,11 z krwi i 1 ogólne moczu.

Mrowkaa dobrze że lekarz skontrolowal bo jesteś na pewno troszkę spokojniejsza :) uważaj na siebie :) na pewno będzie dobrze :)

Munius a gdzie byliscie na tych termach? Bo my się do Mszczonowa wybieramy i dotrzeć nie możemy :) no i kochana niestety czas przystosować i iść na zwolnienie :) już skoncz z tym pracoholizmem :)
Nie nie nie na zimę do maja ja się kategorycznie nie zgadzam i nie Strasz mnie tu proszę :) co do witamin to wczoraj pytalam moja gin i tez stwierdziła ze nie ma reguły na to ze po witaminach są większe dzieci, każe brać to biorę i tyle :) a komody to niestety tylko w kolorze buk byly. W jysku jest dość spory wybór byś musiała podjechac i popatrzeć :) mi akurat jasna komoda pasowała do reszty mebli :)

Kamaa no cos ty ? Z ta szkoła rodzenia to taka lipa wyszła? wspolczuje u nas zaczyna się kolo 20 i muszę zadzwonić i się umówić :) zobaczymy jak będzie ale tu tworzą grupę i wszyscy ida jednym tokiem czyli dla wszystkich pierwsze zajęcia to pierwsze :)

Nikusia82 mi też drugi raz zleciła tyle badan ze w szoku jestem ale cóż jak trzeba to trzeba :)

Ewcia super ze wizyta się udała :) oby maly się posłuchał mamusi i nie przekroczył 3,5 kg :))

Anetka ja nie wiem czemu ale nie widzialam fotek :(

Witam!
Ja dzis dzionek zaczełam od wciągnięcie mega kawałka cista czekoladowego. Tak mi sie wczoraj chciało i męzuś dzis jak zawióżł Olinkę kupił mi. Mniam dobrze mi zrobił :)
A druga sprawę jaka zaczełam ogarniać to szukam drugiego auta bo nie bede sie więzić w domku. a pozatym i tak na wies chcemy sie przeprowadzić wiec musza być dwa samochody.

no i w planie mam stajnie Augiasz do wysprzatania czyli pokój mojej córy masakra jakas tam jest. I juz dłuzej nie wytrzymam zwłaszcza ,że mąz ma teraz duzo pracy i siedzi po nocach a mi sie źle śpi w otoczeniu dwóch komputerów i laptopa i uciekam do pokoju Oliwki.

Trzymam kciuki za wizyty.

Mamusia synka aby maluch szybko podrósł a mamusia miała wsparcie rodziny wtedy jakoś sie ułozy.

Aneta tez bym wzieła płaszczyk nr 2

Agnis jak ważył 1,5 kg to spodziewaj sie 2 z przodu :)

Mynius cudny ten Twój brzuszek. Ja jakos nie lubie sie fotografować z Olinka mam tylko 2 zdjecia teraz troche wiecej. no ale faktycznie brzuszek chyba zrobie. bo ogólnie to patrzec nie moge na siebie twarz jest taka opuchnieta jak księzyc w pełni ech jeszcze te dwa miesiące
A ja dzis się czujesz. Magnez jak najbardziej powinnaś brać.

Koreczek dużo spokoju życze bo cierpliwość to Ty i tak masz dużą!

Mrówka dużo leż i odpoczywaj

Miłego dnia dla wszystkich kochane!

mamusiasynka biedna ta dziewczyna i to dzieciatko...

.No ja update po wizycie, z dzidzia ok, tylko glukoza mi wyszla niezadobrze....
na czczo ok, cos 4 z czyms, po 1h cos 9 no ale po dwoch podobno za wysoko bo 8.5.....,czyli mowil , ze troche przekracza, poza tym tym cisnienie juz bylo ok jak mierze, a u Niego kurcze znowu 160/90 , wiec mam isc znowu do specjaliski i ona ma mi diete powiedziec podobno...ech...
a Wy jolcia, nikusia ile mialyscie w wynikach?

