reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniuś moi teście tuż przed świętami skończyli remont łazienki i wc i naprawdę syfu było to tyle że do tej pory wyłazi:no:. Śliczne ciuszki pokupowałaś:tak:. A co do sporu na allegro to allegro nie jest stroną takiego sporu i raczej nic nie zrobi, ale dobrze że reagujesz na takie sytuacje. Co za ludzie!!!
Nie urżnij się tym szampanem;-).

A co do allegro to mój mąż kiedyś miał taką sytuację, że ktoś podpiął się pod jego konto, zmienił hasło i powystawiał jakieś przedmioty (jakieś postacie z gry:confused:) tego było mnóstwo, a cena za sztukę to średnio 50-70 zł. Dobrze, że zajrzał na swoją pocztę i zauważył zmianę hasła i szybko zareagował żeby mu konto zablokowali. Kilka osób juz kupiło te postaci z gry i zgłosiliśmy sprawę w prokuraturze od razu i namierzyli IP komputera z którego to było wystawione.

Kainkas wyrazy współczucia z powodu babci.
Mamusia synka współczuje relacji z teściową i tego, że twój mąż nie do końca dostrzega twoje uczucia. Naprawdę przykra sytuacja:-(.

kamaa ja mam depilator, ale półtora roku minęło zanim wydepilowałam sobie całe łydki, potem boli za każdym razem mniej, ale jednak boli mimo nakładki masujacej. Ud i niczego więcej nie dam rady wydepilować:szok:. Dobrze, że jest tam jeszcze nakładka z trymerem bo bym miała wyrzuty, że w takim okrojonym zakresie go używam. Mi najlepiej po kąpieli używać, wtedy włoski lepiej wychodzą. Szkoda że mój nie ma opcji ,,na mokro", może to byłoby mniej bolesne.
Aneta a twój depilator można w wodzie używać? Powodzenia, zaciśnij zęby i heja. Normalnie poradziłabym ci setkę przed, no ale w tej sytuacji sama wiesz...:-)
mamusia synka ja mam po goleniu zwykłą maszynką takie krostki:-(, szczególnie w okolicach bikini, no ale tam depilatora nie użyje. Chętnie usunęłabym sobie tam włoski laserowo, ale one i tak odrastają:-(.
Tehawanka współczuje, a to w widocznym miejscu?
muniuś niestety to normalne w ciąży:-(

reklama
Jaspis laser usuwa tylko ciemne włoski tak mi kosmetyczka tłumaczyła, że tych jasnych nie łapie za bardzo, ale ciemnie idealnie łapie i po paru razach na prawdę rosną baaaardzo rzadko :tak:Spójrz jakie masz włoski na rekach czy udach, np. ja mam blond i mi na cipce nie złapałoby, bo tam niby mam ciemne, ale nie czarne, a takie bardziej ciemny blond mieszany z jasnym - tak mi kosmetyczka powiedziała jak na tym wosku byłam.

muniuś ja mam raczej ciemne, ale moja koleżanka usuwała sobie laserem (kilka zabiegów miała), a raczej ma ciemniejsze i grubsze włoski od moich i jej po dwóch latach zaczęły odrastać. Innej znajomej też po pewnym czasie zaczęły odrastać...
Skusiłabym się, ale boję się że tyle kasy w błoto wyrzucę.

Tam gdzie ja chodzę do gin to takie ceny są Cennik – kosmetyka | Medycyna estetyczna, depilacja laserowa, dermatolog Warszawa - HIGH-MED
Jak masz ciemne włoski to i tak ja bym spróbowała na Twoim miejscu, bo odrosną po dwóch latach, ale przez te 2 lata jakby policzyć ile zaoszczędziło się na przeróżnych produktach do depilacji, no i komfort niesamowity to i tak wychodzi się na plus :-) Teraz to i tak nie wolno, mi pozostaje wosk, bo tak na prawdę te jasne włoski ciężko złapać to bez sensu, żebym nawet po ciąży poszła :baffled: Po regularnym woskowaniu włosy też będą rosły coraz rzadziej - mam znajomą co chodziła 3 lata na to i potem co rok, bo tak rzadko jej włosy rosły! :tak:

Cos spania nie mam :( juz 3 a ja pobudzona jakbym caly dzien spala... A spalam tylko 8h od ok 1 do 9 rano....
Szperam po necie sama nie wiem za czym.
Teraz podgladam listopadowki, grudniowki i styczniowki :D slodkie maluszki :tak:

