reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej kochane,
ja juz po pracy dzis, w weekend zrobilam pasztety, so w zamrazalce, wczoraj sernik, jutro jeszcze czekoladowa rolade z orzechami rano i kolo 2 giej jedziemy za Sydney na Swieta, wiec wpadlam zyczenia zlozyc Wam !

Pisalam posta przeszlo pol godz i mi skasowalo...pozniej jeszcze raz i znowu,
sorry w........lam sie przeprawszam dziewczynki , jestem po oracy nie bede juz nie mam na to czasu dzis, co to sie dzieje z tym forum!!!:wściekła/y:

ewa jak nie geste jak cottage cheese- ser i nie zolte/ ziel to ok, ja akurat od wczoraj na Clotrimazole 6 dni kremie jade, bo zauwazylam przed wczoraj, ze sluz gestszy , bardziej zoltawy i do lekarza poszlam i lekki grzybek , zrobil wymaz wynik jutro, ale mam nadzieje, ze ok, obserwowac zawsze trzeba;-)

choinki macie cudne! Ja mam fiola na pkc choinki, w tym roku mi sie nie chcialo, bo Swieta praktycznie poza domem i syn w pl, ale Wam pokaze z zeszlego roku zaraz( jak mi sie uda!:wściekła/y:)

Wesolych Swiat dzieczynki moje, bo nie wiem, czy uda mi sie cos jutro napisac:-)))

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
reklama
Zeszlo mi juz 1.5 h na ten post! Grrr
agnis dobrze, ze juz z brzuszkiem lepiej, mnie tez sie dziewczyny czasem spina,
manius brzuszek sliczny, tez mam z tych wiekszych, ale mniejszy troszke- cudny jest!

nie dam rady juz wszystkim odpisac....sil brak na dzis....:-)
buziaki posyla serdeczne i....Swietego spokoju zwam zycze w Swieta!!!!
dodaje choinke z zeszlego roku, duzo mam zawsze akcentow polskich, i recznie malowany krakow w pigulce na bankach:-)

caluje Was wszystkie baaaaardzooooo mocno!!!!!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    39,5 KB · Wyświetleń: 51
  • image.jpg
    image.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 39
  • image.jpg
    image.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Na telefonie zjadło mi trzy posty grrrrr .Dlatego zazwyczaj rzadko się odzywam :( bo co napisze mam czas to posta nie ma a na telefonie jeszcze mam czas poczytać i odpisywać .Mój teściu jest w szpitalu ponad 500 km od domu zmiażdżyło mu palce u stóp i dzisiaj mój pojechał do niego mieli go wypisać ale okazało się ze raczej nie ma szans i nie wiemy co robić bo tam zero rodziny jest sam nie ma za bardzo jak jeździć do niego.Lekarze przez telefon nie chcą informacji udzielać a on jak nas informuje to mówi tak że nic nie wiadomo bo strasznie rozczula się nad sobą i boi się podróży ma bardzo słaby próg bólu :( Do tego mój mąż wymyślił żeby w 2 dzień świat tam jechać ze mną i naszym najmłodszym i tego samego dnia wracać i podejrzewam że to nie za dobry pomysł 12 godzin w aucie w ciągu jednego dnia jeszcze z dzieckiem . Kupiliśmy wózek baby jogger city select mój synek zadowolony ładnie w nim siedzi ciekawe jak będzie tolerował później w nim brata .Ja mam grupę na fb marcóweczki 2012 i łatwiej jest tam udzielać się tam postów przez telefon przynajmniej nie zjada :)Tyle u nas :)
A wy dziewczyny odpoczywać na święta nie biegać bo szybko potrafią dzieci wyskoczyć z brzuszka przez takie bieganie i zasuwanie w kuchni a one są teraz najważniejsze :) 2lata temu marcówka urodziła nam 1 stycznia pannę 2 kg dobrze że wszystko się dobrze skończyło i małą jest zdrowa

Witajcie:)

Dziś i u mnie coś ruszyło w przygotowaniach świątecznych:) robiłam piernika z Mamą i jeszcze jedno cisto będziemy zaraz robić:) Wieczorem skroję sałatkę jarzynową i na tym zapewne zakończy się moje pichcenie świąteczne ;-)
Byłem też dziś w kościółku i jeszcze musiałam do sklepu osiedlowego po mleko wstąpić... ale przez całe miasto musiałam przejechać...qrcze Ci ludzie na mieście oszaleli.... auta po brzegi wypakowane towarami jakby jakiś koniec świata miał być... a to tylko 2 dni świat... znając życie po świętach fruuuu do kosza jedzenie.... eh! jak ja takiego marnowania nie znoszę!!
Amelka dziś się jakoś tak ułożyła, że cały czas mi chce się siku i biegam co chwilę do toalety :| i jeszcze do tego jeszcze te jej tańce ;-)

Ewa86 ja od początku mam dużo więcej śluzu i mówiłam o tym lekarzowi i dokładnie powiedział to co Tehawanka dopóki nic z nim nie jest złego to jest ok:)

