reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
W sumie sie ciesze, ze jutro nie musze jechac na taka pogode.... ani wstawac rano.... zreszta I tak wstaje ok 6.... tzn budze sie..... a Ty spac nie mozesz znowu? Jak dajesz rade z Michelle w dzien jak do pozna siedzisz??? Ja to spioch jestem.... I wiem, ze jak Lenka sie urodzinto bede wykorzystwyac kazda wolna chwile na spanie......

Pamietam, ze ktoras z Was pisala o masazu krocza jakos w 30 tyg.... moze ktos mi podeslac linka? Bede b wdzieczna.....

Odnosnie picia naparu z liscia malin, ja zaczelam w 36 ty I ostatnia herbate zapazylam rano w dzien porodu ale przy skurczach juz nie wypilam.... I tak czekala na mnie z calyn syfem jak wrocilam ze szpitala bo moj eks narobil syf w domu.... teraz tez zamierzam tak pic....czy pomaga to nie wiem ale co tam nie zaszkodzi..... ;)

Dzien dobry!

produkcja nkcna byla intensywna wiec musialam z pol godz was doczytac....
widze ze coraz czesciej tematy porodu na tapecie

masiosia pytalas o zzo w kontekscie tego ze musisz potem szybko wracac do szkoly , zzo dziala tylko przy porodzie potem dojscie jest usuwane i juz ci nie podaja i nie ma to znaczenia na odczuwanie bolu czy dyskomfortu po porodzie. Na pewno samo zzo nie jest super przyjemne ale w porownaniu do bolu porodowego to pikus i tak najpierw znieczulaja cie miejscowo przy miejscu wklucia dopiero potem wbija ta wielka igle i czuc takie tepe pchanie i opor ale to wg mnie jakos strasznie nie boli. U mnie akcja porodowa postepowala bardzo szybko a ze to byla prywatna klinika to oni tam wszystkim ( prawie 13 lat temu to byl luksus dostepny tylko w prywatnej klinice) wiec mimi ze jak trafilam juz na lozko porodowe mialam moze 6-7 cm to mi podali i efekt byl tego taki ze nie zlikwidowali mi bolu tylko skrucily sie skurcze. Moj caly porod trwal 1:50 od pierwszego skurczu jaki poczulam, mam nadzieje ze tym razem bedzie rownie szybko i tylko sie zastanawiam czy mam takie predyspozycje, nie wiem budowe miednicy itd czy byl to efekt tego ze pati plywala w gestych, zielonych wodach i juz 4 dni przed porodem miala glowke bardzo nisko w kanale rodnym i podduszona, chciala jak najszybciej sie wydostac.......zobaczymy przy krystianie. Po porodzie jak przyszedl lekarz z szampanem i gratulacjami to powiedzial do mnie ze pani to tylko dzieci rodzic wiec moze wiedzial cos czego ja nie wiem o swojej budowie ciala :-)

u mnie od dwoch dni leje deszcz no masakra jakas, gdzies slyszalam ze teraz zima ma sie przesunac bardziej na styczen luty marzec , mam nadzieje ze jak bedziemy rodzic to nie bedzie -30 i smiegu po dupe...

ja dzisiaj mam zamiar zabrac sie za prasowanie ubranek tylko zeby uniknac takiego stania i bolu plecow to zamierzam moze deski nie rozstawiac tylko ja polozyc na ziemi i sobie usiasc na srodku i prasowac....zobaczymy.

dobra ide cos wrzucic na ruszt bo mi sie jesc chce
milego dnia!

Hej hej :tak:
Dziś zaliczam 31 tygodni. Od jutra leci 32 :-D
Na formę nie narzekam, skurcze jakby minęły, napięć brzucha takich jak kiedyś nie odczuwam, a mały kopie regularnie więc się nie martwię :tak:
Dziś imieniny mojego synka Kacpra :-D Ale jest za młody żeby mu wyprawiać. Zresztą ja jakoś nie lubię wyprawiania imienin, jak to kiedyś bywało że rodzice wyprawiali imieniny. Ale wiem że wielu ludzi nadal to kultywuje.

Marcia dziś też planuję jakieś prasowanie. A co do bólu w kręgosłupie często jest tak że niektóre czynności wykonuję na siedząco. Nawet w kuchni. Nie ma co obciążać kręgosłupa.:tak: Jeszcze się nadźwigamy hehe.
Też mam nadzieję ze sniegu po pas po szyję nie będzie bo ja za śniegiem nie przepadam, ogólnie to ja latowa dziewczyn ajestem ze środka lata praktycznie i kocham słońce a nie jak pizga mrozem, więc żaden wyjazd w góry zimą u mnie nie wchodzi w grę:no:

Poczytam Was trochę, choć podglądałam nieco z komórki już jednym okiem jak się obudziłam:-D

Miłego dnia.
Acha dziś mąż idzie po wodę święconą i kredę :tak:

cześć
ja wyspana albo i nie bo ile razy m wyniósł Julka do siebie, tyle razy on przybiegł do nas do środka :szok::szok::szok:i spaliśmy wszyscy z rozpychaczem w środku.......

