reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

masiosia - Ja też z niedowierzaniem sprawdzałam tętno swojego serca żeby sprawdzić czy się nie mylę - zaskoczona jestem bo z córką nie miałam takiej sytuacji - ale nie powiem bardzo miłe uczucie :tak: Wrzuciłaś link na fb i zajrzałam- wiesz całkiem spore to Wasze lokum bo skoro jak dobrze zrozumiałam macie 2 (?) poziomy i macie miejsce na 180 osób - to całkiem spora sala jak się orientuję - (za młodego dorabiałam na weselach jako kelnerka :tak:, żeby mieć na waciki swoja kasę :-D)Wiadomo, że zawsze kasa jest potrzebna przy tego typu nieruchomości i takiej działalności ale fajnie bo macie coś swojego :-)
Uciekam - 3 dzień z rzędu kładę się w okolicy 1 spać :szok: A córka ma jutro na rano do szkoły.

edit : munius nas dzisiaj opuściła na nocnej zmianie :happy:

reklama
Flower biedna Twoja corcia.... a Ty to juz wogole.... nam nadzieje, ze wszystko kadnie sie zagoi... I nie bedzie tak bolalo.... a Twoj m.... jak moj sie zachowuje I powiedz mi kto tu na zimna krew I dlaczego przyjelo sie, ze mezczyzni sa glowa rodziny??!!

Mamusia synka bidulko ale musieliscue sie wymeczyc z Julkiem.... biedactwa...
No ale jak sama widzisz nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo ;) super, ze zostajecie na swieta w domku ;) ciesze sie razem z Toba ;)

Ewa zdrowka Wam zycze.... trzymaj sie mocno, moze wez Franka na re haselka tylko, nie na jikogo, zeby Was aurem podrzucil? Bedzie przsztwal, chyba ze sie b rozchorowal xzego mu nie zycze....daj nurofen na ten xzas.... ja wiem co mialam Z moim Julkiem rok temu. A co do uszow to b wspolxzuje bolu... do lekarza marsz.... a co do planow na tydz... nie mozesz ich troszje zmniehszyx? Zreszra kto jak kto ale Ty na pewno dasz eade :) 3mam kciuk

Susi Kochanie widze ze Twoj tesc to taki gogus jak moj tata... wierze w Twoha sile perswazji ;) powodzenia ;) my kupujemy z szwagierka naszym dIeciom zawsze to co chcemy, albo jezdziny razem I ja im a ona Julkowi albo sie dogadujemy... kazda nawet najmjiejsza rzecz pakujemy osobno wlasnie, zeby dzieci sie cieszyly I otwieraly ;) tyle, ze mam klopot nie wiem co Julkowi kupic..... on ma wszystko a zabawkami sie nie bawi... tzn bawi ale on nie jest zabawkowy az tak bardzo, niby wszystko z reklam chce ale jak mu cosnkupie tonintak zaraz jest w pudelku.... dostanie kurtke na narty I dres od mojej tesciowej, bluze blackhawks czapke I despicable 2, mamy jeszcze jechac cos wybrac..... dzis wysepil w gapie zegarek sweterek popielato czerwony I kupilam munkoszule.... nie mam jak dac tego pod choinke bo ubrania ma na swieta kupione.... ale naprawde maly modniacha z niego sie robi..
. Walczylno ten sweter jakby to bylo cos najwazniejszego ... nie wiem co mu kupic totalnie.... cos moze do malowania albo radio mu w koncu kupie jakies ;) oswiecilo mnie.... ;)

Megi Pegi jsstem pelna podziwu dla listy rzeczy ktore zrobilas w sobotenbrawo ;) super ze mieliscie czas tylko dla siebie.... u nas to narazie nieosiagalne.... w tyg nie ma kto zostac a w weekand m pracuje..... ale za to piatki niektore wychodziny czaeem cos zjesc jak Julka zawioze do pl szkoly ;)

Wutaj motherhead ;) natluszczaj natluszczaj natluszczaj.. ja smarowalam sie cala ciaze, pi ciazy z Julkiem a brzuch mam pociachany, skora na byc nawilzona I natluszczona jesli mama sis maja to niestety genetyka...I nic na to nie poeadzimy :/

