Ewa – uchyl rąbek tajemnicy, które z tych pasteryzowanych marketowych są w porządku? :-)
Na południu Limanowa i Nowy Sącz, ostatecznie Krasnystaw. No i Trzebownisko, ale oni są chyba tylko na Podkarpacie. Ostatnio Mlekowita ich przejęła.
Nowy Sącz robi - o ile się nie mylę - produkty mleczne dla Tesco. Te z logo Tesco to w rzeczywistości Sącz właśnie (przynajmniej u nas
) - na etykiecie z tyłu jest dopisek.
Aneta, podziwiam, że nie boisz się współżyć teraz po tych akcjach ostatnich... Ja bym się chyba nie odważyła, choćby nie wiem jak bardzo mi się chciało
Josek, każdy poród dobry, jeśli dziecko zdrowe
Jagna, a może macie sucho w mieszkaniu i stąd ten poranny kaszel??
Co do
mleka to moim zdaniem ta nagonka na niepicie go to kolejna moda, która przyszła i odejdzie jak wszystkie inne
Moja znajoma dietetyczka mówi, że z mlekiem jest taki "problem", że enzym, który cośtam w nim trawi, jeśli nie jest wykorzystywany, zanika. Dlatego ludzie, którzy długo nie piją mleka krowiego, po wypiciu szklanki mogą mieć biegunkę itp. Ale da się organizm na nowo do tego przyzwyczaić.
Wszystko z umiarem
A te wszystkie badania, że dzieci niby mądrzejsze czy tam mniej lub bardziej dojrzałe na mleku czy bez niego - wielka ściema. Uwierzyłabym, gdyby badali grupę dzieci, które żyłyby przez czas badań w identycznych warunkach, były identycznie stymulowane i jadły identyczne rzeczy. W przeciwnym wypadku to takie wróżenie z fusów - każdemu wychodzi taki wynik, jaki mu jest na rękę