reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
nieznajoma- glukoze trzeba zrobic do 28tc ale nie kazdy robi- moja koleznka podchodziła 2 razy bo wymiotowała tj Ty i w koncu lekarz powiedział, żeby sobie darowała i już się więcej nie męczyła

tylko u nas w labo trzeba miec skierowanie, bez skierowania nie podadza glukozy.................może w innych laboratoriach daja.....ja w pierwszej ciazy tez nie robiłam bo wymiotowałam i lekarz mi odpuscil.....

reklama
Juszka- dawniej nie robiło się takich badań i jakoś kobiety rodziły zdrowe dzieci, w innych krajach też nie ma tej glukozy. Ta cukrzyca znowu nie jest jakaś częsta i często są inne objawy- jak np duży przyrost wagi, podwyższony cukier na czczo- ja tak miałam z hanią w ciązy. A cukrzyca wyszla mi dopiero po 33tc, wczesniej było ok ale ze moja siostra moja miała to ginka kazała powtórzyć. Teraz staram się nie jesc słodyczy i wyniki niby dobre- zawsze warto zdrowo sie odżywiać żeby za wczasu uniknąć cukrzycy czy cholestazy. Oczywiście zawsze do można zadzwonić do lekarza i dopytać

Do góry