reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Nie zaglądałam od wczoraj od południa - ale dzięki można na Was liczyć - doczytywałam od 20 do teraz :-D
U nas też wczoraj jakby Armagedon przeszedł – pusto na ulicach było , że szok. Na obiad też wybraliśmy się jak Katrine do mojej mamci i mega leń do wieczora. Potem to już było pakowanie mojego m bo dzisiaj rano wyjeżdżał do pracy na 2 dni a córcia szykowała tornister do szkoły, ja z kolei szykowałam się na dzisiejszą wizytę ( wiecie, że piszę o gimnastyce podwyższonego ryzyka w mokrej i śliskiej łazience ). Z rana dzisiaj pobudka m na południe kraju a ja na wizytę. Odebrałam przeciwciała i są na tym samym poziomie jak ostatnio więc nie było już paniki a potem usg (mały ułożony miednicowo) i mom-y też wyszły ok. Mały nie przekroczył jeszcze 1 kg – mam 27 tydzień i 4 dni wg OM. Przyjmowała mnie dzisiaj babka, która przyjmowała mnie do szpitala – bardzo fajna – jak mnie zbadała powiedziała, że wszystko jest super, szyjka ok., wszystko zamknięte. Następna wizyta za tydzień – już się przyzwyczaiłam , że mnie tak kontrolują. Kupiłam dzisiaj fajny ciepły pajacyk dla maluszka w Smyku z przeceny z 80 na 40 – ciągle czekam na ciuszki od znajomej i bratowej i sama nie wiem co tam jest więc sobie od czasu do czasu coś kupuję, żeby mieć coś swojego i nowego – ale kupuję tylko jak coś jest faktycznie w fajnej ofercie cenowej
Malpawzoo – może kiedyś jeszcze wypróbuję raclette. Dzisiaj czytałam , że ta baba w ciąży na jezdni sama się położyła.:szok:
Monisia – więcej przespanych nocek życzę:tak:
Aneta – dobrze, że już faktycznie lepiej się czujesz a Kubuś w kąpieli – mega atrakcja, żyrafka super :-)
Munius – u nas z okna też wspaniale podwórkowe fajerwerki wypadły !!! Zgaga też mnie wczoraj złapała ale ja ją szklanką mleka potraktowałam. Odpowiadałaś Kamie na temat dziwnych imion – u nas w rodzinie jest Kaja i Ismena a dzisiaj w kolejce do rejestracji rozmawiałam z ciężarówką , która nosi w brzuszku córeczkę i chcą nadać właśnie albo Kaja albo Zoja (wszystkie mi się bardzo podobają ale Zoję słyszałam po raz pierwszy), super wyglądasz i super łupy:-)
Jolcia – ta laska z kolejki do rejestracji też ma cukrzycę ciążową jak z nią rozmawiałam – biedna suche jakieś jedzenie miała i marchewkę i mówiła, że ciężko jej tak o określonych godzinkach wcinać:baffled:
Ewa – niech już będzie lepiej z Twoim zdrówkiem!! Czopu nie widziałam bo miałam przebijany pęcherz płodowy jak Munius i wywoływany poród. Gratki dla zdolnej córeczki. Ja majtki bawełniane w c&a kupowałam ostatnio;-)
Marcia - i jak wybrnęłyście z sytuacji ciuchowej Pati?? Faktycznie z opisu szkoły wynika, że nauczyciele zajmują się tym czym nie powinni tak naprawdę – co ją interesuje jakie śniadania dziecko jada ??:no:
Megi Pegi – super, że wybawiłaś się na Sylwka a ksiądz z roku na rok wprawy większej nabiera w organizacji. Wyrazy współczucia z powodu odejścia bliskich osób.
Josek – faktycznie zaczęłaś ten rok nieciekawie – ale czasami tak jest , że role się odwracają – Ty najmłodsza z rodzeństwa odpowiadasz za starsze a zobacz Koreczek ja problemy mam z mamą – w tym wszystkim nie możecie zapomnieć o sobie dziewczyny – dobrze, że wieści z wizyty lepsze:tak:
Nieznajoma – super , że wyniki całkiem, całkiem;-)
Koreczek – to Ty sama zostaniesz na poród i pierwsze miesiące?? Mamę mobilizuj , żeby Ci choć trochę pomogła a nie żebyś musiała nad 2 dzieci skakać:wściekła/y:
Mrowkaa – fajny pomysł z tym filmem:happy2:
Jaspis – też czekam na paczkę z c&a , najważniejsze , że z synkiem wszystko ok a Ty powtórzysz wyniki pobierzesz co Ci przepiszą i też się polepszy:tak:
Mlodamama – odpoczywaj więcej i leż;-)
Babygg – dzisiaj jak czekałam na usg to przyszło małżeństwo na oddział z informacją, że mieli się stawić bo na jutro mają zaplanowaną cesarkę – więc raczej jest to ustalona data
19ania90, kainkas – super wieści z wizyty – nie panikujcie;-)
Niusia – dobrze, że nie panikujesz – spokojnie ma czas i urośnie;-)
Agnis – właśnie przymierzam się do zakupów w tej aptece – co kupowałaś??
Kasiak –l – poprawy humoru życzę:-)
Weronika – witaj;-)

munius - witam ponownie na nocnej warcie - tylko gdzie nasza koleżanka zza wielkiej wody się podziewa??

