reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

jagna - ja nic nie czuje tej blizny a kiepsko mi sie goila po porodzie, musze zernac lusterkiem czy wyglada jakos inaczej,powiedz koniecznie gin o tym;
ja ladnie palucha i paznokcia teraz doczyscilam patyczkiem do ucha i wyglada to duzo lepiej niz wczoraj tylko chyba tribiotic odstawie bo nie przysycha po nim tylko sie babrze i przykleja do opatrunku - ja to tyle mialam roznych ran i w szpitalu tyle razy bylam ze panikara nie jestem choc wczoraj jak juz udalo mi sie krwawienie zatrzymac to az przysiadlam bo z nerwow mi slabo bylo i sie trzeslam

reklama
Jagna, to faktycznie wypada gin. powiedzieć...
Ja tym razem bardzo mało przytyłam (ponad połowę mniej niż poprzednio na tym etapie), brzuch mam taki średni, więc nic się tam nie dzieje. Nawet mnie spojenie bardzo nie boli. I gdyby nie ten ucisk na nerw kulszowy, to by w ogóle było bosko ;)

Ja z Celina przytyłam aż 7 kg, brzuch miałam o 1/3 mniejszy. Praktycznie nie było nic po mnie widać;-) Może skóra się naciąg i napina, 9 stycznia powiem o tym ginowi:-)
Flower wystarczy, że będziesz dezynfekować i zmieniać opatrunki.

Witam Kochane.... ja juz od 5 nie spie...ale co tam jak tylko nabiore sil to wykorzystam ten czas.... dzis zrobie tylko pranie....

Marcia30 ja z wypiekami tez jestem na bakier... I chcialabym to zmienic ale nie spinam sie, bo wtedy mi nic nie wychodzi.... 3mam kciuki.... moze mnie zarazisz ttm termomixem I zaczne zbierac argumenty ZA.....

Juszka gratuluje 27 tyg...

Josek teraz ruchy beda coraz slabsze... dzidizusie beda miaky coraz mniej miejsca w brzuszku ;) moze Malenstwu cos tam przeszkadzalo?!

Secreto brawo 31 tydz ;) ale ten czas leci.... ;)

Koreczek to super ludzie Ci sie trafili.... naprawde.... ja mialam x landera I bylam bardzo ale.to bardzo zadowolona... ;) a co do portretu ja do konca nie wiem czy to dobry pomysl..... moze oni tefo nie chca... ro sa delikatne sprawy...wiem, ze chcesz dobrze, wiec namaluj tych chlopcow razem.....

Mlodamama ja najpierw kapalam w oilatum, pozniej odstawilam I jak Julek mial jakies pol roku dostal uvzulenie na pierz.... I zaczelam znowu Go kapac w oilatum ale nie przechodzilo, wiec doktor Julka, alergolog mi wytlumaczyl, ze oilatum jest z czegos tam zrobione I to niektore dzieci uxzula a emolium z kukurydzy czy jakos tak juz naprawde nie pamietam I..... nie uczula tak...

Zaczelam wtedy stosowac I wszystko ustapilo..... zrobilas ki smaka z tymi truskawkami I mlekiem...

Joasia powodzenia, duchowo jestem z Toba ;)

19ania90 ja nie bylam jeszcze na glukozie.... ale ten tydz chyba odpada mi....

Megi Pegi my robimy to samo... jeali gdzies wychodzimy to za kazdym razem gdzie indziej.... sprawdzamy wszystko... heh... zboczenie mamy.... ale jak jedzieny na sniadanie ro na nasza ulice do bluberry hill bo to co tam.podaja to mistrzostwo swiata..... I wlasnie sie tak zastanawiam czy nie zawioze Julka do szkoly a potem..... ale czy samej bedzie mi tak fajnie jak z m? Srednia wieku 75 tam jest...nawet starsi ludzie pracuja ;) chce mi sie cos.....
Ewa powodzenianzycze, 3mam za Was kciuki ;) jak Twoje uszko?? Moje zaczelo bolec ale wydaje mi sie, ze poprostu wszystko mi schodzi I stad ten nol.... dobra Kochane jak wroce to Was reszte doczytam, bo Julek spi a mamy 45 min zeby wyjechac z domku na spokojnie, odezwe sie jak wroce I doczytam wiec prosze w ciagu h nie produkujcie tyle, zebym kazdej odpisala ;)

jagna, aż 7 kg powiadasz? no to zaszalałaś :p

Nie do czytam Was, bo za dużo piszecie ;)
Witam nową mamę!!

Myśmy w sobotę piekli u moich rodziców z siostrzeńcem rok starszym od Adaśka pierniczki, a wczoraj ja je lukrowałam, a młody ozdabiał posypkami, choć wolał je zjadać. Palcem zdejmował z pierniczka lukier, maczał w posypce i zlizywał :D ale najważniejsze, że zabawa była przednia!!

No i upiekłam pierniki staropolskie, wyszły dwie długie blaszki i jedna krótka, teraz sobie leżą i czekają na święta.

W czwartek teściowa przekaże mi łopatkę z dzika lub sarny i wydzielę z niej część mięsa na wędlinę (zapekluję i upiekę), a z części zrobi się pasztet na Święta.

Jutro wizyta i mam nadzieję, ze będę mogła normalnie wszystko szykować, a nie oszczędzać się.

skończyłam walkę z oknami i żaluzjami, jeszcze tylko salon mi został ;)
ide sie szykowac po Kurczaczka :-)

jagna 7 kg, wow zaszalałaś, ja 17kg :confused:ale nic to moja sąsiadka 30kg, m mowi ze taka zmeczona ta nasza sasiadka a ja mu mowie, ze worek cementu musi dzwigac to zmeczona :-)

reklama
jagna, aż 7 kg powiadasz? no to zaszalałaś :p

Nie do czytam Was, bo za dużo piszecie ;)
Witam nową mamę!!

Myśmy w sobotę piekli u moich rodziców z siostrzeńcem rok starszym od Adaśka pierniczki, a wczoraj ja je lukrowałam, a młody ozdabiał posypkami, choć wolał je zjadać. Palcem zdejmował z pierniczka lukier, maczał w posypce i zlizywał :D ale najważniejsze, że zabawa była przednia!!

No i upiekłam pierniki staropolskie, wyszły dwie długie blaszki i jedna krótka, teraz sobie leżą i czekają na święta.

W czwartek teściowa przekaże mi łopatkę z dzika lub sarny i wydzielę z niej część mięsa na wędlinę (zapekluję i upiekę), a z części zrobi się pasztet na Święta.

Jutro wizyta i mam nadzieję, ze będę mogła normalnie wszystko szykować, a nie oszczędzać się.
Teraz przytyłam już 9kg. Nie wiem jak ja z Celina tak mało przytyłam, jadłam 2x więcej niż zawsze ( i tonami mięso, co dla mnie jest już dziwne), ale też miałam więcej na głowie. Studia, wożenie mamy po lekarzach i na rehabilitację. Cały duży dom na głowie, bo mama non stop była gdzieś w szpitalach na badaniach, a 4 chłopa do pomocy się nie kwapiło (węgiel drzewo przynieśli i tyle). A ja miałam do ogarnięcia 140m2:-( Co zjadłam to spaliłam, teraz mam swoje 47m2 i mąż większość robi.

Do góry