reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Agnis koleżanka mnie wkurpipipi jak do nije dzwonie to tylko slysze biadolenie jaka to cesrarka jest be, jak ja wszystko boli, jak ona nie moze wstawać i isc do tego dziecka, tylko sie uzala nad soba, wyobraź sobie ze w sobote wcale do małego nie poszla bo jej ciezko wstac.......................:baffled::baffled::baffled:
Matko co za paniusia. Bratowa wszystko bolało to na wózku pojechała, byle by dziecko zobaczyć. Tylko jej też przywalili podwójną dawkę znieczulenia, wybujali na fotelu co by się rozeszło szybciej i jej się kręciło w głowie i jak zamykała oczy to miała helikopter;-) tak przez 2-3 dni.
A czytam o tych słoiczkach i ciesze się że Celina nimi pluła i się krzywiła:-D

reklama
Dziewczyny trzymajcie kciuki - dostałam pilny telefon, że mam się stawić na w gabinecie patologii ciąży dzisiaj albo jutro z rana - przyszły moje wyniki krwi no i przeciwciała są wysokie. Mają mnie zbadać i zdecydować czy nie zostawią w szpitalu - na razie ogarniam to co w domu mi zostało - bo nie wiem czy wrócę do świąt. Wieczorem muszę sobie torbę do szpitala przyszykować. Ciekawe czy zasnę- może wtedy Was doczytam co z rana naprodukowałyście.
Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok.

Nieznajoma aby Ci odpuscili z tą glukozą.

Jejku a ja mam dzis okropnego lenia nic mi sie nie chce. Te drzemki mnie tak rozstrajaja. Jednak wole sama córe wieśc do przedszkola bo wtedy sie wybudzam i juz funkcjonuje do wieczora.
Za godzinke wróci męzus i podjedziemy do tesciów obgadac swieta. Córa dzis odrazu po przedszkolu poszła do kolezanki wiec cały dzień jej niema a ja tego niewykorzytsuje ani niegotowałam ani niesprzatałam ech trudno wolno mi czasem sie polenic.

Susi trzymam kciuki aby było jak najlepiej. wiesz co robia w takiej sytuacji ? My tez mamy konflikt i lekarz powiedział,że jak wyjda przeciwciała to poprowadzi ciąże inaczej nie dopytałam co to znaczy i narazie przeciwciał nie wytwarzam, no ale po Oliwii dostałam zastrzyk i w 2012 r po poronieniu tez dostałam zapobiegawczo.
Aby wszystko było dobrze !!!

Ostatnia edycja:
susi-trzymam kciuki, lekarze wiedza co robią. ale ja bym pojechała dzisiaj bo noc na 100 procent nieprzespana by była.

ja tez mam rh- i dostałam zastrzyk po poronieniu, po porodzie nie bo hania tez ma RH- (i podobno przez to miala żóltaczkę ponad 10 dni i non stop pod lampą leżała więc masakra). Teraz co jakiś czas robie przeciwciala ale nie powinno nic być bo mój mąż też ma RH-.

Juszka- dawniej nie robiło się takich badań i jakoś kobiety rodziły zdrowe dzieci

No nie do końca ;)
Ile było poronień nieuzasadnionych? Ile dzieci umierało po urodzeniu? Ile dzieci rodziło się z poważnymi wadami nie wiadomo dlaczego?
To wcale nie jest tak, że te badania są niepotrzebne i że kiedyś było tak super, lajtowo i dzieci się zdrowe rodziły.
Wiadomo, że nie ma co dramatyzować. Jakieś 98% z nas na tym forum nie ma cukrzycy ciążowej i w sumie nie musiałoby robić glukozy, ale też nie można bagatelizować tych wszystkich badań, bo one mają swój sens.

Ja mam rh+ i mąż też ma dodatni. Więc ja o konflikt się nie boję, nawet nie chciała położna grupy krwi męża. My zaraz idziemy na spacer do marketu po tablet:-D wolę to niż xboxa;-)

reklama
Ewa- a wiesz ile teraz jest poronien? ile kobiet nie może zajśc w ciąże? Ja leżalam na patologi z Hanią wiele razy i wiem że mnóstwo kobiet ma dzieci- aniołki, z resztą co druga dziewczyna ktora znam poroniła przynajmniej 1 ciążę, ja też i nigdy nie dowiem się dlaczego...

a cukrzyca- no jak badanie da się zrobic no to ok, ale jak ktoś kilka razy podchodzi i nie daje rady to trudno... po prostu czasem się nie da... ja nie mowię, zeby wogole do lekarza nie chodzić....

Do góry