reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniuś tak o tym :tak: Są różne kolory.
My braliśmy na raty bo dwa i stwierdziliśmy, że wolimy płacić miesięcznie po małej sumie niż od razu całość (tym bardziej, że teraz są inne wydatki), a że mieli 0% i szło zrezygnować też z ubezpieczenia to wyszła nam rata dokładnie taka, że ani złotówki nie dopłacimy :tak: No, a że mąż koniecznie chciał już tego samsunga dzisiaj to ostatecznie też go wzięłam. Tak więc każdy ma swój i nie będzie problemu jak z lapkiem, kto pierwszy ten lepszy ;-)
Ludzie kupują tableciki za 200-300zł i też nie narzekają, to mam nadzieję, że i my z samsungów będziemy zadowoleni :-D
Ja się troszkę bałam wziąć np mantę za 200zł. Kiedyś się nacięłam i może dlatego... podejrzewam że do chodzenia po necie by starczyły ;-)

Dziewczyny to możliwe, że maluszek leży tylko po jednej stronie brzucha? Zawsze mam górkę z jednej strony... Na poczatku była mała, teraz już jest spora... Wizytę mam za kilka dni to podpytam, ale zaczynam się denerwować.....

Mój tak leży od dwóch miesięcy :-D I nóżka pod pępkiem się odbija :laugh2:
Jak Ty to wzięłaś na raty, że nie dopłacałaś? Ja jak popatrzyłam to wychodzi na raty o sto złotych więcej, a mój dzisiaj sobie kupił Htc windows phone 8x za prawie 7 stów i też już nie mogę nic kupić w tym miesiącu takiego :confused2:

reklama
Mamusia synka ja jeszcze nie probowalam stosować sera na zgage ale sproboje jak mi się tylko zgaga pojawi

Monisia 0605 chyba się skucze na poduszke zaraz zerkne na allegro i na tablice :-) A sniegu się już nie mogę doczekać :)) Lubie zime:-)a raczej moja Magda uwielbia

Ewa86 będziemy Magde posylac do przedszkola od września chcemy by szla a w styczniu , w polowie stycznia chce jej wykupić karnet na klub malucha od 8-14 tam oprócz zabaw jest nauka j angielskie, posiłki, sport

Kainkas u logopedy już bylam mam przyjść jak Madzia skończy 3 latka, zagwarantowala mi babka ze Madzia będzie mowila ze będziemy mieli jej dość ale każdego dziecko inne jest wiec spokojnie mam do tego podchodzić

Nic dziewczyny korzystając z tego ze u nas nie pada i jesteśmy wszyscy pojedzeni idziemy na spacer.....
:-)

Masiosia pozniej podesle zdjecie bo mam na kompie :tak:

Co do chlopakow to szczerze ja ich nie trawie... Akceptuje ich bo sa to bracia Michelle i dzieci mojego. Ale nie darze ich duza sympatia... Po za tym matka ich strasznie rozpieszcza, na wszystko pozwala... Ostatnio mlodszy ugryzl starszego w reke az do krwi... Wczoraj uderzyl moja Michelle w twarz bo chciala mu pokazac zabawke... Mnie tez bije... Jak bylam w ciazy z Michelle to kilkakrotnie uderzyl mnie w brzuch :szok: nie robi sobie nic z tego co ojciec do niego mowi.... Bo mama niby mu pozwala...
Wczoraj na obiad bylo spagetti i zostalo duzo makaronu wiec zostawilam na dzisiaj zeby zeobic z bialym serem :tak: oni zawsze wstaja przed nami... Jak zeszlam na dol to mialam makaron od kuchni az po stol w salonie... Na komodzie i ekranie telewiozora... Wszedzie :szok: a akurat za 10min przyjechala po nich matka to powiedzialam ze ja tego sprzatac nie bede.... Jestem w ciazy... Zresta mam swoje dziecko do sprzatania po niej. Wiec weszla i sprzatala wszytko. No sorry ale to jej wina... Tak ich wychowuje :szok: sasiadom koty ganiaja.. Bija! Ja mowie ze oni gorzej niz dzieci z buszu... Moj stara sie zawsze byc po mojej stronie ale nie chce wychodzic na zlego tate ktory na nic nie pozwala. Bo nieraz juz mowia ze nie chca przyjechac tutaj. A jak ja zostaje z nimi sama to mam gdzies co sobie o mnie pomysla i chodza jak w zegarku... Oni nawet jak porozwalaja zabawki po calym swoim pokoju to nie posprzataja... Powiedza ze sama mam se posprzatac bo mama sprzata... Dopiero jak stoje nad nimi to sprzataja... Inaczej nie wyjda z pokoju dopoki nie bedzie blysk :tak:

A norweskiego caly czas sie ucze.. Troche z moim zle zrobilismy ze od poczatku po norwesku mnie nie uczyl.. Bo jak przylecialam tutaj to agnielskiego praktycznie wogole nie umialam :szok: tylko podstawy zeby sie dogadac... Teraz mowie bardzo dobrze... A gdyby od poczatku mowil do mnie po norwesku to bym lepiej na tym wyszla bo tak czy siak angielskiego sie tutaj nauczylam :tak: no ale nie jest tak zle z moim norweskim, dogadam sie :tak:
jestt bardzo prosty bo nie ma odmiany przez przypadki, ani odmiany czasownika przez osoby :tak:

