reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Hej dziewczyny :tak:

Mamusiu synka ja tez trzymam kciuki za maleństwo. Podejrzewam ze powodem tego porodu był mega stres związany z przyznaniem się do ciąży... Albo jednym z glownych powodów... :-(

Za 45 min mam wizyte u poloznej, dziś robimy ktg :tak:
Na 12 mam wizyte u ginki. Ciekawe ile mały waży, może coś kolo 1800???? ostatnio 18 grudnia wazyl 1,5 kg :szok:
Potem do pracy zanieść zwolnienie. Na szczęście wszystkie te punkty w odległości 500 metrów od domu :tak:
Jeszcze skocze do spoldzielni zapytać o jedną rzecz i do domu.
Szczescie w nieszczęściu to to ze dziś przychodzą 3 przesyłki kurierskie a ja musze wtedy gdzie wychodzić....grrrrrrrrrr...:crazy:

Nikusia wiem ze muszę to ciśnienie kontrolować ale juz myslalam ze się unormowalo a tu znów bach i 150 w gabinecie.. No co za cholerstwo...

Ewcia czemu dala mi znów na HIV ? Nie mam pojęcia... Wyszło na początku że jestem zdrowa a teraz powtórka.... Może nie zauważyła w karcie że miałam... Ja gapa jestem i nie zapytalam na wizycie po co to, dopiero po wyjściu z gabinetu zobaczyłam na skierowaniu że mam tym razem do zrobienia aż 12 badan,11 z krwi i 1 ogólne moczu.

Mrowkaa dobrze że lekarz skontrolowal bo jesteś na pewno troszkę spokojniejsza :) uważaj na siebie :) na pewno będzie dobrze :)

Munius a gdzie byliscie na tych termach? Bo my się do Mszczonowa wybieramy i dotrzeć nie możemy :) no i kochana niestety czas przystosować i iść na zwolnienie :) już skoncz z tym pracoholizmem :)
Nie nie nie na zimę do maja ja się kategorycznie nie zgadzam i nie Strasz mnie tu proszę :) co do witamin to wczoraj pytalam moja gin i tez stwierdziła ze nie ma reguły na to ze po witaminach są większe dzieci, każe brać to biorę i tyle :) a komody to niestety tylko w kolorze buk byly. W jysku jest dość spory wybór byś musiała podjechac i popatrzeć :) mi akurat jasna komoda pasowała do reszty mebli :)

Kamaa no cos ty ? Z ta szkoła rodzenia to taka lipa wyszła? wspolczuje u nas zaczyna się kolo 20 i muszę zadzwonić i się umówić :) zobaczymy jak będzie ale tu tworzą grupę i wszyscy ida jednym tokiem czyli dla wszystkich pierwsze zajęcia to pierwsze :)

Nikusia82 mi też drugi raz zleciła tyle badan ze w szoku jestem ale cóż jak trzeba to trzeba :)

Ewcia super ze wizyta się udała :) oby maly się posłuchał mamusi i nie przekroczył 3,5 kg :))

Anetka ja nie wiem czemu ale nie widzialam fotek :(

Witam!
Ja dzis dzionek zaczełam od wciągnięcie mega kawałka cista czekoladowego. Tak mi sie wczoraj chciało i męzuś dzis jak zawióżł Olinkę kupił mi. Mniam dobrze mi zrobił :)
A druga sprawę jaka zaczełam ogarniać to szukam drugiego auta bo nie bede sie więzić w domku. a pozatym i tak na wies chcemy sie przeprowadzić wiec musza być dwa samochody.

no i w planie mam stajnie Augiasz do wysprzatania czyli pokój mojej córy masakra jakas tam jest. I juz dłuzej nie wytrzymam zwłaszcza ,że mąz ma teraz duzo pracy i siedzi po nocach a mi sie źle śpi w otoczeniu dwóch komputerów i laptopa i uciekam do pokoju Oliwki.

Trzymam kciuki za wizyty.

Mamusia synka aby maluch szybko podrósł a mamusia miała wsparcie rodziny wtedy jakoś sie ułozy.

Aneta tez bym wzieła płaszczyk nr 2

Agnis jak ważył 1,5 kg to spodziewaj sie 2 z przodu :)

Mynius cudny ten Twój brzuszek. Ja jakos nie lubie sie fotografować z Olinka mam tylko 2 zdjecia teraz troche wiecej. no ale faktycznie brzuszek chyba zrobie. bo ogólnie to patrzec nie moge na siebie twarz jest taka opuchnieta jak księzyc w pełni ech jeszcze te dwa miesiące
A ja dzis się czujesz. Magnez jak najbardziej powinnaś brać.

Koreczek dużo spokoju życze bo cierpliwość to Ty i tak masz dużą!

