Susi - mam nadzieje ze będzie dobrze i nie zaliczysz tego szpitala..no i teraz się martwię...oj bidulo Ty
Mamusiu synka - rozumiem ze nie chcesz wyjść na złą koleżankę ale az się na jezyk ciśnie żeby cos powiedzieć... japierdu....
no co za laska, niech się cieszy ze dziecko żyje bo o bólu się szybko zapomina jak ma się takie szczęście na świecie
Co do tych grup krwii ja mam minus mąż ma plus ale u mnie w krwii nie stwierdzono przeciwciał..chyba dobrze nie? Ja po pierwszym porodzie dostałam już zastrzyk (nie pamiętam jak to się nazywało) i dzięki temu chyba nie mam.
No dobra a teraz co u mnie.
Wczoraj jak wiecie byłam u teściów. No jak w bajce, leze a ta biega miedzy garnkami
Przyszła tez druga synowa i obie lezalysmy hyhy
Ale tam tak jest
To nasi mężowie pomagają mamie, mój zawsze na zmywaku
Na wychodne dostaliśmy ciasta i wędlin (bo nie zostaliśmy na kolacji
) Już się przywyczaiłam ze wyjezdzam z wałówką hihi
W domu trochę się pokrecilam, zjadłam i padlam jak mucha
No ale od rana Sajgon. Najpierw z młodym do szkoły, potem wizyta u poloznej. Powiedziała to i owo na temat pielęgnacji i tego co załątwic po porodzie, gdzie się udac co z lekarzem rodzinnym i takie tam.
Zmierzyła mi ciśnienie i miałam 107/60
czyli dobre, mimo ze kawe pije to mi i tak nie skacze
Zbadała tętno maluszka. Serduszko bije jak dzwon , ok 148 uderzen na minute
A ktg zaczniemy od 32 tygodnia ciąży. Wiec za 3 tygodnie.
Ważę..uwaga 93,5..Jezu...
no ale najważniejsze ze maly zdrowy a wagą to się pomartwię później. Tak czy siak w sumie przytyłam łącznie 7 kg no to chyba nie calkiem źle
Zawsze sobie tłumacze ze moje cycki ważą ze 4 kg hehe
No z tego co mi powiedziała położna to:
1. Podaje się dziecku wit D3 - 1x dziennie
2. Podaje się Vit K - od 8 doby (1 x dziennie z mlekiem matki, chyba ze stosujemy mleko sztuczne wiec się nie podaje tej wit bo jest wtym sztucznym mleku)
3. 2x dziennie przemywać nosek solą fizjologiczną
4. Nie używać oliwki tylko Oilatum do kąpieli - i wystarczy, można tez dokupić krem przeciw odparzeniom Oilatum, a już na same odparzenia najlepszy jest Tormentiol a nie sudocrem )
5. Nie uzywac do prania Dzidziusia
cholera a już w tym prałąm bo ma za dużo zapachu i potem są uczulenia. Najlepszy proszek to Lovela.
6. Na kolkę poleciła: Lefax(Niemiecki), Delicol, Bobotic bądź Sab-simplex(tez niemiecki)
7. Na ciemieniuchę (jeśli dziecko ma) kupić z firmy AA ja&mama
8. DO noska nie używać gruszek tylko tzw Fridy - nie wiem co to ale musze obluuukac...
30.12 mam kolejna wizyte i ma mi powiedzieć co w szpitalu, o oddechach w czasie porodu itp.
Fajną mam położną.
A dziś przeszłam w domu całą siebie. Zmieniłam pościel w wyrkach. Wyprałam pościel , powiesiłam bo slonce dawalo caly dzień, drugie [pranie... Obiad - kapuśniak
Sprzatanie łazienek, pokoi,....jeszcze okna musze ale może jutro....
A po szkole jeszcze z młodym shopping
i wianek świtaczny na drzwi mi znajoma kwiaciarka ładnie zrobiła, jak zrobie zdjęcie to wam pokażę
Dobra ide wypic herbatke i cos wszamac .
Papa moje girls