reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kamaa jak już wymyślisz sposób to ja tez go poproszę...
Z teściem nie ma problemów, bo nie pojawił się na naszym ślubie (mimo zaproszenia) i od tego czasu nie mamy kontaktu. A teściowa to inna bajka.... Szkoda słów i czasu... ale na pewno skorzystam z każdego sposobu by jej nie zapraszać...

My na Wigilię jedziemy do moich rodziców, jak co roku od (pewnie już) 10 lal i spędzamy tam też wszystkie święta.

Ja wczoraj cały dzień odchorowywałam przygodę z autem...
Tyle tylko co na chwilę do sklepu wyskoczyłam, a że po drodze było Pepco to weszłam... no i wyszłam z kocykiem dla Maleństwa :laugh2:
Dzisiaj już lepiej (męczy mnie tylko katar i trochę gardło), więc pewnie będę starała się nadrobić to co wczoraj naprodukowałyście :happy:

Milej niedzieli!

reklama
Kamaa, Marcia powiem wam że nawet o nospie nie pomyślałam a to może dobra opcja... Spróbuje, no i poleze dzisiaj bo taki dziwny ten ból jeszcze nigdy takiego nie miałam... Wieczorem jak kladlam się spać to mały tak mnie kopał właśnie tak nisko pod brzuchem a teraz mam wrażenie takiego spięcia... Jak leże bez ruszania się to jest ok, ale jak tylko staram się zmienić pozycję to boli :((

A odnośnie teściów to współczuje wam przeżyć... Bo w sumie cholerrka rodzice i nasi i naszych facetów powinni wspierać a nie jeszcze wkurzac...

Marcia co do niani to ja dziś poczytam o tym :)) będę miała czas :))

DZIEŃ DOBRY W NIEDZIELĘ :-)

Co do włosków to moja mała urodziła się z pięknymi czarnymi włoskami na głowie, które zmieniły się potem w loki blond :eek: ja się pytam po kim ten blond???
W każdym razie na roczek już miała łepek w loczkach :happy:

Marcia -
My chcemy nianię ale taką zwykłą najtańszą... Pytanie kiedy tej kamerki używała będziesz??? W nocy?Ja zanim bym dojrzała z zaspanymi oczętami to wolałabym już wstać i podejść...ale może w ciągu dnia by się przydała?:tak:

SUSI - :sorry:
Sorry ale jakoś tak zerknęłam i myślę matko 170 pierogów...no pomroczność ciążowa :cool2:

MUNIUŚ -
ja ostatnio wykorzystywałam jej rady dotyczące czyszczenia octem i sodą...i powiem Wam, że jak się nie ma jakiegoś porządnego odkamieniacza to rewelacyjny sposób :tak:

AGNIS -
PIĘKNA CHOINKA...CZUĆ W POWIETRZU ŚWIĘTA...

Jeszcze Anetka, żeby nam trochę śniegu kurierem przysłała nie??? :tak::-)

Ja mam tydzień porządków przed sobą, do tego jasełka w szkole, w sobotę choinka a od poniedziałku wiadomo dopieszczanie niedociągnięć ;-)...Potem tylko świętowanie ...
MIŁEJ NIEDZIELI :-)

hej dziewczyny:-)

Agnis piękna choinka :tak: my też wczoraj ubraliśmy naszą i jest coraz bardziej świątecznie :-)

Nastka odpoczywaj, leżenie naprawdę pomaga dużo:tak:

Co do świąt i wizyt u teściów, my akurat mieszkamy jeszcze z moimi rodzicami, choć w przyszłym roku mam nadzieję, że święta spędzimy już we własnym mieszkanku:-) w tamtym roku byliśmy na wigilii tutaj, więc w tym jedziemy do teściów, 1,5 godzinki drogi i jesteśmy na miejscu.

My też chcielibyśmy nianię, ale nie wiem jak to będzie z kasą teraz, bo ostatnio same wydatki i skąd nabrać tyle tej kasy?:eek: ale może jakoś powoli to ogarniemy i na nianię też się znajdzie...

Ja dziś będę leniuchować, ponuro u nas bardzo, nie chce się nigdzie człowiekowi ruszać:-D

Miłego dnia!:-)

Jeszcze coś mi się przypomniało;-) czy możecie mi polecić jakieś kwasy omega które mogę brać? bo ja mam witaminy akurat bez tych kwasów, niby staram się często jeść ryby, ale chciałabym też sobie kupić w tabletkach. Poszłam do apteki ostatnio i pani mi powiedziała, że nie ma takich samych kwasów dla kobiet w ciąży, tylko w witaminach:sorry: a pamiętam, że któraś z Was pisała, że łyka takie tabletki:-)

Dziewczyny jestem u tesciowej. To co mnie tu spotkalo to szok. Mamcia mojego m ma duze niebieskie pudlo do ktorego dokupuje rzeczy dla naszego dziecka:) Jest Mis maskotka z fundacji Tvn, ubranka skarpetki,rzeczy do pielegnacji,itp. Ale jest mi milo.. I jak ja mam o niej nie pamietac w swieta? No przyznajcie same.. :) i do marca ma tam cos dorzucac i da to jak sie urodzi maly:)

reklama
A juz pytala czy posciel do lozeczka ma mi kupic to jej mowie ze nie trzeba,ze sama kupie. To ona to daj znac jakie wymiary to ona kupi i bedzie na zmiane:) A Kacper dostal od niej wlasnie paczke glownie z Lego na Mikolaja:)

Do góry