reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Moniqa jak tablet to dla mnie tylko apple wchodzi w gre :tak: iPada bym nie zamienila na zadnego innego :D

A body wyprane i wyprasowane bede zostawiac otwarte napy bo jak bede chciala zalozyc to nie trzeba specjalnie otwierac :tak: ale piore zawsze z zamknietymi i susze bo wydaje mi sie ze wtedy nie zmieniaja kaztaltu i sie nie rozciagaja :D

Ewa bo to wlasnie chodzi o to zeby dziecko nie myslalo ze nowy brat czy siostra jest "gosciem" :tak: np Michelle nie rozumie ze bedzie miala rodzenstwo. Przychodza do mnie czesto znajome z dziecmi a tu nagle inne dzicko bedzie z nami w domu caly czas

reklama
Malpawzoo ja kupiłam dokładnie u tego sprzedającego i dokładnie ten: Szlafrok Ciążowy 100 % Bawełna Wiązany Rozmiar M (3799308407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ale inne kolorki też ma :tak: Przesyłka 9zł. Zapłaciłam dokładnie z 1 na 2 w nocy bo około 2 (spać jakoś nie mogłam) :-D a dzisiaj rano przesyłka była u mnie :-D
Poza tym kupiłam u niego jeszcze majtki siatkowe i podkłady poporodowe tak więc powoli kompletuje torbę do szpitala :cool2:

Ja taki mam taki szlafrok.

Ja kupie Celinie prezent, i chyba przyjedzie z tatą po nas.
Body wyprasowane rozpięte na prawej stronie, na szybko nie będę się bawić;-)

Ostatnia edycja:
Moniqua... ja niektóre składałam i zapinałam, niektóre co drugi, a niektóre w ogóle,... w zależności od rodzaju ciuszka

Ewa i Mamusiu synka... je nie wiem jak zrobię, też nie uważam, że kupowanie prezentów niby od malucha to dobry sposób.. napisałam tylko o tym co wiem, że niektórzy robią, co by osłodzić pojawienie się rodzeństwa...

Wiecie co, weszłam na allegro, z tego linka, co Moniqaa wrzuciła i tak dodaję do koszyka, czego mi jeszcze brakuje (już sobie listę zrobiłam), doszłam do 20 artykułów w koszyku za 350zł a to nie koniec!!!! Masakra...

No ale nic, kiedyś te zakupy trzeba będzie zrobić. Czekam do przyszłego tygodnia i zamawiam mebelki i wózek. A poza tym przyjedzie do mnie moja mama, obcykana w temacie wychowywania dzieci, to mi może podpowie, co jest do kupienia, a z czym mogę poczekać. Tak więc przyszły tydzień będzie zakupowy.

ja to bym chciala zeby hania z m przyjechala po nas do szpitala i potem wszyscy razem do domu...no ale zobaczymy jak bedzie...jakoś sie wszystko ułozy

Witam się piątkowo. Ale u mnie dzis straszna pogoda, mgła i mży od rana, już wolałabym śnieg.

Carri mam nadzieje że nospa i leżenie pomogło. A uderzenia gorąca to i ja miewam ostatnio, ale chyba to na tle hormonalnym, tak myślę.
munius ale duży brzuszek:tak:. A ciuszki super, ja czekam na paczkę z c&a, ale pajacyków nie zamawiałam bo mam akurat, ale ładne są:tak:.

Moniqaa
ja mam trochę ubranek w rozm. 56, i troszkę więcej w rozmiarze 62. Brakuje mi jedynie na wyjście jakichś dresików i czapki cieplejszej. I już nie kupuje nic z tych rozmiarów:no:. Wydaje mi się ze mam mało tego wszystkiego, ale jakby co to się dokupi, wolę dokupić potem niż żeby leżały nieużyte lub raz założone. Jak przyjdzie paczka z c&a to wrzucę tu wszystkie ciuszki:tak:.