Idę na śniadanko i herbatkę.......

widzę, ze znów "nocna produkcja" była :)

Hej dziewczyny :) dawno mnie tu nie było bo łatwiej zajrzeć na fb :) ale obiecuje sobie że w wolnej chwili was doczytam bo widzę że ciekawe tematy się pojawiają :)
Ja wczoraj zaczęłam generalne sprzątanie pokoju dla małego i został nam na dziś taki bałagan ze w szoku jestem. Człowiek to tyle głupot w życiu nagromadzi.... znalazłam w szafie gadzety z mojego wieczoru panienskiego.... i za cholerę nie wiem co z tym zrobić....
Aaa i miałam was zapytać, bo ostatnio spotkałam się z koleżanką która jest w 18 tyg ciąży i powiedziała mi że ona żadnych witamin w ciąży nie bierze bo lekarz jej powiedział że przez witaminy to tylko dłużej się rodzi... słyszałyście o czymś takim???

Kupiłam w sobotę komode do pokoju dzieciecego :) ciesze się że będę w końcu miała miejsce na ułożenie ciuszkow :) aaaa i błagam dziewczyny nie straszcie mnie ta zima w marcu... ja jednak liczę na to że zima w tym sezonie jest odwołana :)))

Buziaki i miłego dnia :)

Munius gdyby wbijali w rdzeń to wszyscy by kalekami byli:p ja pracuję w anestezji więc trochę się znam:p i znieczulenie nie jest mi obce:)

Ja wstałam i o dziwo w nocy się wyspalam :D

Wczoraj kupiliśmy farby trochę becker a trochę duluxa zobaczymy jak to wyjdzie. Zamówiliśmy też lodówkę :)

Teraz tylko się modlę żeby dotrzymać do lutego bo w czwartek dopiero przyjeżdża mój tata i będzie malował cale mieszkanie.. Musimy potem posprzątać, zrobić pokój Poli.. Wyprać wszystko.. I niestety będę musiała prosić mamę o pomóc

Agnis wszystkiego najlepszego dla Kacpra!!!:)

Nastka pierwsze słyszę :/ ale może chodziło mu o to że biorąc witaminy niby dziecko jest większe... Ale to kolejny ciążowy mit:/

No i właśnie rozpoczynamy 34 tydzień ! :D

Ostatnia edycja:
secreto becker sa bardzo dobre :-) jak tak pomalujecie i ogarniecie mieszkanie to raz dwa urodzisz ;-)

nastka
ja nie biore teraz zadnych witamin, na poczatku brałam kwas foliowy, potem jedno opakowanie prenatalu a teraz juz nic, dziecko rośnie, wyniki ok i lekarz powiedział, ze nie ma potrzeby a w tamtej ciązy bralam jedna tabletkę co 2 ddni bo tamten lekarz ktory prowadzil mi ciąże mowil ze odd witamin sie bardzo duze dzieci rodzą......

reklama
Muniuś - gratuluję 29 pełnych tygodni ;-) Ty jak pytasz nieraz o przepisy albo sama piszesz co jadłaś to ja się zaraz głodna robię:-D Wczoraj o tej pizzy to musiałam isc zjeść kanapki chociaż bo zaczęło mnie ssać heheh:-D

Aneta - co do synów swojego dobrze ze trzymasz dyscyplinę bo by Ci na głowę weszli. Ja nie wiem jak tak można rozpuszczać dzieci. Przecież wtedy człowiek to sam sobie szkodzi... A co do klientki rzeczywiście zabawna:-D A co do tego 6 dziecka Twojej teściowej to jestem w szoku. Ja tam na 6 nie liczę żeby to sprawdzić hehe :-D

Masiosia - u Was taka zima że szok, widziałam w telewizji..masakra :szok: Co do drożdży to pierwsze słyszę ze się je ot tak. Ja daję tak jak Aneta do pizzy albo do ciasta i wyrabiam z niego paszteciki.

Weronika - i jak tam wyjaśniło się coś w związku z tą umową co masz? przysługuje Ci urlop macierzyński? A co dzieciaczków one kopią zazwyczaj wieczorem, ponieważ wtedy najczęściej jesteśmy mniej aktywne, albo po prostu leżymy. A w ciągu dnia jesteśmy bardziej zabiegane czym "kołysamy" dziecko i ono śpi a z drugiej strony czasem w biegu zajęć "nie zauważamy tych kopniaczków.

Katrine - trzymam kciuki za siostrę:tak: pomyślnego rozwiązania dla niej :tak:

Serceto - dotrwasz dotrwasz do terminu, trzymam kciuki :tak: I gratki 33 tc !

Mamusiu synka - ja porozmawiałabym z matką tego pseudokolegi Jula. No kurde żeby dzieciak tak się zachowywał, przeklinał i obrażał? A jak nie zrozumie to trudno. Zresztą pewnie ona wie jaki on jest i żeby mieć chwile spokoju to go tak upycha po kolegach swojego dziecka. Rodzice często tak robią... A dzieciaka więcej bym nie wpuscila do swojego domu i mu ostro powiedziała do słuchu. Zresztą jak nieraz u mojego Kacpra był taki kolega- to ja mu wprost - tym się nie bawimy, bawimy się tylko w pokoju Kacpra, itp. itd. A jak widziałam ze nie reaguje na to czy tamto to mówiłam ze czas zabawy się skończył i ze musi isc już do domu. Dzieciom trzeba wprost bo one nie zrozumieją aluzji, czyli jak niektórzy faceci:-D i teściowe heheh :-D

Juszka - gratki 30 tc. Depczesz mi po pietach hehe :-D

Nastka - pierwsze słyszę o tym ze witaminy opóźniają poród. Dla mnie głupotą jest ich nie brać. Przecież bierzemy je głownie dla naszych dzieci żeby rozwijały się zdrowo... Ja wolę rodzić o kilka godzin dłużej aniżeli dziecko miałby cierpieć później bo np. w ciąży nie lykalam zelaza czy innych rownie ważnych:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry