reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Aneta ja tez wczoraj podgladalam styczniowki :) byłam w szoku ze już aż tyle maluchów przyszło na świat. A widziałyście ze poki co jest dużo więcej chłopców niż dziewczynek? Gdzie te chłopaki za 20 lat będą żon szukać? :)

Agnis ty teraz przez ten szpital to będziesz ranny ptaszek i do tego zaglodza cie bo taka ilość jedzenia to malutko. Ale może mąż Ci coś dowiezie co? Aa i super że już łóżeczko masz złożone :) ja już się tego nie mogę doczekać tylko ciągle myślę że jeszcze trochę bo mam czas :))

Susi zgaga to dla mnie koszmar ale moja mama mówi że ona jak była w ciąży to też tak miała i że była bardzo szczęśliwa po porodzie jak jej ta dolegliwość przeszła :) wiec ja już się domyślam ze raczej wcześniej niż w dniu porodu nie pożegnam się ze zgaga :(

Ja wstaje zaraz i jadę z m do mamy :) muszę podjechać do biedronki po szampana dla mnie bo coś wypada wypić na nowy rok. Ostatnio usłyszałam od koleżanki żebym nie przesadzala i że kieliszek zwyklego szampana moge wypić.... tylko mnie wkurzyła bo skoro mówię zero alkoholu to zero. Wychodzę z założenia ze skoro tyle czasu przeżyłam bez wypicia alkoholu to przeżyje dłużej :)))

Też wstałam ale w.nocy co chwilę się budziłam .. W wc byłam chyba z 5 razy :/ do tego głowa mnie bolała aż tak że stwierdziłam że wezmę apap :( a teraz śniadanie i potem mam w planach przeleżeć cały dzień w łóżku:D i będę czekać aż mąż się wykaże :)
I faktycznie powoli się sypiemy ale mam nadzieję że porodów wcześniej niż 36 tyg nie będzie..

Agnis trzymaj się tam dzielnie :****
właśnie doczytałam że jutro możesz wyjść Super!!!!
Młoda mamo
odezwij się co u ciebie???

Ja też Sylwester w domu.. O 22 to już padam dosłownie :/

Depilatora nie mam w sumie nie wiem czemu może na wiosnę się w jakiś zaopatrzę :)

Marcia Twój pies tak jak mój :D mega słodko:);)

Odebrałam wczoraj wyniki badań i wszystko w normie... Odkąd biorę.dodatkowe żelazo nawet anemia zniknęła:) najbardziej się bałam.tego białka w moczu z powodu tych nóg ale na szczęście nie ma uf jutro wizyta ..

Przestraszyłam się i bardzo smutno mi się zrobiło jak przeczytałam w kąciku zadumy że jednej dziewczynie zmarło dziecko teraz w 11 tyg na śmierć łóżeczkową:(;( masakra zdrowe dziecko.. Będziemy mieć nianie aventu ale tam nie ma monitoru oddechu i teraz się poważnie zastanawiam nad kupieniem jeszcze tego dodatkowo...może jakaś.używka by się dobra trafiła...
ja się śmieje że jak będzie trzeba to sprowadzę cały monitor z ekg i pulsoksymetr ze szpitala taka jestem przerażona nie wyobrażam sobie co musi czuć ta matka :(;(

Ostatnia edycja:
Hej,
witam sie dzis i ja;-)
dzisiaj dzien znowu jezdzenia po hurtowniach i sklepach dziecinnych, uff, rozeznanie robimy:-)

malpawzoo jeszcze nie zdecydowalam stokke jest z wygladu piekny, ale dosc duzy, i bardzo drogi, za ta cene nie powinien miec wad, a niestety, ciezej niz pozostale trzy , ktore wybralam sie sklada, ale jeszcze nie wiem...jeszcze lubie Joolz i ICossi i jeszcze jeden, ktorego nazwe zapomnialam,

bedziemy musieli jeszcze robic probe czy sie zmiesci do mojego kurduplastego auta!
Teraz dopiero wychodza te sprawy, mamy Jeepa grand cherokee wiec rodzinny duzy, no ale ja mam tzw koszyk na zakupy, czyli suzuki swift glx i jest okazuje sie beznadziejne jezeli chodzi o wsadzanie wozka ech...swira z tym wybieraniem dostane ech

