reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Juszka kawal chlopa nosisz w brzuszku ja w tym samym momencie mialam wizyte co ty teraz i moj wazyl 1339 g .

kama ja mam dwa kojce i teraz spie z dwoma ( dobrze ze lozko mamy duze bo malzonek nie mialby miejsca) i ja kupowalam te z motherhood

reklama
To ciekawa jestem ile będzie miał jak się urodzi:O Mam nadzieje że nie jak mój chop 4200 :-D

Co do kojca to ja też kupiłam ten co marcia:-) polecam ten co ma ponad 2metry:-) Trochę większy koszt ale warto:-)

I ja jestem już po ! po raz pierwszy miałam ktg co za przeżycie:D ale na nim wszystko idealnie .. nie ma skurczów :) Nie wiem jak ginekolog to zrobił ale przez zwykłe USG zmierzył coś i wyszło mu, że moja szyjka ma 3,5 cm i stwierdził, że to bardzo dobrze:confused: pobrał też :confused:GBS .. Pola ma się dobrze idealnie odpowiada skończonemu 32 tyg ciąży waży już 1850 g :D i wszystkie przepływy w normie :) ginekolog stwierdził, że cesarka będzie po jego przyjeździe z nart czyli 16 lutego:szok: mówi że wytrzymam :p jak dla mnie to ten lekarz jakiś za lajtowy jest :p w każdym razie podobno wszystko idealnie i nie muszę się aż tak bardzo oszczędzać:szok: aaa i mam 17 kg do przodu :no::wściekła/y: następna wizyta za miesiąc

Ostatnia edycja:
Aneta trzymajcie się tam, Mały niech siedzi w brzuszku a Ty odpoczywaj! Dobrze, że klientki odwołałaś. Leż, bo to jeszcze nie pora rodzić!

Agnis ciesze się, że już w domku i wszystko u Was ok :* odpoczywajcie teraz :*

kamaa ja mam taki zwykły rogal, na allegro kupiłam za chyba 4 dychy, ale ze styropianowymi kulkami w środku. Wkurzają mnie, bo tak... trzeszczą :dry:jak się poruszam. No ale śpi się wygodniej. Dziewczyny chyba polecają ten kojec motherhood. Też bym kupiła ale stwierdziłam, że już nie opłaca- w następnej ciąży na pewno zakupię! Teraz już ten wykorzystam.

Juszka no duży Tymuś rośnie :-) Gratuluje udanej wizyty!

A ja dziś taki intensywny "ciążowo" dzień mam. Pominę już fakt, że rano zepsuł mi się telefon, bo o dziwo ożył przed chwilą. A już spakowałam wszystko, żeby reklamować jutro. I nagle się włączył i działa normalnie. Mam nadzieję, że tak zostanie... bo w razie w to zero kontaktu. Muszę sobie jakiś awaryjny sprawić...

Byliśmy też na USG takim dokładnym dziś. Leoś waży 1591g i jest śliczny :-) normalnie wykapany tatuś póki co. Ma takie ustka i nosek jak mężuś. Za to tak się wygiął w "chińskie es", że sam lekarz rozkminiał jak on to zrobił. Miał jedną nóżkę tak wywiniętą, że sobie piętą smyrał siusiaczka :-D a drugą wywinięta w drugą stronę. Mąż się śmieje, że po mamusi, bo ja ciągle z podkulonymi właśnie nogami siedzę :-D i w trakcie badania się przekręcił z prawej strony na lewą wokół własnej osi. Wiercipięta ;-)
Tylko siedzi mi teraz ciągle w głowie, bo mimo że wszystko ok, to jedną miedniczkę nerkową ma nieco powiększoną (5,6mm).Powiedział, że to troszkę ponad normę, choć w Stanach jest norma do 6 i że u chłopców tak częściej się zdarza i żeby się nie martwić i że nie trzeba kontrolować tego jakoś specjalnie, ale mieć na uwadze jak się maluszek urodzi... A ja i tak się martwię teraz :-(

A druga "ciążowa" przygoda dziś to zwiedzanie porodówki. Byliśmy ze szkoły rodzenia i... mam teraz taką świadomość, że to już tak blisko!!! Dwie dziewczyny leżały na porodówce z początkami skurczów... Ale miny wszystkich koleżanek bezcenne- chyba do każdej dotarło, że niedługo nas to czeka. Tatusiowie jakoś bardziej pogodni byli :-D I teraz humor tai średni mam. Już wiem co mi się dziś będzie śniło...

witajcie :)

głównie odpoczywam, oczy mnie ostatnio bolą więc rzadko korzystam z telewizji i komputera..