Mrówka dużo leż i odpoczywaj

Miłego dnia dla wszystkich kochane!

mamusiasynka biedna ta dziewczyna i to dzieciatko...

.No ja update po wizycie, z dzidzia ok, tylko glukoza mi wyszla niezadobrze....
na czczo ok, cos 4 z czyms, po 1h cos 9 no ale po dwoch podobno za wysoko bo 8.5.....,czyli mowil , ze troche przekracza, poza tym tym cisnienie juz bylo ok jak mierze, a u Niego kurcze znowu 160/90 , wiec mam isc znowu do specjaliski i ona ma mi diete powiedziec podobno...ech...
a Wy jolcia, nikusia ile mialyscie w wynikach?

Muniuś, ja biorę asmag forte. Można nawet do 8 tabletek dziennie. Nospy nie biorę, bo ona też przeciwbólowa jest i tracę wtedy kontrolę nad tym, co się dzieje.

Secreto, dzięki za wyjaśnienia.
Na razie nie mam innych badań. Zobaczymy, jaki będzie poziom tych płytek za 3 tygodnie. Ale mam nadzieję, że już nie spadnie. Na zzo mi nie zależy, ale wolałabym, żeby nie było z krwawieniem problemu.
Leukocytów mam 7 w normie 4-10, więc raczej ok.

Ozila, kciuki za wyniki!

Siadam do pracy. Nusia się ładnie bawi, to może mi zgrabnie pójdzie...

Dzien dobry!

teraz wstaje jakos pozniej i musze zawsze was doczytac na poczatku....

u mnie dzis 31 tc:-D

Susi moj brat jest doktorem w dziedzinie archeologii i bywa ze wyjezdza na wykopaliska ( ostatnio byl 7 tyg w kuwejcie) albo jedzie na wyklady do wawy a bratowa dr stomatologii i jak nie ma brata to wypada chyba ze dwa dni ze ona do 19 w robocie wiec wtedy ktos musi malego zgarnac z przedszkola, ale oni generalnie sa malo zaradni zyciowo nie maja zdolnosci planowania u nich nawet wyjazd do sklepu z dziecmi to wielki problem gdzie starszy ma 8,5 lat a mlodszy 3,5 ....

aneta mi sie podoba pierwszy, kiedys pati miala podobny:tak:

Ewa z tymi plytkami to w ktoryms odcinku poloznych chyba na tlc byla babka co miala chyba 30 i mowili ze wieksze ryzyko zakrzepow ale przed porodem tej babce sie podniosly i urodzila bez problemu..

munius brzuchola masz super moj to mam wrazenie ze taki maly i nie rosnie ....nie wiem zaczynam schizowac , w nastepny wtorek mam szczegolowe usg i wizyte u ginki oby te dni szybciej minely bo mam jakies leki ze maly sie za malo rusza ( aczkolwiek zauwazylam ze skubaniec jak maz polozy reke to od razu zaczyna sie wyginac a ja czasami leze z 10 min i nic to wtedy wolam m i mowie kladz reke bo nie chce sie ruszac) a to wlasnie ze ten moj brzuch maly, jeszcze durna zaczelam sie mierzyc i ramo potrafi miec 112 a popoludniu 117 a czasami 115 wiec sie denerwuje...musze wyluzowac ...

patrze ze coraz wiecej z nas skarzy sie na te bole , mnie czasami cos dopadnie ale wtedy nospa a magnez biore caly czas magnezin 200 3x2 tab.

uciekam cos zjesc bo mnie ssie milego dnia!

mamusia, straszne z tym maluszkiem. Oby wyszedł z tego cało. Czasem się zastanawiam, czy takie skrajne wcześniaki mają w ogóle szansę w przyszłości na normalne życie :( oby!

W końcu zamówiłam włóczkę na kocyk, w kolorze jak w linku https://www.e-dziewiarka.pl/index.p...owlcy-od-agart&catid=168:cotton-gold-bd-alize (wełny nie wstawię bo wzięłam ostatnie sztuki i zniknęła ze strony) Kolor może nie jest jakiś w 100% dziewczęcy, ale musiał pasować do czerwonego wózka, a nie chciałam jakiegoś mdłego.

Będę miałą co robić w aucie za tydzień. Jedziemy z tatą załatwiać sprawy do Poznania, z nami znajomy rodziców z córką z terminem na marzec - do ikei. Dostaną listę i będą mi też rzeczy kupować. Szkoda, ze nie mam nic dla maleńkiej do kupienia ;) Cieszę się, ze ktoś zakupy za mnie odbębni, bo przynajmniej nie wydam dodatkowej kasy :D

Nie mam czasu Was doczytać, bo zaraz na spacer uciekamy, z resztą produkcja taka, że albo trzebaby siedzieć non stop, albo 2 godziny czytać :p Jeśli były jakieś udane wizyty - to gratulacje i kciuki za następne!!

reklama
Do góry