Moniuś
mnie wtedy w tym sklepie to nawet kasjerka nie chciała obsłużyć tylko z głupią miną na mnie patrzyła.... mnie zawsze uczyła Mama w domu "ustąp głupszemu" więc grzecznie ustąpiłam... nie będę się z kobietą kłócić szkoda mojego gadania, a takich już się nie zmieni;) a o tej akcji tak słyszałam, ale ja o tym wiem... szkoda, że inni nie:baffled:
Co do branso to jeśli chcesz podaj maila to prześlę Ci zdjęcia na pocztę:-)
Jaki masz cudniasty brzuszek!! wow!! kompleksów się przez Was nabawię ;-)

AnetaNorwegia ceny są w poszczególnych albumach ze zdjęciami, jak chcesz to na @ lub przez fb w tej sprawię się skontaktujemy, bo nie chcę tutaj śmiecić;) zapraszam do składania zamówień:):)

Masiosia
zdjęcie choinki będzie wieczorem:) co do linka to bardzo proszę https://www.facebook.com/JolaLis, na ten czas tylko tutaj jestem. Zdrówka życzę co by ten wyjazd wypalił, tylko mówię o tym bliskim nie dalekim:)

Mamusia synka
mleko też nie pomaga:| ale przeżyję ;-)

Agnis83 gratuluję 29:) co do branso to ostatnio kupiłam takie zawieszki ze stopami dzidziusia i zrobiłam dla branso dla znajomych w ciąży bo jest nas 6:) i wszystkie mamy takie same:)

Susi zazdroszczę takiego śniadanka! powodzenia z choinką:)

Megi Pegi
zrób sobie dzień lenia! zrobiłaś już tyle więc niech choć ktoś poda do stołu, a Tobie należy się odpoczynek!

Ale mi długaśny post wyszedł;)
Miłego dnia życzę wracam do kuchni:)

:-):-):-) Hurra choinka kupiona :) W mieście m się nastał w rybolu po śledzie i przy okazji "złowił" pstrąga i węgorza jeszcze. Ja z kolei z córcią poszłam i jej dokupiłam 2 bluzki. Szok ceny w cocodrillo są masakryczne - sweterek za 90zł !!!! poszłam 3 sklepy dalej i ładną bluzkę kupiłam za 52 zł. i w pepco dokupiłam jeszcze jedna bawełnianą za 19,99zł. i mała cała w skowronkach. A propo naszych sówek na pościelach , które tak się na forum przewijały to wypatrzyła łańcuszek z sową i robiła te swoje maślane oczęta i też jej kupiłam :) Potem miałam lekcję wychowawczą po drodze i tłumaczyłam , że za te 3 rzeczy ( 2 bluzki i łańcuszek) wydałam mniej niż jakbym miała wydać za ten jeden sweterek w cocodrillo i jeszcze nam reszta została. Mąż się śmiał , że skoro tak zaoszczędziłyśmy to ile z tego na konto wpłynęło ( reklama taka leci :)) Robimy obiadek i kuchnia nas wita szerokimi ramionami - dziś w planie pasztet, krokieciki wigilijne, schab na parze i 2 ciasta. Wieczorem przygotujemy warzywa na sałatki na jutro. No i ubieranie choinki :happy2:

megi pegi
- ponarzekaj trochę przy wigilijnym stole , niech przy stole przy Tobie chociaż pobiegają skoro nie widzieli ile wkładu włożyłaś w przygotowania :)
mamusia synka - obyś tylko koszmary nie zmieniające się w rzeczywistość z teściową miała
ozila - piękna choinka, zdrówka i spokojnych Świąt życzę
monika - może podaruj sobie tą wizytę w szpitalu zwłaszcza , że podróż jeszcze taka długa

O rany!
Zrobiłam te babeczki makowe z Moich Wypieków! Ale boooooskieee!!! Niebo w gębie! A mogę tylko jedną wziąć na spróbowanie, bo reszta na Wigilię musi zostać...

Dobra, uciekam do roboty, to może zapomnę o tym, że stoją w kuchni i kuszą :)

Witam sie popoludniowo!

ja poki co zobilam paszteciki i sernik a zaraz biore sie za marcinka.
bylam u lekarza ale na szczescie w plucach i oskrzelach jest ok troche krtan mam zawalona ale u mnie to bardzo czeste. Gardlo juz lepiej ale katarek sie przyplatal mam zapas lekow z serii dla ciezarnych i generalnie pan dr powiedzial ze ja powinnam lezec do gory brzuszkiem i pokazywac palcem co kto ma zrobic, strac sie nie wychodzic, nie gadac, nie calowac sie na swieta i generalnie nic nie robic...taa jak to zrobic na swieta ?

Dobra zmykam cos robic

reklama
Mam juz serniczek, kapuche z grochem i grzybami i sledzie, m robi farsz do pierożków i krokietów i pierozki dziś, krokiety, zupka grzybowa i barszcz jutro :-) Świeta czuć, teściowa co chwile wydzwania ze MUSIMY przyjechac i przywieźć sernik o jaaaa juz lece na mojej miotełce :-)

hmmm nawet sie nie zapytała jak sie czuje i czy mogę ten sernik zrobić a to ciekawe..........

Ostatnia edycja:
Do góry