Ja z rozmiarów 56 i 62 wybieram raczej wygodne rzeczy typu body i półśpiochy i pajacyki.
Na wyjście na początek cieplejszy pajacyk lub kombinezonik na wierzch lub mięciutki dresik albo cieplejsze spodnie, body i rozpinana bluzeczka bez kapturka zakładana na body. Zależy od pogody.
Mam 1 kombinezon typowo zimowy w rozm. 56 i jeden typowo zimowy w rozm,. 62 i po kilka pajacyków takich wiosenno-jesiennych różnej grubości .
Mam też po jednej parze typowych dresów. Dopiero od rozmiaru 68 zacznę kupować ,,normalne" ciuchy, ale z body i tak nie zamierzam szybko rezygnować bo nie lubię bluzeczek które się podwijają ciągle.
A ty masz chyba ze dwa razy tyle co ja:-p.
susi dobre wieści, oby tak do końca:tak:

jagna ja też byłam przekonana że mój mały leży poprzecznie bo kopie po prawej stronie ciągle i też odbija się od materaca jak leżę na prawym boku i też wypina coś mocno z lewej strony i myślałam ze to główka a okazało się że to rączki i ramionko. Bo główka jest na dole, a dwie nóżki po prawej, taki wygięty leży:-D. Także może u ciebie jest podobnie. A kiedy masz USG? Ja tez nie chcę cesarki, a lekarz mówił że może być duże dziecko i będzie problem przy mojej budowie..... Ja będę płakać jak mnie będą chcieli pokroić:-(.
ewa dobrze że to nic poważnego. A ty leżeć a nie pracować!:tak:

malpawzoo ja mam taką zwykłą lampkę ale z regulowanym natężeniem światła i jej będę używać:tak:.

Body dobra rzecz :tak: ja nawet w lato pod bluzeczki z krotkim rekawkiem zakladalam body na ramiaczkach np. :tak: bo tez nie lubie podwinietych bluzek i odkrytych plecow :) albo jak pampers spada :)

Usg połową stycznia, ale on już był poprzecznie "dziwnie", mówił lekarz że nie ciekawie to wygląda, w 20 tygodniu i 2 tygodnie później też tak leżał. Niby nie ciekawie to znaczyło, że nie ma jak się obrócić. Zobaczę na usg w 30 tygodniu.

reklama
AnetaNorwegia iPad niestety jest dla mnie nieosiągalny... Szukam czegoś tańszego na czym da się spokojnie bez zbędnych przekleństw przeglądać strony i popisać np na forum :-D Zdaję sobie sprawę, że tablet to nie komp, ale laptop to tez nie stracjonarka... Ja jednak jak przystało na informatyka preferuję ostatni wymieniony... No ale to nie jest raczej mobilne... A laptop to też kilka tys. (bo 13,3'' to maksymalny rozmiar jaki jestem w stanie dźwigać ;-))
Samsungi tez mają dobre opinie... ale tez trzeba zapłacić za markę...

Malpawzoo skąd ja to znam.... Tez dokładałam i dokładałam, aż uzbierała się niezła sumka... Poprzednio kupiłam tylko pieluszki tetrowe i flanelowe, jakąs butelkę, smoczek, kilka podkładów na łóżko, i jeszcze kilka drobnych rzeczy... Tyle, że nie dokładałam do koszyka a od ręki kupowałam, bo to u jednego sprzedawcy było...Jak mi na końcu podliczyło kwotę do zapłaty to szok :szok:

Jaspis przekonałaś mnie :-D Dokopię tylko body bo tych małych mam z 10sztuk i już nic nie kupuję. No poza kombinezonem bo mam jeden 56. Niby zimowy, ale dla mnie to on jesienny bardziej... Kupię jeszcze jeden 62, albo 68 na wszelki wypadek. Idzie czasem tanio jakiś fajny na allegro wypatrzeć. Ten co mam wyszedł mnie chyba 10zł z przesyłką :-D

Do góry