Moniqa ja kupuje juz tylko 68/74 bo 50 i 56 mam juz komplet a z 62 jedynie krotkie body musze dokupic z 4 :tak:

Hehhehe podoba mi sie opis na suwaczku :-D pierwsza rzecza jaka bede musiala zrobic malemu po porodzie bedzie manicure :-p

a wiec pelne 31 za mna :cool2: zaczynam 32 :-)

Ostatnia edycja:
muniuś, w factory i był super duży wybór, bo w normalnym sklepie to nie mogłam znaleźć biustonosza, bo mam mały obwód, a cyc mi wywaliło wielki w ciąży, a tam nawet mogłam kilka modeli przymierzyć. I jeszcze w pompea były super piżamy ciążowe, ale to tak jak mówiłam, kupowałam 2 miesiące temu więc nie wiem jak jest teraz.

Dzięki Dziewczyny.
Dla mnie chyba to za dużo... nie potrafię tego ogarnąć :-D Nie wiem już jak rosną te niemowlaki, na ile starczą te ubranka 62...
Zazdroszczę tym z Was, które mają już jakieś rozeznanie.... dla mnie to taka czarna magia :-D

Na razie mam poprane to co mam :-D i teraz ewentualnie będę dokupować jak tylko okiełznam co i w jakim rozmiarze :-D
Podpytam Was przynajmniej o te grubsze rzeczy... bo body i pajace to jak nakupię za dużo to najwyżej prać często nie będę ;-)
Jednak dzidzia będzie marcowa i nie wiem co kupić poza tymi bieliźnianymi rzeczami....
Na razie mam po jednym dresie z rozmiaru 56, 62 i 68.
Do tego mam jeną bluzę grubą 56, trzy 62 i dwie 68. Dwa sweterki 62.
Ze spodenek to mam ogrodniczki 62 i 68 (ocieplane) i jakieś malutkie 50 mi się zaplatały :-D
I co by Was już nie męczyć wymienianiem... to zapytam co warto lub trzeba kupić z grubszych ubranek (poza kombinezonem)?
Jakieś dresy, bluzy, sweterki, kamizelki czy po prostu pozostać przy kupowaniu samych body, pajaców itp. z rozmiarów 62 i 68 :confused:

Przepraszam, że Was tak wypytuję ale naprawdę dla mnie to jest abstrakcja :zawstydzona/y:gdybym chociaż w rodzinie miała małe dzieci :baffled:

Moniqa i tak duzo juz masz :tak: ja np nie lubie dzieci w spiochach i pajacach :) wole sweterki, bluzy, dresiki, jakies fajne spodnie i bluzeczki no i body oczywiscie. A pajace uzywam tylko na samym poczatku bo latwo je zakaldac no i do spania na noc. A sa tez mamy co wola pajace i spiochy przez nawet pierwsze pol roku czy dluzej :tak:
Chyba zalezy juz od nas :)
W pl wiosna dosc ciepla pozniej upalne lato wiec wg mnie wystarczy jak bedziesz kupowac same bawelniane body czy spodnie :tak: w razie czego mozna pozniej dokupic cieplejsza bluze :) a zanim maluch przejdzie na 68 to czasem moze minac troche czasu :) u nas mala dlugo smigala w 62 :tak:

Munius teraz widze zdjecia jak weszlam na tel :D fajny ten bodziak.
Ja dzis zajrzalam na c&a. Koncowka wyprzedazy... Wrzucilam do koszyka 12 rzeczy i jedynie 220zl wyszlo :tak: i pisze ze zaoszczedze 180zl :D
Mala mi sie przebudzila wiec juz jutro dokoncze zakupy , moze cos jeszcze wynajde :D

