reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

I po jasełkach :) Może dwójka dzieci śpiewała piosenki ;) Reszta stała. Ale Franek się nawet uśmiechał i podrygiwał przy piosenkach, więc było lepiej niż na pasowaniu :D
Ale się dowiedziałam przy okazji, że Franek w przedszkolu wszystko śpiewa, tańczy i jest chętny do wszystkiego. No i że ma rewelacyjną pamięć - jedno przesłuchanie i zna całą piosenkę.
Żeby mu się jeszcze tylko trema przedstawieniowa odblokowała ;)

Dobra, jedzą serki i zaraz ich kładę spać...
Może Was wtedy doczytam. O ile zasną ;)

reklama
mamatek-suszarka taka mechaniczna troche niszczy ubrania no ale fakt wygoda jest; ja zamontowalam sobie taka podwieszana do sufitu nad wanna i jestem super zadowolona bo nie placze mi sie to po pokojach tylko siup rozwiesze i do gory a schnie mega szybko bo w lazience cieplo i ciag powietrza mamy spory w wentylatorze -moze nie wyglada to mega ladnie (nigdy mi sie to zbytnio nie podobalo) ale mega fukcjonalne jest i miejsca nei zajmuje
marcia - oj strasznie przykrego wydarzenia bylas swiadkiem!ja pamietam jak widzialam zwloki mlodej dziewczyny pakowane z ulicy i zapamietam na zawsze jej rozrzucone wlosy (reszta juz przykryta workiem) i buty rozrzucone obok - chyba z 22lata miala i na pasach ja potracil autobus
kama - pisz pisz jak cie wkurzy-powkurzamy sie razem z Toba ;-)
motorhead - mi akurat ziaja nie spasowala za gesta byla i kiepsko sie wchlaniala a uzywalam duzo roznych rzeczy: oliwka w zelu penatenu i J&J, gerber, pharmaceris, bielenda, perfecta mama - wszytsko sie nada, te probki dostalam linoderm zobacze jak to wyjdzie; jak wyszla ci wysypka po oliwce to sprobuj z innej firmy
masiosia - wspolczuje mamie stania miedzy mlotem a kowadlem ehhh takie uparciuchy czasem z tych naszych rodzicow
19ania90- kama dobrze mowi zrob sama ta glukoze bo koszt niewielki - moze ginka zapomniala a teraz jest akurat czas na to badanie
koreczek - biedna dziewczynka musiala miec bardzo silna ta alergie plus pewnie infekcje do tego - dziewczyny dobrze pisza namaluj portret ale chlopcow
nieznajmoa - chyba badanie do powtorki, a mialas cytrynke? troche lepiej z nia wchodzi no i moze umow sie ze zamieszasz sobie sama i pzrestudzone wypij bo najgorsze to chyba to ze to takie cieple
Nastka - moj w razie czego tez bedzie podobnie kombinowala z ta niania; z Karo robilismy czesto tak ze sie zdzwanialismy na tel (darmowe minuty) i wlaczalismy na glosnik w tym tel co u malej a wylaczlaismy mikrofon w tym co mielsimy i moglismy na podworku przy ognisku siedziec ze znajmoymi jak spala

ja mam drugi rzad z suwakiem wiec kurtki nie szukam bo moja super sie nada (jeszcze od biedy na pierwzy rzadek sie zxasuwam)
jaspis - spoko porod sie przezylo to i palec wytrzymam, wcozraj i w nocy chyba najgorzej bylo :D posmarowalam tribioticiem no i do tego mi sie opatrunek przykleil; do wesela dziewczynek sie zagoi ba nawet do porodu:-D
ewa - no to ogolnie udany wystep! u mnei Karo nawet spiewala i tanczyla ale cichutko a nie tak jak sie drze w domu czy w pzredszkolu normalnie ale jestem i tak z niej bardzo dumna; wszystkie dzieci plakaly jak rodzice wychodzili a moja powiedziala nie pzryjezdzaj po mnie za szybko:-D i dopadla stolik ze slodyczami:-)

wzięłam sie za mycie zaluzji, mam w dwoch oknach od zachodu (kuchnia) lekko przyciemniane szyby i zaluzje białe - NIGDY WIĘCEJ ŻALUZJI!!!!!! niby fajnie bo jak przyswieca to mozna zasłonic i ok ale mycie tego i jeszcze zabrudzonego gotowaniem, smazeniem to totalna porażka :-( juz nie mam siły a zrobiłam z polowę :-(

mamusiasynka widze ze tez nienajlepszy dzien
jagna - budzic Karo i siedziec kilka godzin na IP gdzie pewnie i tak nie zrobia wiecej niz ja?chyba sobie daruje - wiesz to na gornej paliczce wiec w najgorszym wypadku blizna bedzie bardzo brzydka i nie bede miala dobrego czucia w opuszce palca wskazujacego (prawa reka ofc:zawstydzona/y:) psiknelam ocataniseptem a jutro tribioticem zaczne smarowac - jakby sie cos dzialo gorszego to podjade jutro - dobrze ze glukoze zrobilam w pt i nie zostawilam tego na ostatni dzien
Ja jestem panikara i bym od razu jechała. Zresztą mojemu dziadkowi coś takiego przyszyli i jest oki.

Witam , jako że na forum jestem od nie dawna , wreszcie wypada oficjalnie się przywitać :)
Jestem Kaśka , swojej pierwszej pociechy spodziewam się jak w temacie na koniec marca .
I od razu chciałam skierować pytanie może dla bardziej doświadczonych mam...widzę ,że wątek właśnie się pojawił . A mianowicie odnośnie linii produktów ziaja : mamma mia m.in. krem przeciw rozstępom? Czy któraś może stosuje ?
Witam!!!
Ja używam tego balsamu jest super, szybko się wchłania:-D

Czesc dziewczyny

Ja tak tylko o sobie dzisiaj, moze wieczorem pocxytam was...

A wiec ja dzisiaj na zakupy jade, promocja pampersow jest w tesco, 150 sztuk dwojek za 65 zl. Trzeba kupic. Wczoraj sasiadki syn przywiozl mi ze swoich dzieci:
Wanienke, stojak, reklamowke ciuszkow, pudelko zabawek, no i lozeczko samo, a na swieta wozek, prawdopodobnie x-landera :szok: zreszta jaka marka bedzie to bedzie, a wozek lekki i na pewno skorzystam. Tylko glupia sytuacja,on wczoraj specjalnie przejevhal prawie 700 km zeby mi to przywiezc, a pieniedzy nic nie chce... cce cos kupic dla jego synow. Jeden ma rok, a drugi prawie 5 lat, poradzicie cos? Moeli corke, Kaje, umarla miestety jak miala 2 latka i tak pomyslalam, ze jak zalatwie zdjecie jej to bym portre im naryrysowala...

Jak myslicie?
5 latki kochaja się w superbohaterach, dla 2 latka możesz kopić jakąś maskotkę albo jakąś mała zabawkę z fisher prais teraz są promocje to pewnie znajdziesz coś fajnego za niewiele, np.: aparat ja kupiłam za 45zł
FISHER PRICE Gadający aparat fotograficzny NOWOŚ (3777873532) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Mam pytanie do Dziewczyn które rodziły imiały nacięcie krocza. Czy Was też blizna tak swędzi, piecze i boli???

jagna mnie nie swedzi tylko jakas taka duza sie zrobiła, wogole jakies to wszystko tam na dole mi sie duze zrobiło - w sensie nabrzmiałe..............i blizna tez taka nabrzmiala.............

Ja też tak mam że nabrzmiała, ale swędzi jak chol... momentami, albo boli. Pomaga zazwyczaj ciepły prysznic, ale ile razy dziennie można brać prysznic;-)

Jagna, czy blizna boli teraz?
Nie, ja jej w ogóle nie czuję. Szwy mi się rozpuściły kilka dni po porodzie i od tej pory w zasadzie blizny w ogóle nie czuję. Ale ja byłam tylko przy pierwszym porodzie nacinana.

Jaspis... no właśnie ja mam zwykłąz Bambino i do tej pory wszystko było ok.... ale teraz od jakiegośtygodnia mam małe czerwone krostki na górnej cześci brzuszka iteraz jak Motorhead napisała o tej wysypce to mnie oświeciło, jakbędę dziś koło rossmana to zajrzę i kupię coś innego.

Ewunia super że Franek się troszkęzaczyna oswajać :) zobaczysz za kilka miesięcy mu minie i będziebardziej śmiały :)

Flower no właśnie mi chodzi o tożebym wszędzie miała super zasięg i żebym wszędzie widziałamałego czy w łóżeczku czy w wóżku jak będzie gdzieś dalejspał :) no zobaczymy jak to w praniu wyjdzie ale chyba takie kamerkiwyjdą taniej niż taka elektroniczna niania wideo nie?

Ja już po zakupach biorę się zakapusniak :)

reklama
Ewa jaj mam tam wszystko napięte, może dlatego że brzuszek duży, dużo większy niż przy Celinie. W ogóle mąż mówił, że ta blizna taka jakaś większa i naciągnięta:szok:

Do góry