Pierwszy maluszek w styczniowkach urodzil sie 28listopada w 34 tyg... Jejku dobiega mnie przerazenie ze juz niedlugo zaczniemy i my sie rozpakowywac :tak:
I dosc duze maluszki jeden chlopczyk z 38tyg 4380g 59 cm :)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry! U mnie tez juz po spaniu, moze jeszcze uda mi sie zasnac ale poki co doczytalam wasze posty o depilowaniu...ja uzywam zwyklej maszynki do golenia bo depilatory to nie dla mnie . Mialam chyba ze dwa i kazdy ladowal u kogos bo u mnie lezal bezuzuteczny.
wczoraj mialam taka ochote na fast fooda ze pojechalam do kfc i zjadlam mega pocketa , najadlam sie jak swinka...ciekawe ile na wdze, podobno teraz przytyjemy najwiecej chyba trzeba zaczac sie kontrolowac.
tak sobie leze i mysle ze wyskocze z rana do smyka i 5-1015 bo wczoraj bylam w galerii gdzie tych sklepow nie ma wiec dzisiaj druga galeria ale bez lazenia po innych sklepach bo cierpialam wczoraj przez to spojenie.
milego dnia!

Hej moje kochane :-)
Dzis w koncu troche pospalam :-) wprawdzie co godzine na siku ale bylam tak zmeczona ze zasypialam od razu.
Od 5 juz jednak pobudka. Cisnienie,ktg,luteinka :-)
Juz tez po sniadanku. Niedziela a oni tylko maly trojkacik serka topionego..kostka maselka i 3 kromki chlebka..

Wczoraj na wieczor mialam kolejne bole miesiaczkowe ale przeszly po nospie i magnezie.
Dzis znow krew pobierali ciekawe czy stan zapalny minal...
Przepraszam ze Wam nie odpisuje. Na kompie mi latwiej niz na komorce.

Ps.moj maz wczoraj zlozyl lozeczko :-)