Muniuś, ja biorę asmag forte. Można nawet do 8 tabletek dziennie. Nospy nie biorę, bo ona też przeciwbólowa jest i tracę wtedy kontrolę nad tym, co się dzieje.

Secreto, dzięki za wyjaśnienia.
Na razie nie mam innych badań. Zobaczymy, jaki będzie poziom tych płytek za 3 tygodnie. Ale mam nadzieję, że już nie spadnie. Na zzo mi nie zależy, ale wolałabym, żeby nie było z krwawieniem problemu.
Leukocytów mam 7 w normie 4-10, więc raczej ok.

Ozila, kciuki za wyniki!

Siadam do pracy. Nusia się ładnie bawi, to może mi zgrabnie pójdzie...

Dzien dobry!

teraz wstaje jakos pozniej i musze zawsze was doczytac na poczatku....

u mnie dzis 31 tc:-D

Susi moj brat jest doktorem w dziedzinie archeologii i bywa ze wyjezdza na wykopaliska ( ostatnio byl 7 tyg w kuwejcie) albo jedzie na wyklady do wawy a bratowa dr stomatologii i jak nie ma brata to wypada chyba ze dwa dni ze ona do 19 w robocie wiec wtedy ktos musi malego zgarnac z przedszkola, ale oni generalnie sa malo zaradni zyciowo nie maja zdolnosci planowania u nich nawet wyjazd do sklepu z dziecmi to wielki problem gdzie starszy ma 8,5 lat a mlodszy 3,5 ....

aneta mi sie podoba pierwszy, kiedys pati miala podobny:tak:

Ewa z tymi plytkami to w ktoryms odcinku poloznych chyba na tlc byla babka co miala chyba 30 i mowili ze wieksze ryzyko zakrzepow ale przed porodem tej babce sie podniosly i urodzila bez problemu..

munius brzuchola masz super moj to mam wrazenie ze taki maly i nie rosnie ....nie wiem zaczynam schizowac , w nastepny wtorek mam szczegolowe usg i wizyte u ginki oby te dni szybciej minely bo mam jakies leki ze maly sie za malo rusza ( aczkolwiek zauwazylam ze skubaniec jak maz polozy reke to od razu zaczyna sie wyginac a ja czasami leze z 10 min i nic to wtedy wolam m i mowie kladz reke bo nie chce sie ruszac) a to wlasnie ze ten moj brzuch maly, jeszcze durna zaczelam sie mierzyc i ramo potrafi miec 112 a popoludniu 117 a czasami 115 wiec sie denerwuje...musze wyluzowac ...

patrze ze coraz wiecej z nas skarzy sie na te bole , mnie czasami cos dopadnie ale wtedy nospa a magnez biore caly czas magnezin 200 3x2 tab.

uciekam cos zjesc bo mnie ssie milego dnia!

mamusia, straszne z tym maluszkiem. Oby wyszedł z tego cało. Czasem się zastanawiam, czy takie skrajne wcześniaki mają w ogóle szansę w przyszłości na normalne życie :( oby!

W końcu zamówiłam włóczkę na kocyk, w kolorze jak w linku https://www.e-dziewiarka.pl/index.p...owlcy-od-agart&catid=168:cotton-gold-bd-alize (wełny nie wstawię bo wzięłam ostatnie sztuki i zniknęła ze strony) Kolor może nie jest jakiś w 100% dziewczęcy, ale musiał pasować do czerwonego wózka, a nie chciałam jakiegoś mdłego.

Będę miałą co robić w aucie za tydzień. Jedziemy z tatą załatwiać sprawy do Poznania, z nami znajomy rodziców z córką z terminem na marzec - do ikei. Dostaną listę i będą mi też rzeczy kupować. Szkoda, ze nie mam nic dla maleńkiej do kupienia ;) Cieszę się, ze ktoś zakupy za mnie odbębni, bo przynajmniej nie wydam dodatkowej kasy :D

Nie mam czasu Was doczytać, bo zaraz na spacer uciekamy, z resztą produkcja taka, że albo trzebaby siedzieć non stop, albo 2 godziny czytać :p Jeśli były jakieś udane wizyty - to gratulacje i kciuki za następne!!

reklama
Do góry