Agnis cieszę się, że Tobie też udało się wrócić do domu w tym roku jeszcze..
ja wypisu jeszcze nie mam ale jak mnie wypuszczał do domu moja szyjka miała 3 cm i twierdził, że też ok.. brzuch mi się jeszcze czasem spina ale najważniejsze, że nie rytmicznie w sensie stale z taką samą różnicą czasową.. narzekam natomiast okropnie na kręgosłup i długo nie potrafie wysiedzieć ani wystać..
muszę spakować torbę do szpitala.. w razie W..
rozmawiałam tez z ciocią położną i twierdzi, że mam się psychicznie nastawiać na cesarkę oraz porozmawiać o tym z moim lekarzem prowadzącym bo mogę mieć problem urodzić, ze wzgląd na wąskie biodra.. nastawiałam się na naturalny.. sama już nie wiem..
idę leżeć bo kręgosłup daje znaki, że już czas..

pozdrawiam i życzę wszystkim mamuśką szczęśliwego Nowego Roku!! obyśmy wszystkie dotrwały w spokoju do porodu :)

Mój m musiał popracować po południu w domku i poszłyśmy z córcią do miasta połazić po sklepach dziecięcych – wózka żadnego nie wypatrzyłam – wszystko jednak przez neta będę zamawiać. Zaszłyśmy do kościółka i przy kościele ksiądz żywe zwierzęta sprowadza – osiołki, kucyka, lamy i owieczkę – radość z karmienia dla dzieciaczków jest wielka. Dzisiaj jak m rano w mieście załatwiał sprawy to pojechał i kupił pościel w sowy w Jysku bo sobie mała upatrzyła i do tego zasłonki piękne też w sowy a potem jak byłyśmy razem na zakupach to sobie jeszcze kubek w sowy upatrzyła. Na urodziny już zapowiedziała , że chce tort w kształcie sowy – co ją na te sowy tak wzięło ??? Powiem Wam , że jak tak chodziłam to już czułam , że ciężej jest – nogi mi odmówiły posłuszeństwa – musiałyśmy sobie zrobić przerwę cocktail barze. Potem jeszcze połaziłyśmy po naszej galerii i kupiłyśmy teściowej prezent na urodziny ( ma 2 stycznia). Ściągnęłyśmy m z domu do galerii i sobie obiadek w knajpce zjedliśmy a potem moi pograli w końcu w obiecane kręgle. Teraz m pojechał pograć w tenisa a mała u teściów spędza wieczór – ja leżakuję w domku i Was nadrabiam.
Mloda mamo – ja podobnie jak MegiPegi zrobiłam - obcięłam końcówkę ale nie delikatnie tylko mocno i powiedziałam małej, że myszki w nocy zjadły smoczek i jakoś się udało a muszę powiedzieć , że mała miała etap taki, że chodziła z jednym w buzi a na dodatek w każdej ręce miała jeszcze po jednym –jeden po prostu trzymała sobie a tym drugim po nosie się gładziła
Kainkas – zdrówka dla córci - a i moja druga ciąża tak różowo jak to secreto napisała nie przebiega jak pierwsza – lekarze, wizyty co tydzień i ciągle badania – oby do marca !!
Secreto – nie zabiłaś dzisiaj nikogo?? Nawet wzrokiem ?? Aha lekarz przeżył i wyniki masz super
Josek - zdrówka
Agnis – super, że wyszłaś i , że wszystkie wyniki są ok. Na kontrole proszę się stawiać zgodnie z zaleceniami !!
Jolcia – jak wizyta u lekarza??
Aneta – leż i odpoczywaj i oby jak najdłużej a nie bliżej niż dalej , faktycznie u nas by Cię od razu na patologii położyli więc się oszczędzaj ŻADNEGO PRANIA
Jagna – to z moją teściową było identycznie – podobno już na święta była a zarejestrowana jest 2 stycznia dopiero
Megi pegi - ja jak mała się bawiła ciasto liną zawsze ceratkę rozkładałam a potem tylko z ceratki strzepywałam okruchy
Katrine – spokojnych snów zatem

Agnis w domku najlepiej, odpoczywaj.
Juszka ale wielki chłopaczek:tak:. Fajnie ze wszystko dobrze. Ciekawe co tam u mojego szkraba, już go ze dwa miesiące nie widziałam, ale w czwartek zobaczę:-D
Aneta trzymam za ciebie kciuki &&&&
secreto jaka imponująca waga Poli, no ale ty przodujesz u nas. I już masz konkretną datę:szok:. A gin mówił coś na temat twojej wagi?
katrine też duży chłopak:tak:. Jak lekarz mówił żeby się nie martwić to się martw na zapas kochana. Będzie dobrze skoro lekarz tak mówił.
igem tu chodzi chyba o wąską miednicę, a wąskie biodra nie zawsze oznaczają wąską miednicę. Poza tym jeszcze wszystko się rozciąga więc za wcześnie by przesądzać o cc, no i lekarz powinien podczas badania (w późnijeszym etapie) to ocenić, więc zapytaj i póki co się nie zamartwiaj. Tak naprawdę to żadna z nas nie wie jak urodzi.

reklama
Gratuluje wszystkich udanych wizyt :-)

kama ja mam taki KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET Motherhood + GRATISY !!! (3808270034) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jestem bardzo zadowolona.

jednego kupilam w maju 2011 a druga w styczniu 2012 ( druga byla potrzebna dla mojej babci i nie zdazyla jej pouzywac) i mimo ze nie bylam w ciazy caly czas spalam z tym kojcem, swietnie odpreza w czasie snu i przy moich bolach kregoslupa ta poducha ratowala mi zycie. Piore ja normalnie w pralce tylko wrzucam pileczke do tenisa zeby sie wypelnienie nie pozbijalo i jest jak nowa takze polecam. W niedziele kupilam taka mala do karmienia dla malego

Do góry