reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jagna dzieki , odleglosc tu akurat to juz mi nie gra roli bo nie bede po to jechac tylko musze to zalatwic jakos wysylajac do nich czy jak..

mrowka dziekuje ci kochana , no zobaczymy, widac juz wypisywala takie recepty skoro podala mi konkretna apteke. Jak jutro nic mi nie odpisza to bede probowala sie do nich dodzwonic i jak nie bedzie nikogo kto bedzie mowil po polsku to moze chociaz po angielsku sie dogadam zobaczymy. Jakos musze przetrwac bo tu swieta za pasem i zanim recepty do nich dojda itd to na pewno nowy tok juz bedzie:tak:
Spoko,ale w razie czego to pisz,jakoś damy radę to załatwić :-)

reklama
Mroowka ja mowie o czyms prywtanym w rodzaju kliniki prywatnej chyba na wapienicy, dwa lata temu od mojego szwagra zona tam rodzila już drugi raz dzieciatko i jest bardzo zadowolona koszty około 300-500zl , ale tez i znajoma tam rodzila cztery lata temu także chwalia to miesjce

Carri -No to pewnie chodziło im o klinikę Esculap- rzeczywiście jest taka,ale to nie szpital....jakoś nie jestem przekonana do rodzenia daleko od specjalistycznych oddziałów....tam w razie komplikacji lub problemów z noworodkiem i tak odwożą do szpitala wojewódzkiego.Poza tym koszty tam to:

• poród siłami natury ze znieczuleniem przewodowym: 1700 zł
  • cięcie cesarskie: 2200 zł

Ostatnia edycja:
Mause23 witaj... wspolxzuje nadrabiania ; ( najwazniejsze, ze z Malutka wszystko ok, ze zdrowa.... 3mam kciuki za pilnowanie diety I uwazaj odpoxztwaj jak najwiecej.... ja w czwarek ide dopiero na glukoze.... powodzenia w malowaniu pokoju ;)

mamusiasynka - a mi wydaje sie ze to jest jeden wymaz ale z okolic pochwy i odbytu

ja już po wizycie bez usg: 7kg na plusie,wyniki badan lab (glukoza, morfo, mocz) ok a podwyzszone leukocyty moga byc spowodowane tym hormonalnym niezytem nosa; szyjka w badaniu ok - mam sie umowic na usg plodu i szyjki - do tego czasu (jakos tak po 27tc z Karo nagle mi sie szyjka skrocila do zera z rozwarciem) nie wspolzyc i nie cwiczyc miesni Kegla, w trakcie swiat mam zazywac profilaktycznie cos na watrobe i oczywiscie trzymac w miare mozliwosci dietke; te bezbolesne skurcze mam wyciszac biorac 2 razy dziennie Buscopan (podobno w ciazy bezpieczniejszy niz Nospa wg mojej gin) i 3razy dziennie magnez
wiec tak jak pamietalam z 1 ciazy jak problemy z szyjka to z Keglem tez tzreba ostroznie i lepiej sie wstrzymac albo skonsultowac to z ginem - mam nadzieje ze komus pzryda sie info ale z tymi skurczami i Keglem to wydaje mi sie ze taka ostroznosc ze wzgledu na pierwsza ciaze
a Jagna - przy okazji lustrzycy przezd wizyta sprawdzilam i moja blizna po nacieciu wyglada najzupelniej normalnie (nie zmienila koloru, nie nabrzmiała i tak jak pisalam wczesniej nie piecze/swedzi/boli); ja jezeli od dzownu mam frytki (teraz w ciazy niesttey juz wogole moge zapomniec) to tylko w piekarniku robie i sa super
Bryza - kuracje powinnas miec powtorzona pzred porodem i przy porodzie (na4h przed) tez musza podac a jak nie zdaza to dziecku sie podaje
tehawanka - to dobra wiadomosc!

Flower to dobrze ze wyniki masz ok , trzymam kciuki by nie bylo podobnie jak z Twoja pierwsza ciaza ze juz mialas rozwarcie

Mroowka to duzo 1700zl widzisz ceny leca do gory ze hoho dwa lata temu bylo to okolo 500zl

NIeznajoma moze jeszcze sie okaze ze razem trafimy na oddzial :-p

Na razie znikam moja cos marudzi :baffled:

Ja po wizycie, rozwarcie nie poszło dalej, a szyjka ma 4 cm, więc jest dobrze i mogę normalnie funkcjonować, no może bez noszenia ciężarów, ale jednak mam zielone światło na basen i ćwiczenia
smile.png
Maleńka brzuszek i główkę ma idealnie jak wychodzi z terminu, za to kość udową jak na 29 tygodni, czyli będzie długonoga niewiasta
icon_biggrin.gif

Rodzić mogę naturalnie jak chcę, przeciwwskazań nie ma, a w czasie porodu w każdej chwili mogę zdecydować o cięciu. Na termin na pewno nie będziemy się umawiać

Super wieści z wizyt widzę:tak::-D:-D:-D
U nas zaczął się sezon na fajerwerki:wściekła/y::wściekła/y: Zawału idzie dostać, a jeszcze Celina mi wtedy piszczy bo się boi.
A co do jasełek to jak tylko pościli muzykę i dzieciaki zaczęły śpiewać to mały zaczął tak kopać że w szoku byłam.

reklama
Do góry