reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

HEJ

Ewa- fajnie, że Franek dal rade, u nas w czwartek jasełka. Hani mówi, że ona nie będzie się juz wstydzic bo jak była w Maluchach to złapala dzielności:happy2:

jeśi chodzi o Oilatum to podobno lepiej nie stosować bo to sama parafina. Ja zakupiłam Emolium żel- przy Hani stosowałam i się się sprawdzil i teraz też mam nadzieję.

Megi_PEgi- fajna taka randka. My niestety nie mamy do kogo Hani podrzucić a czasami przydała by sie takie wyjście.

Flower- oby paluszek się zagoił

Mamusiu- nie przemęczaj sie z tymi żaluzjami.
Ewula- ja bardzo chciałabym karmić tylko piersią co najmniej te 6 miesiecy... mam nadzieję, ze teraz nie będę miec niejadka:-(

Josek-szkoda ze ramka potluczona

Koreczek- fajnie że dostałaś takie rzeczy dla Malucha

Ja dostałam paczkę od znajomych z Holandii. W sumie to nie nasi znajomi ale bratowej mojego m- ona jest z domu dziecka i kiedyś były takie wymiany i byla na wakacjach u tych Holendrów. I oni tak się zżyli, że teraz przyjezdzają 2 razy do roku do Polski, przywożą różne rzeczy. i Nam tez we wrzesniu przywieźli ubranka i używane i nowe a w czwartek paczka z braniami przyszła. Nie znam drugich takich, którzy by tak bezinteresownie obcym lludziom pomagali. Chciałam wysłać im kartke i kilka pierniczków zrobionych przez Hanie ale na poczcie krzyknęli mi 60zł więc wysłałam samą kartkę.

Jakos gorzej się czuję, jak wstaje brzuch twardy i ciągnie więc leżę cały czas, nospe łykam a w czwartek wizyta u ginki. Ja przytyłam na razie 7 kg i jakos waga chyba przestała rosnąć- aż się martwię o małego. Dla mnie ciąża to 9 miesięcy ciągłego stresu-wrrrrrrrr

zdrówka dla wszystkich i miłego dnia mimo szarej burej aury

reklama
Agnis koleżanka mnie wkurpipipi jak do nije dzwonie to tylko slysze biadolenie jaka to cesrarka jest be, jak ja wszystko boli, jak ona nie moze wstawać i isc do tego dziecka, tylko sie uzala nad soba, wyobraź sobie ze w sobote wcale do małego nie poszla bo jej ciezko wstac.......................:baffled::baffled::baffled:

Mamusiu-to chyba jakaś panienka z okienka. Jak ja leżałam na patologii to była dziewczyna która się darła przy zakładaniu wenflonu bo bolalo...eh ...ja to tylko myslę, zeby tylo z dzieckiem było ok ja tam wszystko wytrzymam

Motorhead- chyba tez kupię, bo mam tylko magne B6 a do tego Matruelle biorę więc nie wiem czy tej wit B nie zadużo jest. No ale jakiś czas tak brałam- mam nadzieję, ze nie zaszkodziłam małemu

Aha, podrzucam link z relacją z wizyty w fabryce Gerbera Gerber - odwiedzamy fabrykę - Dzieci są ważne

Nic mnie w tej relacji nie zdziwiło i nie zaskoczyło:no:.
Ja jeszcze nie zastanawiałam się nad żywieniem dziecka tak konkretnie i kompletnie nie mam doświadczenia w tym temacie i mam znikomą wiedze w tej kwestii. Jedno wiem na pewno - nie uniknę słoiczków i gotowych dań, ale na pewno będą pojawiać się w ramach wyjątku. Moja mama mieszka na wsi, ma malutki sad i spory ogródek za domem, więc mam dostęp do warzyw i owoców i zawsze chętnie z tego korzystamy w sezonie i na zimę dużo mrozimy i przetwarzamy sami.
Teraz już postanowiliśmy że w przyszłym roku kupujemy nową lodówkę z większą zamrażarką bo mamy tylko dwie szuflady, w tym jedna malutka:-(.

No panienka z okienka, przy wywoływaniu mdlala ze jej dolargan dawali, najwieksza tragedia na swiecie jest to, ze ona nic nie może zjeśc na Wigilii :( az jak czasem jej slucham to mam ochote jej dac w leb..............a ze dziecko urodziło sie w stanie krytycznym, ah nic to przecież ja wszystko boli...........

No panienka z okienka, przy wywoływaniu mdlala ze jej dolargan dawali, najwieksza tragedia na swiecie jest to, ze ona nic nie może zjeśc na Wigilii :( az jak czasem jej slucham to mam ochote jej dac w leb..............a ze dziecko urodziło sie w stanie krytycznym, ah nic to przecież ja wszystko boli...........

Ja to chyba bym jej coś powiedziala do słuchu...tak na opamiętanie:wściekła/y:

a ja właśnie mam dużą lodówkę-tzn dużą zamrażakę-ponad 120l po to żeby rożne warzywka mrozić bez problemu i bedą gotować małemu. Wychodzi taniej niż słoiczki i wiem co tam jest przynajmniej

kainkas a niech sobie robi co chce, potem ja wyjde na najgorszą........ nie jest dzieckiem, zdecydowali sie na dzieco to nich to teraz wezma na bary :-)

ja tez mam duzą lodówke i duza zamrazarkę ale słoiczkom nie mowie nie :-)

reklama
Katrine też bałam sie o WC ale dałam rady no ale bajka trwala ok 1,5 h na filmie bym juz nie wytrzymała. Zdrówka życzę !
Marcia super z takim sprzętem. Ja narazie ciesze sie ,że czegos takiego niemam bo z moja tendencja do tycia to na 20 kg plus by sie nieskończyło.
Kainkas już mam problem z głowy z ramka . miałam jedna rozwalona stara ramke i wymieniłam szybkę, na szczeście bo ramka bardzo mi sie podoba no i nie musze juz szukac prezentu.

Nieznajoma mi pielengniarki niestety tez mówiły ,że jak zwymiotuje to badanie do powtórzenia :(

Do góry