Susi noz cholerka czytam dalej I hakbym czytala o moim tacie....
Ja.podchodze do tefo juz na luzie, moze dlatego, ze daleko jsstem ale.... nienrozmawiam z nim od kwietnia bo mam zalozona polise na zycie dla Julka I on twierdzi, ze to kiepski ponysl, ze strace kase.... wiec mu powiedzialam raz jak sie darl na skype, ze juz jestem dorosla I to moja sprawa I moja decyzja, jak sie pomyle tonja strace, nie on.... I urazilo gonto, ze moje zycie.... ze tak powiedIalam, wiem, ze chce dobrze ale kurczebdalby juz spokoj.....
Moj brat nigdy nienchodzil do Kosciola tydz w tydz.... zawsze ojciecnrobil mu problem.... a moj brat naprawde ma swoj punkt widzenia.... zreszta ja mam podobny ale chodze.... moja bratowa chodzi w kazda niedIele z dzidciakami a moj brat z nimi ale nie zawsze jest na miejscu I czesto gdzies wyjeZdza.... ale mojemu tacie sie nie da nic powiedziec, wiec ostatnio sie poklocili.... noni moj brat powiedzial, ze jak on dalej bedzie taki uparty I zwaziety to nie przyjda do rodzicow na swieta bonojciec jestbtak samo obrazony. .... moj brat byl sie z nim pogodzic a ojciec nic ... obrazony.... wiec z mama zostana sami na swieta.... my z sis tutaj..... szkoda mi tylko mojej mamy .... az plakac mi sie chce ale tato przesadza.....

Anetka ja mam w dalszym ciagu stare nawet nie strasz....

Susi u nas akurat rzadko sa wesela moze z 10 w roku bo tutaj robia ogromne wesela.... ale baby shower, bridalshower itp jest duzo za to.... heh...pracowalas jako kelnerka to wiesz jak to jest.... tu jest troszke inaczej wszystko jesli chodzino wydawke ale barxzo prosta praca na imprezach w przeciwienstwie restauracji.... ale lubialam b ta prace ;) sa plusy I minusybtakiego biznesu.... jak widzisz jestem w kazdy weekand sama.... m musi byc na posterunku 24/7 to wykancza I wypala.... utrzymac to wszystko czasem jest ciezko.... zarobisz cos....a tu bojler sie zepsuje I dawaj.... never ending story ;)

A ja dzis kupilam sobie 4 bluzki zwtkle z dlugim rekawem.... poszlaallam bo stwierdzilam ze s sa ok.... nie mierzylam..... ciekawe..... podgrzewalam sol I spalilam heh.... naszcesxie nic sie nie stalo..... jutro koniec laby zawoze Julka do szkoly.... wstac bedzie ciezko.... on dalej kaszle I katar ma ale mysle, ze to sie samo juz musi unormowac.... zreszta ma tylko ten tyd I 2 tyg przerwy.....
Lence kupilam ttlko taki popielaty pajac.... swoja droga to sama bym chciala takie samo miec ;) musze zrobicnplan dzialania na ten tydz bo choroba mi zabrala 6 dni.. ide sprobowac zasnac bo znowu mnie katar meczy tzn zatkany nos....
Spijcie slodko....

P.s. marcia30 metoda prob I bledow bedziesz najlepsza kucharma termomixowa ;)

Dobranoc powodzenia jutro zycze

Dzien dobry!

patrze u nas produkcja nie ustaje nawet w nocy:-)

witam nowa mamusie...

susi sciagnelam jeszcze slodkie inspiracje z chomika jak chcesz to ci podesle:tak:

thewanaka ja tez uzywam bio oila i w rosmanie w normalnej cenie jest po 37,99 a ostatnio byl w promocji za 27,99

masiosia mam zamiar sie wycwiczyc w wypiekach...zawsze chcialam cosmtam upiec itd ale wszystkie te prace zwiazane z zagniataniem , ubijaniem itd mnie przerazaly a nawet jak cos robilam to jak sie okazuje dobre zagniecenie czy ubicie czegos to polowa sukcesu , a nigdy nie starczylo mi umiejetnosci i cierpliowsci wiec z gory bylam skazana na porazke . A teraz thermomix robi to za mnie wiec wystarczy nabrac troche wprawy i bedzie super :-)

ide budzic Pati i milego dnia wam zycze :-)