Ostatnia edycja:
Muniuś właśnie w saturnie. Jest promocja raty coś tam 0%. Tez nam wyliczyłana początku tak, że musielibyśmy dopłacić 100zł do dwóch tabletów w ciagu 10miesiecy. Kazałam jej zaznaczyć ze ma być bez ubezpieczenia. Twierdziła że wtedy bank sie nie zgodzi ale wiedzieliśmy z doswiadczenia że tak straszą. Nie bylo problemu na 10 rat bez ubezpieczenia :)
Tak więc nic kompletnie więcej nam nje wychodzi.
Poprzednio braliśmy pralkę tez bez ubezpieczenia i wpromocji 0% w rtv euro agd i też n7c nie doszlo z opłat.
Wlasnie teraz tez mają te rat widzialqm, że sa też w ofercie internetowej. Tam mizna sobie wszysko wyliczyć i zamówić lub nie :)

ps. Właśnie z ciekawości zerknelam na czas pracy. 3h 10min i mam 76% a caly czas buszuje w poszukiwaniu ubranek dla małego na allegro.

Mój leży jakoś tak dziwnie. Jak poprzednio pytałam lekarza o to, to stwierdził że to jego kolana są... trochę dziwne... ciekawe co mi powie na najbliższej wizycie. Jednak tak dawno nie byłam że sie martwie, a do tego ten mój leniwiec jest i prawie go nie czuję... Sporadycznie wieczorami....

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór!!!
Marzę aby być na tym forum na bieżąco...ale za cholerę się nie da :no:
Macie płacone za produkcję postów :confused2::eek::szok: czy co?;-):-) Dziewczyny ja mam prawie noc za sobą przespaną więc bardzo się cieszę.

Oczywiście za skarby świata nie doczytam waszych wypocin...ale wypowiem się na temat macierzyńskiego, który można w każdej chwili przerwać...należy wykorzystać 14 tyg. Potem można robić jak się chce :tak: Ja planuję roczny ale jak kasy będzie na wszytsko brakowało to zapewne wrócę wcześniej :sorry:

Aneta - Bardzo podoba mi się Twoja postawa!!! Kurcze ja rozumiem, że dzieci są ważne, że trzeba podejście mieć itd. ale dzieci Twojego M z Twojego opisu to chyba jakieś nie dopilnowane są :eek: I konsekwencja z Twojej strony wobec nich jest jak najbardziej uzasadniona!!!

Ja się dziś zastanawiam czy aby w najbliższych dniach torby nie spakować...młody fika, ale często jednak spina mi się brzuch i pobolewa jak na okres :-( Liczę, że do 16 stycznia jakoś się ogarnę...bo mam wtedy to kontrolne USG czy młody przybrał i wizytę gin zaraz.

Mój synek leży już ustawiony główką w dół i ponoć już tak zostanie...tak mówił gin 2 stycznia

No my po obiedzie. Teraz mam wolne. Mąż z Tadziem pojechał do znajomych na wspólne koledowanie, tak więc mam czas dla siebie.
Wczoraj był mega zalatany dzień. Jeszcze po tym ślubie mój brat cioteczny nas zaprosił do siebie tak więc wróciliśmy po 20. Padlam razem z Tadziem . Ślub był siostry cioteczne, tak więc luz. Wiadomo że jak by była rodzona to poszlabym napewno. Rodzice tym bardziej:-)

MegiPegi - Korzystaj zatem z tej ciszy i spokoju :tak:...ja mimo wszystko cieszę się, że już po świętach...bo nawet do kompa dojścia nie miałam :no: zawsze albo dziecię, albo mąż coś szuka a tak jedno do szkoły wyślę drugie do pracy i wreszcie siądę i będę na bieżąco :tak:

Aha te które mają tyły z wyprawka to informuje że w Smyku są wyprzedaże takich małych ciuszkow. Szczególnie opłaca się kupić pajace 3 po 50 zł. Zaczęły się też wyprzedaże w mothercare ale największe cięcia cen planowane są na 10 i 11 stycznia. Tam polecam też pajace i bodziaki czy to z krótkim czy z długim.z tym że już na takie siedzące dziecko bo body mają nieopisany to trudniej przez głowę włożyć. Ale generalnie super jakość. Tadzikowi kupiłam właśnie dwie pizamy i bodziaki bo teraz je zakładamy jako podkoszulki.

reklama
Zabije dziecko moich sąsiadów, właśnie
do nas przyszedł i mam ochote go ubić........

najpierw chciał obiad bo właśnie jedliśmy, nałożyłam mu i nie zjadł ani łyzki no nic może nie smakowało....potem wywalił cały sok z trawy zielony tarczyn i litr rozpizgal po całym pokoju zielono i klejaco......, powywalał wszystkie zabawki z pudełek nie chce posprzatac powiedzial, z epowie mamie, ze mu kazalam sprzatac i jestem glupia........, potem wzial sobie do zabawy taki ozdobnik swieczke zapachowa w takim ładnym swieczniku juz mi nerwy puściły i dałam im scierka po dupskach bo z ta zapalona swieczką biegał po domu......tu tez powiedzial, ze jestem glupia.......a mamusia go do nas przysyła samego i on siedzi to cale wieczory i wyzywa julka od gamoni i ciot ( jest w Julka wieku ...) jak bum zaraz go wygonię.....

Do góry