2 no prawie 3 dni nie zaglądałam i jak zawsze można na Was liczyć – 45 stron do nadrobienia. Z tego co zdążyłam zauważyć na fb – Agnis leży w szpitalu - trzymaj się kochana – dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy ale to też znak dla nas, żeby się oszczędzać i więcej odpoczywać a nie biegać, załatwiać- im więcej donosimy tym lepiej dla dzieciaczków. Ja wczoraj zaliczyłam łóżko i drzemkę – źle się poczułam, bolała mnie głowa ale drzemka pomogła i lepiej się poczułam. W drugi dzień świąt leżakowaliśmy z mężem cały dzień praktycznie – dopiero wieczorem poszliśmy do teściów , żeby córcię zabrać do domu ale się na nas wypięła i została jeszcze jeden dzień u dziadków. W piątek z rana byłam z mężem na kontroli w szpitalu – wszystko było ok i puścili mnie do domu. Oddałam krew do analizy przeciwciał – następna wizyta 2 stycznia. Koleżanka, z którą na sali leżałam - nadal leży – ale jakiego ma męża – słuchajcie on jej do szpitala przyniósł żywą choinkę z lampkami w wiaderku a w drugi dzień świąt ją do domu zabrał na 2 h !!
Nie dam rady wszystkim odpisać ale nadrabiałam zaległości jednym okiem czytając a drugim oglądałam z rodziną Epokę lodowcową 4 w sobotę a dzisiaj dopiero kończę tyle tego było !!!
Munius – kwadratowe talerze popieram – super wyglądają i są takie eleganckie. My na BP za punkty dostaliśmy z Lubiany – fajny zestaw. Cyklinowania podłóg nie zazdroszczę – wszędzie kurz będzie. A na balkonie też mieliśmy kłaść płytki ale spółdzielnia nas uprzedziła bo robili remont elewacji budynków i przy okazji odnawiali wszystkim balkony z położeniem płytek włącznie. Z szwagrem do narodzin może sprawa się jakoś wyjaśni co?? A ślub tych znajomych jadących bez pasów – faktycznie niemiłe wspomnienia. Aha i uwielbiam rybę po grecku
Marcia – dziwne , że Twój mąż czekał na swoją lekcję z mandatem a nie nauczył się po Twojej jeździe bez pasów. Wyniki super. Moja przyjaciółka w trakcie mojego pierwszego porodu tak do mnie dzwoniła – między skurczami – zadzwoniła jak zawsze co słychać a ja właśnie miałam już takie bóle cięższe i krzyczę do niej , żeby zadzwoniła później bo teraz to ja rodzę. Załatwiaj szybko te znajomości z wujkiem bo nie wiadomo kiedy będą potrzebne !!!
Mamusia synka – twarda babka z Ciebie jeśli chodzi o postawę z teściówką – tak trzymać!! Kota jej kupić jak nie ma, może skupi się na zwierzaku a z prezentami przegięła na maxa. Musisz mężowi swoje odczucia przekazać, że Jego matka traktuje Cię tak jak traktuje ( czy On tego naprawdę nie widzi???) A dzisiaj liczę , że się wyłgasz z tego wyjazdu – bo byś jędzy satysfakcję dała, że się ugięłaś
Ignem – widzę , że i Ty miałaś problemy z szyjką w święta – musimy zdecydowanie więcej uważać i dbać o siebie. Dobrze, że się odezwałaś i jest ok.
Masiosia – mam nadzieję, że odpoczęłaś a teściem się nie przejmowałaś. Tak to z dziećmi jest , że jak się coś obieca to pamiętają – nam wczoraj przypomniała, że obiecaliśmy jej kręgle w tym okresie i dzisiaj się chyba wybierzemy – ja to raczej siedzieć będę ale im potowarzyszę chętnie na sali
Jagna – zdrówka dla córeczki
Katrine – w zeszłym roku kupiłam sokowirówkę i takie samo pierwsze wrażenie tak mało soku z tylu owoców !!!
Kainkas – wyrazy współczucia z powodu śmierci babci – rodzinka ma rację zostań w domku – bo to tyle emocji na pogrzebie będzie , że może być Ci bardzo ciężko
Nikaa – witam – jaki spory maluszek
A mój m wczoraj w Th-xie robił zupę chińską z wołowiną – ale go wzięło – wszystko sam i sam chciał robić – fakt , że makaron chiński wciągnął esencję zupy i było jej mało ale była naprawdę dobra. My też na Sylwka w domu zostajemy i rodzinnie przy TV i grach spędzimy. Stycznióweczki mówicie, że już wykluwają – wiecie 2 tygodnie przed terminem to raczej się zdarza ale wcześniej to faktycznie nogi do góry, zaciskać pośladki i częściej na spokojnie musimy czas spędzać a nie szarżować jak w okresie przedświątecznym.
Agnis – pewnie już po obchodzie dzisiaj jesteś a leżysz w tej samej miejscowości co mieszkasz, czy musieliście gdzieś dalej jeździć?? Bo mnie to niestety wycieczki co tydzień czekają jak jeżdżę na wizytę i w szpitalu mi te przepływy u maluszka sprawdzają – 40 km w jedną stronę. Dobrze, że masz ciuszki na zmianę bo to od razu się człowiek lepiej czuje jak prysznic weźmie i przebierze się – ja robiłam tak samo. A po pobycie w szpitalu z tego przejedzenia szpitalnym żarełkiem schudłam ponad 1 kg !!
Nastka – mi szklanka mleka na zgagę pomaga – nawet nie muszę pić ciepłej
Jolcia – a co Ty tańczysz , bo pisałaś , że na bale ze szkoły tańca chodzicie ?? Jakaś Ty uzdolniona – tańce, biżuteria – co jeszcze przed nami ukrywasz??
Tehawanka – kurczę szkoda zęba

Ostatnia edycja:
reklama
A ja se dospalam i dalej jestem w lozeczku :-)

susi bo moj maz to taki okaz co sam wszystko na wlasnej skorze musi poczuc wiec uwazal ze mnie zlapali ale jego to nie no i ma za swoje.
Ty co tydzien na te przeplywy jezdzisz ale oni ci usg robia czy w jakis inny sposob sprawdzaja?

ja na sylwestra tez w domku do gory brzuszkiem nie dalabym rady nigdzie jechac, w tamtym roku byl super sylwester pojechalismy ze znajomymi na taka zorganizowana impreze, wyskakalam sie, wybawilam ...i pamietam ze mialam dylemat bo to byl intensywny czas staranek i bylam w sylwka u ginki sprawdzic czy sie udalo zajsc w ciaze i poki nie wiedzialam ze nic z tego to nie kupilam alkoholu , dopiero po wizycie latalam po,sklepach kupujac skladniki na jakies fajne drinki bo ja oprocz delikatnych drinkow nic nie pije.

maly dzisiaj po 1 zrobil dyskoteke w moim brzuchu jak wstalam na siku, potem o 6 przez chwile naliczylam 10 ruchow i teraz jak wstalam to juz tez sie odzywal...bo wiecie ja profilaktycznie wypelniam ta karte ruchow dziecka

zmykam na sniadanko bo mnie ssie :-)

I wez tu wstan do toalety.....moj pies tylko czycha kiedy pamcia wstanie i juz sie pcha w konec zebh samej pospac i tak codziennie

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    49,9 KB · Wyświetleń: 39
  • image.jpg
    image.jpg
    35,9 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Do góry