Hej dziewczyny:-)
Wpadłam się przywitać po weekendzie i biore się za czytanie bo sporo muszę nadrobić:-)
Witam nową mamusię!
Spokojnego poniedziałku wszystkim:-)

p.s u mnie od wczoraj 27tc!:-)

Ostatnia edycja:
hejjjj

Wyspałam się, już przed 6ta się rzucałam po łóżku i spoglądałam na tel. czy już wstaje :-)

dzis lepiej :-) uffff ja na serio nie mogę jeździć autem bo mnie choroba lokomocyjna meczy- stara baba a choroba lokomocyjna bo już u Julusia to rozumiem......

Flower
jak palec dzisiaj?

Ewa
zdrowka dla Franka, żeby udało się wszystko pozałatwiać!

masiosia
a jak u Ciebie święta? bardziej po polsku czy amerykańsku?

Susi
to masz tydzien zeby urobic teścia :-)

Joasaia to nie grypa to choroba lokomocyjna, mnie w ciazy dopadła, zreszta jak bylam mala to tez miałam a Julek ma po mnie, my tez wczoraj jedlismy na miescie :-) M zrobil do poludnia rosol a reszte jedlismy na miescie :-) Julek zachwycony bo uwielbia restauracje :-)

Witam nowa mame
:)

Co do kosmetyków
to ja biore tylko to co jest od pierwszego dnia zycia i z Ziaja znalazłam tylko krem na odparzenia od pierwszego dnia życia, chciałam coś do kąpieli ale dopiero po 3cim miesiacu cos bylo....... znalazłyscie cos z Ziaja od pierwszego dnia do kapieli dla dzidziuska?

marcia
ja piekłam roglaiki francuskie i tez mi marmolada wypłyneła i byly takie mokre :-( wiec chyba trzeba znaeźć jakas konfiture, ktora mozna piec...

ostros
mnie tez bola biodra, kosc ogonowa, myslę ze wszystko sie naciąga i juz jest ciezko i to dlatego......

Agnis fajna masz tesciową, moja to istna czarownica :-(

hmmm co ja musze dzis zalatwic....kupic opłatek, wejsc do Top secret i pepco, pojechac do siostry..... odwieźć i przywieźć Kurczaka :-) i wiecej nic nie dam rady :-)

Franek rano tylko z katarem, więc poszedł. Ale jasełka o 10 i zaraz potem go biorę do domu. Jutro zobaczymy, jak będzie.

Dobrego dnia wszystkim!

reklama
Witam po weekendowo!

Potem Was doczytam a teraz krótko o nas. Przez trzy dni młody dość mocno kopał dzis troche spokojniejszy normalnie tak kopał jakby sobie jakiś rów nogą drążył.
Wczoraj byliśmy w kinie bo bilety były po 11 zł w końcu normalna cena szkoda ,że raz na rok. Bajka była dośc fajna ale widziało sie fajniejsze a bylismy na "Ratujmy Mikołaja"
Na a wieczorem w końcu zaspokoiłam swoją zachciankę czyli w końcu gofry mąż mi zrobił. Kuzynka pożyczyła nam gofrownice mielismy owoce dżemik bita śmietane krem orzechowy, objadłam sie jak świnka aż wstyd a było mi tak dobrze.
niewiem jak ja stane na wage u lekarza 2 stycznia tam nie bedzie 5 kg ale z 10 na plusie w ciagu miesiaca bo jeszcze świeta przed nami .
Ech oczy mi sie kleją bo wstawałam o 4 by meza obudzic bo ja jaks robote wieczorami jest zmęczony i zasypia wiec rano lepiej mu sie robi ale sam nie wstanie. Robie mu kawke i sniadanie i sie kłade zasypiam ok 5.30 i przed 7 wstaje by Oliske do przedszkola wyprawić a potem strasznie chce mi sie spać wiec korzystam.

Pozdrawiam cieplutko i zdrówka życzę wszystkim!

Do góry