Wzięłam jutro wolny dzień do 16, bo o 12 mam kosmetyczkę, której nie mogę odwołać, bo była promocja 50% przy tej hybrydzie na inne rzeczy (henna brwi, rzęs, regulacja, depilacja woskiem) i jedyny warunek, że mniej za to zapłaciłam (płaci się z góry) to to, że trzeba przyjść na ten dzień i tą godzinę, nie odwoływać inaczej kasa przepada. Potem pójdę poszukać bezy do tego torciku i na 15 mam być na Skyp'ie, bo umówiłam się z siorką - w końcu ją zobaczę, dawno jej nie widziałam, od kiedy mieszka w Norwegii nazywamy ją Dżastina formuła norweska :-D:-D:-D
Moniqaa
– ja nakupowałam do 62, mam może dosłownie parę sztuk większych – na bieżąco będę kupowała, bo nie wiadomo na jaką porę roku się wstrzeli i czy gust mi się nie zmieni :-D Nie kupuj za ciepłych ciuchów i tak pewnie prawie każda z nas ma ciepło w domu, poza tym to marzec to już tak coraz cieplej się robi. Ja to Mateusza ubierałam w body z krótkim i na to pajacyk w zależności od grubości tego pajacyka, ale to nie często, częściej robiłam coś takiego, że zakładałam takie spodenki a’la rajtuzki lub rajstopki i na to body z długim rękawem, bo jakoś tak bardziej mi się podobał: maaaat.jpgmaat.jpgmat.jpgmati.jpgmmmmmm.jpgmmm.jpgMmmm.jpg-> o a na tej fotce leży w wózku, a pod nim rożek i podusia od rożka tak więc to zdjęcie mi przypomniało, że jednak warto kupić i wezmę nieusztywniany :tak:

Susi – niezła obniżka z 80 na 40 zł. za nowy kombinezonik, wooow i to jeszcze w Smyku, ładnie trafiłaś :tak: Co to ta raclette? Kaja to jeszcze, ale Ismena mi się nie podoba, takie dziwne jak z baśni, ooo to może od razu Balladyna haha, ale Zoja…przegięcie :baffled: Ja mam koleżankę, która nazwała córkę Sofija – i to tak się pisze, to jedno z niewielu dziwnych imion co bardzo mi się podobają. Witaj na nocnej warcie, niestety ja tylko tak z wyrywu, jutro na dniach troszkę posiedzę, bo wolny dzień wzięłam :-)

Agnis – co zakupiłaś w aptece? Mi jutro przyjdą z tej apteki co polecałam linka: podkłady higieniczne Seni Soft (jeden na pewno poleci pod prześcieradło w łóżeczku malucha, reszta gdzie to wiadomo) Seni Soft - Seni PL, podkłady poporodowe do majtek – to co najgorsze i najbardziej niewygodne Podkłady poporodowe Bella Mamma 10 szt. :: Pierwsza-Wyprawka PL, gaciory poporodowe Majtki jednorazowe damskie, rozmiar 42-44, 7 szt - Portal Dbam o Zdrowie, Bio Oil i Femibion Natal 2. Całą apteczkę dla malucha muszę jeszcze dokupić, koszule ciążowe, szlafrok…ale to już w przyszłym miesiącu, bo w tym chciałabym jeszcze kupić huśtawkę i kojec motherhood :tak:

Alesia – no to jak będę miała okazję to muszę zobaczyć ten sklep w Factory, bo dzisiaj chodziłam za stanikiem po CH i nigdzie nie znalazłam nic ciekawego, wszędzie tylko push-up’y albo bardotki :confused:

Aneta – ale jedziesz z tymi ciuszkami, Twoje łowy mogłyby wszystkie nasze dzieciaczki z bb ubrać po porodzie :-D:-D:-D Jak Michelle tak Ci się wybudza o tej godzinie to ciężko ją ululać czy sama znowu idzie spać?

Załączniki

• maaaat.jpg
    maaaat.jpg
    53,2 KB · Wyświetleń: 59
  • maat.jpg
    maat.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 46
  • mat.jpg
    mat.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 63
  • mati.jpg
    mati.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 45
  • mmmmmm.jpg
    mmmmmm.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 46
  • mmm.jpg
    mmm.jpg
    55,2 KB · Wyświetleń: 61
  • Mmmm.jpg
    Mmmm.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 62
Munius ale ja dla Michelle tez kupuje odrazu :D wieksze na 92 nawet a teraz 80-86 nosi. A np spodnie przecenione z 40-50zl na 17 czy 19 to sie super oplaca :tak:
Ona sie budzi jak zgubi smoczka i nie potrafi znalesc, lub jak jej sie cos sni. Jak to tylko smoczek to daje jej i zasypia w pol minuty a jak to zly sen to musi sie do mnie przytulic i zasypia tak do 5min :) ale to tak z 2-3 razy w tyg tylko sie budzi. I przewaznie kolo 24-2 jak ja jeszcze nie spie :D pic jej nie daje w nocy bo nie chcialam przyzwyczajac :tak

Moja kolezanka ma corke Sofije ale pisze sie Sophie :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry!

susi taki stan rzeczy trwa od poczatku roku wiec poprostu musimy przetrwac do konca i tyle ...

aneta gratuluje 31 tc oby tak dalej....

ja nie dam rady zwlec sie z wyrka a musze Pati zawiezc do szkoly ....za to w nastepnym tyg maja wolne pn, wt, sr:confused: A potem pojda dwa tyg i ferie, nim sie obrjrze bedzie polowa lutego ...
uciekam milego dnia!

Do góry