reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ewula - pewnie że luz wskazany :tak: no ja generalnie wpadam na główny, bo zdjęc nie wstawię bo nie udaje mi się, za cholerę, na temat kupowania rzeczy już się wypowiedziałam, terminy wizyt Mewa ogarnia więc???? No ale spoko ja jestem ugodowa :tak: toż niech będzie ktoś będzie chciał to będzie pisał nie:happy:
mamusia synka- No rzeczywiście to Tobie gratuluję 10 tyg...ale fakt to czy Ty przypadkiem nie jesteś Lutową mamą 2014????
Katrine- współczuję...ja ani razu i nawet za specjalnie mnie nie mdli..no na prawdę jakoś bardzo dobrze znoszę tą ciąże...prawie bezobjawowo :tak:
A i ja też dziś robię gołąbki, macie jakiś fajny przepis żeby farsz wyszedł taki mięciutki???
Farfalla- trzymam ckiuki...OBY PRZEDŁUŻYŁA
jAGNA - TAK to właśnie jest...faceci myślą, że jak już jest się obecnym w domu to się generalnie tylko leży. No na szczęście mój małżonek myśli naczej. Bardzo wiele pomocy mam od niego i nie wyobrażam sobie, żeby mnie nie wspoierał i nie doceniał tego, że dom ogarnięty, dziecko dopilnowane, obiadek ugotowany...no co to to nie

Farfalla, trzymam kciuki za umowę :D

Co do nowych wątków - nikt obecności sprawdzał nie będzie :)

Ewula, słoneczko znowu powoli zaczyna atakować :) I dobrze, bo dzieci czekają, by wyjść na dwór :)

z tą wielowątkowością rozmów tak już będzie, na poprzednim forum też było nas bardzo dużo i trzeba było doganiać ,albo po prostu odpowiadało się na te posty które tylko nas interesowały , no problem ;)

Witajcie ;)
dziś znów upał.. masakra, ja się chyba do jakiegoś zimnego kraju przeniosę tak nie lubie lata.. ;/ jestem za jesienią i wiosną.. w sumie zima też fajna ;))

Dziś myślałam o tym, żeby wózek po starszaku wyciągnąć i wyprać skoro już jest taki upał.. bo potem to nie będzie kiedy a tak odświeżę, wyschnie i schowam znów ;)

Nikusia ja do konca nie wiem jaki mam termin bo ja od zabiegu po ciaży obumarłej ( w marcu) miałam @ w cały swiat raz 24dniowe cykle a raz 31 dniowe, wg Om mam na 26 lutego ale wg usg na 1 marca wiec nie wiadomo........................ w karcie ciazy mam wpisana date 26 luty
biggrin.gif

dziewczyny wiecie jak mnie opryszczyło :-( mam całe ramiona i pol dekoltu wysypane pryszczami, jedyny plus ze nie wysypało mnie na buzi :-D

Ostatnia edycja:
Ewula - pewnie że luz wskazany :tak: no ja generalnie wpadam na główny, bo zdjęc nie wstawię bo nie udaje mi się, za cholerę, na temat kupowania rzeczy już się wypowiedziałam, terminy wizyt Mewa ogarnia więc???? No ale spoko ja jestem ugodowa :tak: toż niech będzie ktoś będzie chciał to będzie pisał nie:happy:
mamusia synka- No rzeczywiście to Tobie gratuluję 10 tyg...ale fakt to czy Ty przypadkiem nie jesteś Lutową mamą 2014????
Katrine- współczuję...ja ani razu i nawet za specjalnie mnie nie mdli..no na prawdę jakoś bardzo dobrze znoszę tą ciąże...prawie bezobjawowo :tak:
A i ja też dziś robię gołąbki, macie jakiś fajny przepis żeby farsz wyszedł taki mięciutki???
Farfalla- trzymam ckiuki...OBY PRZEDŁUŻYŁA
jAGNA - TAK to właśnie jest...faceci myślą, że jak już jest się obecnym w domu to się generalnie tylko leży. No na szczęście mój małżonek myśli naczej. Bardzo wiele pomocy mam od niego i nie wyobrażam sobie, żeby mnie nie wspoierał i nie doceniał tego, że dom ogarnięty, dziecko dopilnowane, obiadek ugotowany...no co to to nie
Wiesz ja nawet nie wiem co mu odbiło, przecież nic mu nie kazałam robić tylko zapytałam się czy zaprowadzi Celinkę, bo źle się czułam, powiedział oki, a później foch na całej lini.

Dzien Dobry
Ja dzis obudzilam sie ze strasznie opuchnietymi rekoma ...masakra.

Jesli chodzi o meza to ja nie moge zlego slowa powiedziec nie pozwala mi robic praktycznie nic.Sam pierze,sprzata,gotuje,a ja tylko leniu****e.Juz martwi sie co to bedzie jak mu sie urlop skonczy.
Moj 16 latek tez bardzo mi pomaga po prostu rozpieszczaja mnie moi chlopcy.
Milego dnia

Ja mojego męża teraz rzadko widzę ;D jak pracuje po godzinach to wraca ok. 19 do domu, potem ma pracy dużo na dworze więc tyle co przed zaśnięciem małego przychodzi dać mu buziaka.. teraz akurat okres żniw i prac polowych więc już całkiem jestem tylko ja i mały w domu a maż ciągle zajęty wiec nie ganiam go jeszcze w domu.. ale tak to zaniesie swoje brudy do łazienki, zrobi małemu mleko, wykąpie go, odkurzy ;)

Bakaalia- my już pokrowiec od materacyka wypraliśmy i wszystkie pościele jakie dla małej mieliśmy też.Jutro osłonki poszukam na łóżeczko i też upiorę .... Wyszliśmy z tego samego założenia, że w okolicy marca to raczej na strychu suszyc się będzie a po co? Jak lepiej na świeżym powietrzu prawda? Wózek będziemy używany kupowac więc na razie czekamy ale podejrzewam, że będzie wyprany chociaż wiadomo, że będę wolała uprac sama nie :tak:
Mamusia synka- ale to fajnie bo w sumie nie wiesz ...a może przenosisz czy co? JA PODEJRZEWAM, że urodzę wcześniej i nie dotrzymam do 8 marca ... młodą tydzień przed terminem urodziłam.
JAGNA - MOŻE PO PROSTU MIAŁ gorszą chwilę ot ....
Gingerka- własnie taki plus dzieciaka starszaka :happy: moja 9 latka bardzo mi pomaga... a teraz to już w ogóle...mamusi nie denerwuj się, mamusi ja to zrobię, mamusi jak Ci się spało itd

reklama
Nikusia ja pierwszy porod miałam wywoływany, cala ciaze miałam problemy a to kaprogest a to magnez a to luteiny a na koniec dziecko wyłazic nie chciało, urodziłam dzien po terminie, porod mi wywołali :-( nie wiem czy przenoszę, u nas w szpitalu w termin porodu sie idzie do szpitalu i wywołują.................

Do góry