reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

nie wiem jak u Was, ale u nas lekarze dają czas do 42tyg. potem wywołują.. o ile oczywiście wszystko wcześniej wporządku z dzidzią.. po 40 tyg. co drugi dzień się przychodzi na badanie

reklama
Violet, a liczysz od daty ostatniej miesiączki? Czy od owulacji? Ja miałam przesuniętą owulację, więc maluch faktycznie jest młodszy. Ginekolog liczy od ostatniej @, więc dlatego wynik jest "przekłamany". Ciąża teoretycznie trwa 40tygodni, ale nie od zapłodnienia a od OM.

Bakalia, u nas było tak samo. Trafiłam do szpitala w 41tc. Wcześniej, od 40tc co dwa dni ktg.

bakaalia, mam nadzieje ze bedzie dobrze...Tylko my mieszkamy w Norwegii,a tu jest strasznie tępy naród

Ewula usg dopiero zrobia mi w 12 tyg. wiec czekam.
współczuje znajomej,ale dzisiaj ciezko o dobrego lekarza,bo tyle ich namnożyło.

Licze z mezem na dziewczynke,a podobno dz rodza sie dwa tygodnie poźniej i zeby nie bylo ze stwierdza ze przenoszona ciąża.

Violet w moim mieście na nfz robią dopiero od 12 usg.. więc ja czekam jeszcze 3tygodnie.. eh, nie moge się doczekać.. tylko szkoda że ja nie słysze serduszka, dopiero na ktg mi dają posłuchać..

Babygg- od pierwszego dnia miesiaczki wychodzi mi 5tc. No zobaczymy co wyjdzie mi usg.mam nadzieje ze bedzie dobrze.

bakaalia- i to jest denerwujace to czekanie.A najbardziej jestem ciekawa chł czy dzw....najwazniejsze by było zdrowe.Ale tak licze na dzw.Moja siostra urodzila dzw a reszta w rodzinie same chłopy

reklama
Violet.. dokładnie to czekanie, na dodatek ja nie mam kasy żeby sobie pozwolić na dodatkowe usg.. więc te 3 to o wiele za mało jak na nfz ;( no ale nic, w poprzedniej ciąży miałam problem z piasek w nerkach więc załapałam sie na 4usg ;D bo sprawdzali nerki ale wybłagałam sprawdzenie co u dzidziusia ;)

Do góry