Witam się z Wami świątecznie. Mam nadzieję , że radość świąteczna, spokój i błogość panuje w Waszych domkach. My w poniedziałek jeszcze ogarnialiśmy choinkę a następnie w kuchni zrobiłam makowce – z przepisu z Th-xu - wyszły mi 3 spore makowce !!! Zrobiłam schab na parze i upiekłam biszkopt do tortu z mascarpone. Wczoraj jak chciałam dokończyć torcik okazało się, że w środku mam część niedopieczoną i musiałam pokombinować ale tak zrobiłam, że jak trafił wczoraj na stół to zrobił furorę i wszyscy się nim zajadali !!!! Poszedł cały w jeden wieczór. Wczoraj z rana jeszcze z mężem robiliśmy pasztet swój w Th-xie i krokieciki wigilijne. Miałam smaka na śledzie z rodzynkami i cebulą i musiałam je oczywiście zrobić , że zaspokoić swoją zachciankę. No i oczywiście śledzie pod pierzynką, które mąż uwielbia i teściowa także !! Córcia od rana już urzędowała u mojej mamy z rodzinką mojego brata , który zjechał na święta do mamy, u której odbyła się wigilia. Teść nie zawiódł i nie trzeba było go już prosić – także z teściową byli u mojej mamy – więc nie musieliśmy krążyć od domu do domu – uffff. Miałam najwygodniejsze miejsce – od razu z góry przydzielone dla mnie , żeby było mi wygodnie – wielki fotel. Córcia z córą mojego brata szalały wśród prezentów – bratanek skończył wczoraj 7-mcy więc długo z nami nie siedział. Śmialiśmy się, że za rok będzie jeszcze weselej. Nasza córcia dała nam koncert na keyboardzie – zagrała kolędę i kilka utworów których się od września nauczyła. Dzisiaj leniwie dzień spędzamy – jak się zbierzemy to późnym popołudniem przejdziemy się do rodziców męża i jeszcze do mojej mamy – ale bez żadnego ciśnienia i umawiania się, że mamy być.
Masiosia – ospa u koleżanki w tym wieku troszkę niebezpieczna – mam nadzieję, że łagodnie ją przejdzie
Jolcia – my pierożkożerni jesteśmy – a mamy mojej najlepsze !!
Niusia – super , że mandat anulowany
Agnis – odpoczywaj dużo, ja też odpuszczam sobie kościół po tym jak ostatnio zasłabłam. A u mamy na wigilii też tylko siedziałam w wielkim fotelu i odpoczywałam
Malpawzoo – super, że paczka doszła i z maleństwem wszystko w porządku
Marcia – super, że się lepiej poczułaś na święta. Ja w szpitalu usłyszałam historię jak to dziewczyna tabletkę dopochwową połknęła zamiast sobie włożyć wiadomo gdzie
Carri – podaj adres do tego bezpłatnego dentysty
Masiosia – całe życie przed nim jeszcze pozna smak karpia
Koreczek – wyluzuj się dzisiaj i przez kolejne dni koniecznie - odstresuj się ze swoim we własnym towarzystwie
Miłego dalszego świętowania