reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

A wiecie, że mnie zimą prawie w ogóle włosy na nogach nie rosną?? Chyba jakimś mutantem jestem :)
I oczywiście dzisiaj muszę wyjść na 2-3 godzinki i kurierzy chyba tylko na to czekają, bo już sprawdziłam, że 2 paczki mają nadejść dzisiaj :tak: No trudno, jak nie dojadą przed 10, to czeka ich 2 runda :-D

reklama
A wiecie, że mnie zimą prawie w ogóle włosy na nogach nie rosną?? Chyba jakimś mutantem jestem :)
I oczywiście dzisiaj muszę wyjść na 2-3 godzinki i kurierzy chyba tylko na to czekają, bo już sprawdziłam, że 2 paczki mają nadejść dzisiaj :tak: No trudno, jak nie dojadą przed 10, to czeka ich 2 runda :-D
Z tymi włosami mam to samo :eek: Albo moze podczas ciazy tak słabo rosną:-D

Dlatego osobiście uważam, że wielka szkoda, no ale jak dziewczyny chcą to mają prawo.
U nas styczniówki2012 tez się przeniosły na fb. Ja wtedy nie miałam konta i się nie przeniosła, no i kontakt się utraciło.
Mi fb praktycznie służy tylko w pracy, do sprawdzania profili naszych działań i tyle. Mam tez kilka stron, które lubię i to fajna opcja zbierania informacji, ale nie czuję tej społeczności fbookowej.

Koreczku... nie wiem jaki masz biust. Jak mały to może Ci się pierś uda wyjąć ze zwykłego stanika... No ale ja osobiście mam spory i moim zdaniem ciężko tak karmić. Chodzi tez o to, szczególnie na początku, żeby w czasie karmienia równomiernie schodziło mleko z kanalików, żeby się nie zatykały, bo murowanie piersi gotowe, a w tych normalnych stanikach to sporo jest miejsc ucisku.
Ja bym raczej zachęcała Cię do kupienia, nawet takiego tańszego, inny komfort.

Mam tez dla Ciebie pewna propozycje. Napisz mi swój adres na w prywatnej wiadomości to postaram Ci się przesłać kilka kosmetyków dla maluszka na start, jeszcze jakieś wkładki laktacyjne. Nie pisze, że będzie to jakaś mega paka, ale przeslę Ci to co używałam przy pierwszym i byłam zadpwolona. Będziesz już coś miała i nie musiała się martwić czy Ci starczy pieniędzy, a odłożyz sobie na potem. Będzie mi bardzo miło Tobie pomóc.

Ostatnia edycja:
agnis83 łoooo to fajną nacie tą paczke..... w sensie same przydatne rzeczy.... u mnie mąż z kopalni dostaje dwie.... jedną na dziecko (same słodycze) a drugą dla niego (słodycze+ alkohol)....

DLa dzieci jest paczka ale w styczniu. Na tzw choinkę:szok: Paczka taka za 100 zl....
Może i dobrze bo meza paczka dla dzieci była teraz i pol nie ma :eek::-D

A oprócz tego mamy dostać na konto jakies 300 zl...no ciekawe.:eek:

hej laseczki.. maz na chorobowym więc nie mam czasu na internet:zawstydzona/y: ciągle coś staram się powoli do świąt robić.. na fb dołączyłam do grupy:)

wczoraj nam się zebrało z lubym na rozmowy i poszliśmy spać o 1,30 a julka wstała przed 7.. będę wieczorem ziewać jak smok:-D

lepiłam wczoraj uszka i 2kg mąki przerobiłam.. uszka wielkości najmniejszego kieliszka w domu... myślałam, że padnę!!!

Koreczek
no u mnie leżą... ale dzisiaj chyba zagniotę ciasto na pierniki i jak mi starczy chęci to jeszcze je upiekę. A tak to musze się zastanowić co mam zrobić. My na dwie wigilie jedziemy, więc ja osobiście szykowanie nie mam za dużo.

No ale prezenty to wszystkie mamy :) Nie mam dla męża, ale on chce taki, ze musi sam iść i wybrać czy ok.

A ja komlpetnie nie mam nic :szok: dopiero dzisiaj robie liste zakupów, podstawowa bardzo, ale zawsze cos :happy: No i pewnie jak bede miała jakieś pieniadze, to zakupy, pewnie tydzien przed wigilią:crazy:

reklama
u nas przygotowania i remonty w jednym... łazienka posprzątana, choinka rozłozona ale nie ubrana ( jednak będzie sztuczna bo nie chce mi się szukać w sklepach dobrej podstawki pod choinkę w normalnej cenie.. bo ostatnio widziała kutą, no piękna ale 160 zł to ja dziękuję...

czym więcej sprzątam tym mam wrażenie, że większy syf się wkoło robi:-D ide coś pogrzebać jeszcze i poprasować bo wieczorem już jedziemy na wieś do teściowej bo znów poddasze musi mąż porobić(końcówki ocieplania watą) bo ciągnie schodami zimno jak nie wiem!

Do góry