techewanka wspolczuje problemu z zebem
agnis to fajnie, ze Cie moze na sylwestra wypuszcza:-)

munius depilacje laserowa polecam goraco, (jezeli chociaz trosze jest pigmentu, (tzn nie calkiem blond, tylko chociaz lekko brazowe najnowsze IPL badz laser usuna tez, czasami potrzeba tylko wiecej zabiegow i specjalny setting;-))
co do efektywnosci to prawdziwy laser dziala glebiej i dziala silniej, VPL jak i IPL to nie tak calkiem laser( potocznie sie go tak nazywa) to pulse light , dziala plycej i wiazka swiatla sie rozprasza , dlatego jest bezpieczniejszy, natomiast przy jasniejszych wlosach za malo efektywny czesto.

Dziewczyny-przy wrastajacych wlosach te metody tym bardziej polecam, poniewaz problem znika calkowicie prawie, wlosy jezeli juz odrastaja, to o wiele ciensze , poza tym niweluje tendencje do stanu zapalnego;-)

Ja mam nogi glebokie bikini i pachy zrobione i jestem b. zadowolona, raz na pol roku sprawdzam i moze jakis jeden wlosek znajde...
wosk tez jest tanszym dobrym wyjsciem, systematycznie po latach oslabia wlosy, jezeli nie golisz w miedzy czasie oczywiscie,
depilatorow osobiscie nie znosze i nie wytrzymywalam bolu.- to tyle moich rad;-)

co do sylwestra, to my jestesmy w domu sami, bo nie mam sily nigdze isc...ale my mamy fajnie , bo kolo nas na Coogee beach o 21szej sa pierwsze fajerwerki, ktore od paru lat ogladamy z plazy, a pozniej znamy rowniez dwa miejsca gdzie cale cale city widac i o 24 tej mozna popatrzec na glowne fajerwerki.... a jest u Nas co ogladac:tak:, wysle Wam filmik:-)

secreto no my na pewno ten monitor z pelnym zestawem kupujemy, mamy upatrzony na dwie kamery;-)

ok, caluje i ide ogladac film z m:-)milego dnia!

Ostatnia edycja:
marcia - ja na przepływy zgodnie z zaleceniami ze szpitala jeździć muszę teraz co tydzień. I te przepływy przy usg się robi - sprawdzają poziom przepływu krwi u maluszka w jakiś określony sposób - nie wiem jaki ale w piątek lekarz od razu powiedział, że wynik nie jest miarodajny bo mały się poprzecznie ułożył i jak to lekarz określił były trudne warunki techniczne do określenia prawidłowego pomiaru. Psiak słodziak - my z piątku na sobotę pojechaliśmy do mojego kuzyna do niedaleko naszej miejscowości a tam piesek - więc nasza córcia znowu ma napad na pieska, że chce mieć
agnis - to się pani doktor wyspała i przyniosła Ci dobre wiadomości :) Daleko do szpitala w sumie nie masz :tak:
nastka - to tylko współczuję zgagi bo ja miałam kilka razy i mleko pomagało, raz tylko w szpitalu jak byłam to się męczyłam bo mleka nie miałam pod ręką
secreto - super , że wyniki masz dobre
ozila - udanych zakupów po rozeznaniu

Dyziek

Załączniki

• 20131209_084945.jpg
    20131209_084945.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 38
to dzidzius Dyziek hihihi

hej my wstaliśy, jedziemy do tesciowej bleeeee ale jakos te kilka godzin przezyje :-) ( chyba), poźniej doczytam bo musze sie szykowac m ponagla bo do mamuni mu sie spieszy.........

Agnis
dobrze ze Wychodzisz jutro :)

reklama
Secreto te nasze psiaska to nawet podobnej masci i takie same spiochy:-)

nastka co do alkoholu to ja mam takie same podejscie jak ty a jak ostatnio bylam chora to moja kolezanka kazala mi robic taki jaki kogiel mogiel na czystym spirytusie do ssania na gardlo i jak powiedzialam ze przeciez tam czysty spirt to ona do mnie zebym nie przesadzala bo tam sie dodaje kieliszek czy dwa wiec co to za ilosc:baffled:

Do góry