reklama
mamusia synka
i córeczki
oj tam oj tam mleko jest ok :-) widzialam gorsze rzeczy na tym swiecie do jedzenia i picia niz mleka, trzeba nie dac sie zwariowac :-)
mamusia synka
i córeczki
ja ostatnio mam odrzyt od coli jak na poczatku ciazy piłam zgrzewkami tak teraz mi nie podchodzi.....a mleko mi teraz smakuje, i jeszcze zielony sok, jakikolwiek zielony :-) moze byc z trawy hehehehq
jaspis
Fanka BB :)
Jaspis, żaden ssak w dorosłym życiu nie je też frytek i kilku innych rzeczy
Masz rację - co człowiek i co lekarz to inna opinia.
Dlatego powinniśmy brać przykład z innych zwierzątek :-).
A tak poważnie przecież ja tez pije mleko i inne o wiele dziwniejsze rzeczy. Chociaż staram się robić to z głową.
Josek
Moja Oliska po odstawieniu cyca nie tkneła innego mleka i tak jest do dziś. Nie lubi i koniec. Moja teściowa ubolewała strasznie nad tym i czasem do tej pory suszy mi głowe ,że mogłam choć kako nauczyć ja pić. No ale ona niechciała za żadne skarby i zyje rozwija sie dobrze i mądralina z niej. Także róznie to bywa. Ja jej celowo mleka nie zabierałam tak wyszło. A wiecej białka jest w kurczakach a te dopiero sa faszerowane niewiadomo czym. W obecnych czasach cięzko sie żywić całkiem zdrowo.
A wyniki róznych badań często zależą od firmy która je zleca. Bo jak zleci je firma mleczrska to mleko będzie ok ale jak firma mięsna to mleko będzie niezdrowe.
A wyniki róznych badań często zależą od firmy która je zleca. Bo jak zleci je firma mleczrska to mleko będzie ok ale jak firma mięsna to mleko będzie niezdrowe.
katrine
Dzięki dziewczyny za troskę, ja już czuję się lepiej. Całą noc się kręciłam, brzuszek pobolewał. Wstałam o 8, poszłam na kanapę i znowu usnęłam tylko już obudziłam się o 11! A raczej mama mnie telefonem obudziła. Brzuch nie boli ale nic nie jadłam jeszcze... Boję się. Męża na zakupy wysłałam to jak wróci zjem sobie bułkę z masłem i gorzka herbatę do tego. A na obiad gotowany ryż...
Mleko piję bo lubię ale nie mam ochoty codziennie. Też jestem zdania, że nie można dać się zwariować, a te badania dzieci pod kątem picia mleka i inteligencji to śmiechu warte. Uwielbiam te badania: "amerykańscy naukowcy...". Może też dlatego, że na studiach dużo robiliśmy badań psychologicznych i dużo statystyki miałam i wiem jak ciężko jest utrzymać identycznych procedur, warunków badania. Nie mówiąc o zmiennych zakłócających.
Jagna udanej wycieczki
Susi wow jaka niespodzianka się szykuje dla teściowej. Dobra synowa z Ciebie! Widziałam tą knajpę na rewolucjach!
Mleko piję bo lubię ale nie mam ochoty codziennie. Też jestem zdania, że nie można dać się zwariować, a te badania dzieci pod kątem picia mleka i inteligencji to śmiechu warte. Uwielbiam te badania: "amerykańscy naukowcy...". Może też dlatego, że na studiach dużo robiliśmy badań psychologicznych i dużo statystyki miałam i wiem jak ciężko jest utrzymać identycznych procedur, warunków badania. Nie mówiąc o zmiennych zakłócających.
Jagna udanej wycieczki
Susi wow jaka niespodzianka się szykuje dla teściowej. Dobra synowa z Ciebie! Widziałam tą knajpę na rewolucjach!
reklama
Josek przepis na torcik jest na odpowiednim watku ale specjalnie dla ciebie Tort bezowy. Z waniliowym kremem, nutellą i prażonymi ...
Jolcia mi sie wydawalo ze norma cukru po posilku o ktorej pisalas to po 2h Znalazlam cos takiego
W Polsce obowiązują wytyczne ustalone przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Wartości referencyjne dla kobiet z cukrzycą ciążową wynoszą odpowiednio:
na czczo i przed posiłkiem 60-95 mg/dl (3,3-5 mmol/l);
po posiłku <120 mg/dl (6,7 mmol/l), tj. dwie godziny po posiłku;
w nocy (2-4) >60 mg/dl (3,3 mmol/l);
średnia dobowa glikemia 95 mg/dl (5,3 mmol/l)
no ale moze twoj doktorek ma inne normy? Z tego wszystkiego i ja zaczelam dokladniej mierzyc cukier dzisiaj na czczo mialam 77 a po 1h 105 potem zjadlam ok 11 banana i po godzinie byl 88
Jolcia mi sie wydawalo ze norma cukru po posilku o ktorej pisalas to po 2h Znalazlam cos takiego
W Polsce obowiązują wytyczne ustalone przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Wartości referencyjne dla kobiet z cukrzycą ciążową wynoszą odpowiednio:
na czczo i przed posiłkiem 60-95 mg/dl (3,3-5 mmol/l);
po posiłku <120 mg/dl (6,7 mmol/l), tj. dwie godziny po posiłku;
w nocy (2-4) >60 mg/dl (3,3 mmol/l);
średnia dobowa glikemia 95 mg/dl (5,3 mmol/l)
no ale moze twoj doktorek ma inne normy? Z tego wszystkiego i ja zaczelam dokladniej mierzyc cukier dzisiaj na czczo mialam 77 a po 1h 105 potem zjadlam ok 11 banana i po godzinie byl 88
Podziel się: