Hmmm ano właśnie może to o to temu lekarzowi chodziło ze może być duze dziecko ale ta moja koleżanka nie brała nawet kwasu foliowego bo lekarz stwierdził że nie trzeba ( dowiedziała się o ciąży w 6 tyg - wpadka i lekarz stwierdził że na kwas za późno.... no ja jestem w szoku bo moja lekarka każe mi brać cały czas... nie czaje tego co lekarz to inna opinia. Mój Kacper póki co rozwija się prawidłowo i wielkość też ma odpowiednią wg ostatniej miesiaczki wiec nie będę się póki co martwić
reklama
mamusia synka
i córeczki
agnis mi sie nie chce z Nia gadac bo ona taka prosta jest, nic nie czai, z tym dzeckiem wogole nie gada tylko wrzeszcy na niego caly czas, ten ojciec dziecka non stop w trasie bo jest kierowcą tira i zagranice jezdzi.....ona siedzi tutaj u rodziców bo ona siksa jest ma 25 lat i nie chce tam w domu męża siedziec bo tam tesciowa jest a jego nie ma to siedzi tutaj.......a poza tym ona zaraz rodzi ale niech sobie nie mysli ze jak urodzi to mi tego swojego stwora tu bedzie do Julka przysyłac zeby miec spokoj i zebym ja sie ze stworem męczyla!!!!
Nastka kwas foliowy to podobno jest sens do 12-13 tygodnia ciązy, potem juz cewa nerwowa jest wyksztalcona i nie ma sensu brac......
Nastka kwas foliowy to podobno jest sens do 12-13 tygodnia ciązy, potem juz cewa nerwowa jest wyksztalcona i nie ma sensu brac......
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Mamusiu Ty tez niedługo rodzisz nie zapominaj hehe. Ja jakby zobaczyla przez "judasza" ze maly przyszedł to bym nawet nie wpuszczala, alebo bym powiedziała ze Julka nie ma.
Trzeba być stanowczym bo ludzie potrafią na glowe nasrać... Może ja taka bojowa bo z dzieciakami w szkole pracuje i jak fikają to się nie patyczkuje
Trzeba być stanowczym bo ludzie potrafią na glowe nasrać... Może ja taka bojowa bo z dzieciakami w szkole pracuje i jak fikają to się nie patyczkuje
Mamusiu to fakt że kwas foliowy głównie na cewe nerwowa ale już w zmniejszonej dawce ale cały czas go mam w moich witaminach... widać że chyba się jeszcze przydaje skoro jest w składzie
Agnis ja mam takie samo podejście ze witaminy biorę dla małego i nic więcej nie jest ważne jak coś to przeżyje dłuższy poród... trudno...
Agnis ja mam takie samo podejście ze witaminy biorę dla małego i nic więcej nie jest ważne jak coś to przeżyje dłuższy poród... trudno...
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Nastka to dziś Twój Kacperek ma imieninki też hehe, tyle że w brzuszku
mamusia synka
i córeczki
Agnis no wlasnie chyba ona mi bedzie go podsyłac a sama sobie bedzie z coreczka w ciszy siedziec a szoguna do mnie przyśle.
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
Agnis no wlasnie chyba ona mi bedzie go podsyłac a sama sobie bedzie z coreczka w ciszy siedziec a szoguna do mnie przyśle.
Nie daj się. Nawet jak mało kuma to prosty przekaz zrozumie wyślij ja do mnie to jej nagdam hehe
Agnis dokładnie brzuszkowe imieninki ) właśnie moja teściowa ostatnio komentowała ze Kacper będzie miał tylko raz w roku imieniny... hihi a ja i tak imienin nigdy nie wyprawiam bo zawsze dla mnie ważniejsze były urodziny chociaż moja mama i Teściowie właśnie bardziej celebruja imieniny... to chyba jakieś stare przyzwyczajenia
Mamusiu współczuję akcji z sąsiadka... bym chyba zrobiła tak jak mówi Agnis i nie otwierała... kurcze nie jesteś darmowa opiekunka
Mamusiu współczuję akcji z sąsiadka... bym chyba zrobiła tak jak mówi Agnis i nie otwierała... kurcze nie jesteś darmowa opiekunka
mamusia synka
i córeczki
a ja nawet nie wiem kiedy Julianek ma imieniny, wyprawiamy mu tylko urodzinki :-)
reklama
Agnis83
Mama Kacperka i Oskarka
a ja nawet nie wiem kiedy Julianek ma imieniny, wyprawiamy mu tylko urodzinki :-)
Mi zawsze mama tłumaczyła ze imieniny obchodzi się w ten dzień najbliższy po urodzinach w którym są przypisane.
Np. ja się urodziłam 12 lipca a po tej dacie Agnieszki jest 21 stycznia i wtedy mam imieniny. Podobno potem są w kwietniu, ale ponieważ styczeń jest szybciej po tych moich urodzinach to mam je w styczniu.
Podziel się: