reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

I po jasełkach :) Może dwójka dzieci śpiewała piosenki ;) Reszta stała. Ale Franek się nawet uśmiechał i podrygiwał przy piosenkach, więc było lepiej niż na pasowaniu :D
Ale się dowiedziałam przy okazji, że Franek w przedszkolu wszystko śpiewa, tańczy i jest chętny do wszystkiego. No i że ma rewelacyjną pamięć - jedno przesłuchanie i zna całą piosenkę.
Żeby mu się jeszcze tylko trema przedstawieniowa odblokowała ;)

Dobra, jedzą serki i zaraz ich kładę spać...
Może Was wtedy doczytam. O ile zasną ;)

reklama
mamatek-suszarka taka mechaniczna troche niszczy ubrania no ale fakt wygoda jest; ja zamontowalam sobie taka podwieszana do sufitu nad wanna i jestem super zadowolona bo nie placze mi sie to po pokojach tylko siup rozwiesze i do gory a schnie mega szybko bo w lazience cieplo i ciag powietrza mamy spory w wentylatorze -moze nie wyglada to mega ladnie (nigdy mi sie to zbytnio nie podobalo) ale mega fukcjonalne jest i miejsca nei zajmuje
marcia - oj strasznie przykrego wydarzenia bylas swiadkiem!ja pamietam jak widzialam zwloki mlodej dziewczyny pakowane z ulicy i zapamietam na zawsze jej rozrzucone wlosy (reszta juz przykryta workiem) i buty rozrzucone obok - chyba z 22lata miala i na pasach ja potracil autobus
kama - pisz pisz jak cie wkurzy-powkurzamy sie razem z Toba ;-)
motorhead - mi akurat ziaja nie spasowala za gesta byla i kiepsko sie wchlaniala a uzywalam duzo roznych rzeczy: oliwka w zelu penatenu i J&J, gerber, pharmaceris, bielenda, perfecta mama - wszytsko sie nada, te probki dostalam linoderm zobacze jak to wyjdzie; jak wyszla ci wysypka po oliwce to sprobuj z innej firmy
masiosia - wspolczuje mamie stania miedzy mlotem a kowadlem ehhh takie uparciuchy czasem z tych naszych rodzicow
19ania90- kama dobrze mowi zrob sama ta glukoze bo koszt niewielki - moze ginka zapomniala a teraz jest akurat czas na to badanie
koreczek - biedna dziewczynka musiala miec bardzo silna ta alergie plus pewnie infekcje do tego - dziewczyny dobrze pisza namaluj portret ale chlopcow
nieznajmoa - chyba badanie do powtorki, a mialas cytrynke? troche lepiej z nia wchodzi no i moze umow sie ze zamieszasz sobie sama i pzrestudzone wypij bo najgorsze to chyba to ze to takie cieple
Nastka - moj w razie czego tez bedzie podobnie kombinowala z ta niania; z Karo robilismy czesto tak ze sie zdzwanialismy na tel (darmowe minuty) i wlaczalismy na glosnik w tym tel co u malej a wylaczlaismy mikrofon w tym co mielsimy i moglismy na podworku przy ognisku siedziec ze znajmoymi jak spala

ja mam drugi rzad z suwakiem wiec kurtki nie szukam bo moja super sie nada (jeszcze od biedy na pierwzy rzadek sie zxasuwam)
jaspis - spoko porod sie przezylo to i palec wytrzymam, wcozraj i w nocy chyba najgorzej bylo :D posmarowalam tribioticiem no i do tego mi sie opatrunek przykleil; do wesela dziewczynek sie zagoi ba nawet do porodu:-D
ewa - no to ogolnie udany wystep! u mnei Karo nawet spiewala i tanczyla ale cichutko a nie tak jak sie drze w domu czy w pzredszkolu normalnie ale jestem i tak z niej bardzo dumna; wszystkie dzieci plakaly jak rodzice wychodzili a moja powiedziala nie pzryjezdzaj po mnie za szybko:-D i dopadla stolik ze slodyczami:-)

wzięłam sie za mycie zaluzji, mam w dwoch oknach od zachodu (kuchnia) lekko przyciemniane szyby i zaluzje białe - NIGDY WIĘCEJ ŻALUZJI!!!!!! niby fajnie bo jak przyswieca to mozna zasłonic i ok ale mycie tego i jeszcze zabrudzonego gotowaniem, smazeniem to totalna porażka :-( juz nie mam siły a zrobiłam z polowę :-(

mamusiasynka widze ze tez nienajlepszy dzien
jagna - budzic Karo i siedziec kilka godzin na IP gdzie pewnie i tak nie zrobia wiecej niz ja?chyba sobie daruje - wiesz to na gornej paliczce wiec w najgorszym wypadku blizna bedzie bardzo brzydka i nie bede miala dobrego czucia w opuszce palca wskazujacego (prawa reka ofc:zawstydzona/y:) psiknelam ocataniseptem a jutro tribioticem zaczne smarowac - jakby sie cos dzialo gorszego to podjade jutro - dobrze ze glukoze zrobilam w pt i nie zostawilam tego na ostatni dzien
Ja jestem panikara i bym od razu jechała. Zresztą mojemu dziadkowi coś takiego przyszyli i jest oki.

Witam , jako że na forum jestem od nie dawna , wreszcie wypada oficjalnie się przywitać :)
Jestem Kaśka , swojej pierwszej pociechy spodziewam się jak w temacie na koniec marca .
I od razu chciałam skierować pytanie może dla bardziej doświadczonych mam...widzę ,że wątek właśnie się pojawił . A mianowicie odnośnie linii produktów ziaja : mamma mia m.in. krem przeciw rozstępom? Czy któraś może stosuje ?
Witam!!!
Ja używam tego balsamu jest super, szybko się wchłania:-D

Czesc dziewczyny

Ja tak tylko o sobie dzisiaj, moze wieczorem pocxytam was...

A wiec ja dzisiaj na zakupy jade, promocja pampersow jest w tesco, 150 sztuk dwojek za 65 zl. Trzeba kupic. Wczoraj sasiadki syn przywiozl mi ze swoich dzieci:
Wanienke, stojak, reklamowke ciuszkow, pudelko zabawek, no i lozeczko samo, a na swieta wozek, prawdopodobnie x-landera :szok: zreszta jaka marka bedzie to bedzie, a wozek lekki i na pewno skorzystam. Tylko glupia sytuacja,on wczoraj specjalnie przejevhal prawie 700 km zeby mi to przywiezc, a pieniedzy nic nie chce... cce cos kupic dla jego synow. Jeden ma rok, a drugi prawie 5 lat, poradzicie cos? Moeli corke, Kaje, umarla miestety jak miala 2 latka i tak pomyslalam, ze jak zalatwie zdjecie jej to bym portre im naryrysowala...

Jak myslicie?
5 latki kochaja się w superbohaterach, dla 2 latka możesz kopić jakąś maskotkę albo jakąś mała zabawkę z fisher prais teraz są promocje to pewnie znajdziesz coś fajnego za niewiele, np.: aparat ja kupiłam za 45zł
FISHER PRICE Gadający aparat fotograficzny NOWOŚ (3777873532) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Mam pytanie do Dziewczyn które rodziły imiały nacięcie krocza. Czy Was też blizna tak swędzi, piecze i boli???

jagna mnie nie swedzi tylko jakas taka duza sie zrobiła, wogole jakies to wszystko tam na dole mi sie duze zrobiło - w sensie nabrzmiałe..............i blizna tez taka nabrzmiala.............

Ja też tak mam że nabrzmiała, ale swędzi jak chol... momentami, albo boli. Pomaga zazwyczaj ciepły prysznic, ale ile razy dziennie można brać prysznic;-)

Jagna, czy blizna boli teraz?
Nie, ja jej w ogóle nie czuję. Szwy mi się rozpuściły kilka dni po porodzie i od tej pory w zasadzie blizny w ogóle nie czuję. Ale ja byłam tylko przy pierwszym porodzie nacinana.

Jaspis... no właśnie ja mam zwykłąz Bambino i do tej pory wszystko było ok.... ale teraz od jakiegośtygodnia mam małe czerwone krostki na górnej cześci brzuszka iteraz jak Motorhead napisała o tej wysypce to mnie oświeciło, jakbędę dziś koło rossmana to zajrzę i kupię coś innego.

Ewunia super że Franek się troszkęzaczyna oswajać :) zobaczysz za kilka miesięcy mu minie i będziebardziej śmiały :)

Flower no właśnie mi chodzi o tożebym wszędzie miała super zasięg i żebym wszędzie widziałamałego czy w łóżeczku czy w wóżku jak będzie gdzieś dalejspał :) no zobaczymy jak to w praniu wyjdzie ale chyba takie kamerkiwyjdą taniej niż taka elektroniczna niania wideo nie?

Ja już po zakupach biorę się zakapusniak :)

reklama
Ewa jaj mam tam wszystko napięte, może dlatego że brzuszek duży, dużo większy niż przy Celinie. W ogóle mąż mówił, że ta blizna taka jakaś większa i naciągnięta:szok:

Do góry