reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Aneta patrząc po becikowym u Was a u nas to już widać różnicę. Wczoraj jak napisałaś ile wynosi u Was becikowe to spojrzałam na PL i postanowiłam już nic nie pisać :-p
iPad szczerze nie sprawdzałam, ale podejrzewam, że koło 2tys. trzeba liczyć ...

Ewa bo to wlasnie chodzi o to zeby dziecko nie myslalo ze nowy brat czy siostra jest "gosciem" :tak:

Z gośćmi to tak dla porównania napisałam ;)
Mnie chodzi o to, żeby starsze dziecko miało okazję wspólnie ze wszystkimi przywitać nowego członka rodziny. Robienie takiego "suspensu" pt. "o, nagle się noworodek w łóżeczku zmaterializował!" mnie nie przekonuje :D
No ale w sumie każdy sposób dobry, jeśli się swoje dziecko zna :)

Body dobra rzecz :tak: ja nawet w lato pod bluzeczki z krotkim rekawkiem zakladalam body na ramiaczkach np. :tak: bo tez nie lubie podwinietych bluzek i odkrytych plecow :) albo jak pampers spada :)

U nas bodziaki też króluję. Właściwie to pozbywam się ich dopiero, kiedy zaczyna się częstsze siadanie na nocnik (wtedy się robią niewygodne) - czyli gdzieś koło 1,5 roku. Nusia do wiosny w bodziakach pochodzi, a potem na koszulki przechodzimy.

Wiecie co można wymyślić mając telefon i tablet i na obu aplikacje z gadającym kotem. Włączyć opcje powtarzania na obu i jedno przez 2 wrzeszczy, masakra. Ja bym na to nie wpadła a 6 latka tak. Mali geniusze nam rosną. Gdzie ja w jej wieku o kompie słyszałam.

jagna to trzymam kciuki żeby się ułożył jeszcze główka w dół.
Moniqaa ja tez kombinezony zamówiłam z all, a te ciepłe pajacyki też w paczce od jednej dziewczyny i tanio wyszło:tak:.

Wysłali mi pościel dla maluszka, ale pewnie będzie w poniedziałek
:D

Mój Tadzik śmiga w bodziakach do tej pory... jakoś wydają mi się najlepsze jeśli chodzi o zabezpieczenie nerek i się nie podwijają i ogólnie to lubię. Nawet z tym wysadzaniem to dla mnie nie problem, ale fakt, trzeba pilnować, żeby się nie "zalało" :-)

Może doświadczone mamy poradzą mi jak ostatecznie pożegnać pieluchy. Tadzik wysadzony w odpowiednich momentach zrobi wszystko, kupę zazwyczaj woła, ale siku bardzo rzadko, no chyba że czas spać, wtedy nagle mu sie przypomina co to siadanie na nocniku :-)

Mam kupić tetrę żeby mu było niewygodnie??? Częściej wysadzać? Jak go pytam, to nigdy nie chce i nie potrzebuje... Jeszcze jakieś sposoby?

hej dziewczyny
jak tak całkiem z innej beczki, wiecie może kiedy można zacząć pić herbatkę z liści malin??? piłam w pierwszej ciąży i poród poszedł sprawnie, więc chcę teraz tylko nie pamiętam od kiedy. W internecie różnie piszą: od 30, 32, 36ego tygodnia. Wydaje mi się że 36 to trochę późno, bo można na dniach urodzić. Z góry dzięki za pomoc...

Megi Pegi ja swoją nauczyłam latem jak latała bez pieluchy i się zsikała to wtedy ją hop na nocnik nawet jak było już za późno i bardzo szybko się nauczyła. ale z tego co piszesz to Twój synuś wie o co chodzi tylko że się zapomina, myślę że tetra może być dobrym rozwiązaniem. jak się zsika, będzie miał mokro i niewygodnie, będzie szczypać to może w końcu zrozumie że zawsze trzeba na nocnik wołać. A może po prostu się czymś zajmie i nie czuje że sika... wtedy wszystko jest kwestią czasu.

Ostatnia edycja:
Em, 20 minut temu wyszłam z gabinetu, a siedzialam od 10 godziny. Bo przychodziły "tylko po receptę", a siedziały po 20 minut i na usg chodziły, wkońcu powiedziałam następnej, że siedzę już 4 godziny i nikogo nie przepuszcze, jak ja wysiedzialam to i one mogą, bo też już zmęczona jestem. Oczywiście wyniki badań nie dotarły do mojego gin, we wtorek idę znowu oddać krew i siuski, toxo, mocznik hgs itp, a na 17 stycznia znowu wizyta. Dostałam leki na nadciśnienie, wreszcie, mam brać dwa razy dziennie, jeśli znowu będzie za wysokie, to mam brać trzy razy, a jeśli się unormuje to mam odstawic. Miałam robione usg, rozpoznałam tylko główkę, brzusznej i raczke chyba. Lena waży równo 1400 g, nie wiem czy dużo, czy mało jak na 31 tc.

Chwilę odpoczne i będę sprzątać lodówkę.... nie chce mi się a muszę

Mam pytanko z innej beczki.
Mój brat w niedziele ma 14 urodziny i nie mam pojęcia co mu kupić...
Na pewno chciałby grę jakąś, ale ja nie jestem przekonana bo i tak starszy brat mu kupuje albo swoje oddaje jak mu się znudzą:cool2:.
Nie mam też dużo środków (tak do 50zł, góra 70 zł). Pomocy!!!

reklama
Mam pytanko z innej beczki.
Mój brat w niedziele ma 14 urodziny i nie mam pojęcia co mu kupić...
Na pewno chciałby grę jakąś, ale ja nie jestem przekonana bo i tak starszy brat mu kupuje albo swoje oddaje jak mu się znudzą:cool2:.
Nie mam też dużo środków (tak do 50zł, góra 70 zł). Pomocy!!!

To kup mu jakąś bluzę z kapturem. Nastolatki tylko w takich chodzą:tak: I będzie praktycznie

U nas na rynku już taka do 70 ocieplaną fajną mlodziezową się kupi.

Do góry