reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
http://www.omamydbamy.pl Dziewczyny jeśli któraś nie ma daleko to w styczniu jest konferencja :-) Po tym ostatnim w Katowicach chyba znowu się wybiorę, w końcu wygrałam weekend akurat w tym hotelu więc będzie się gdzie zatrzymać :-D
Ze spanka jednak nici:-)
Koreczek z tym karczowanuem bobra to dałaś czadu hehe

AAAA!!!!
Dobijcie mnie!!! Zamknęłam się w łazience, bo muszę wysłać maile do pracy i już za mną Pasożyty przylazły!!! Po co mi drzwi do łazienki w ogóle???

Mój netbuczek malutki nie wyrabia na tyle otwartych kart :p Mam trzy fora, fb, gmaila, dwa katalogi biblioteczne, słownik ortorgaficzny i normalne google. I wszystko potrzebne :p

Co do grupy zamkniętej na bb, bo ktoś pytał - jest taki zwyczaj na forum, że się ją zakłada jakoś po połowie albo pod koniec ciąży. Ona się stopniowo rozrasta - powiększa się o osoby, który są sprawdzone (żeby uniknąć spamowania i trollowania) i o których wiadomo mniej więcej, że nie znikną za miesiąc.
Nasza została założona dość wcześnie i w zasadzie nie funkcjonuje ;) Pewnie dlatego się nie powiększa.
Ale z czasem życie się przenosi z wątku otwartego na ten zamknięty, tylko zazwyczaj już po porodzie. Tam chętniej się dodaje zdjęcia i można o prywatnych sprawach pisać, bo nikt z zewnątrz tego nie czyta.

No ale tak jak mówię - u nas właściwie ta grupa na razie nie funkcjonuje.

Dobra - idę do kuchni, bo obiecałam dzieciom, że dziś pierniczki zrobimy ;)

Acha, pytanie do doświadczonych matek - czy myślicie, że warto w ciemno już teraz kupić biustonosze do karmienia o rozmiar większe niż noszę aktualnie? Mogłabym wykorzystać promocję świąteczną, ale nie wiem o ile mi biust urośnie przy karmieniu. Może urosnąć jeszcze bardziej niż jeden rozmiar???

Wiesz co, to chyba indywidualna sprawa, mi po porodzie biust jeszcze urósł i zaraz po wyjściu ze szpitala szłam coś kupić. Miałam 2 po siostrze - pod koniec ciąży niby idealne, ale okazały się za małe i wszystko mi z nich wypływało...
Co do noszenia cały okres karmienia, to cóż, nie ma co na to liczyć, bo jak się zacznie chudnąć po porodzie, to biust w końcu też poleci. A jak ktoś pokarmi dłużej niż pół roku, to w ogóle, przecież dojdzie rozszerzanie diety, to i produkcja zmaleje.

muniuś o co chodziło tej ginekolog z przybieraniem na wadze? :O No bez przesady, jak przytyjesz jeszcze 6-7 to przecież też się nic nie stanie...

Albumy, my co prawda wspólną historię mamy nie spełna 4 letnią, ale staram się być na bieżąco i jeden album z naszymi wyjazdami mamy zapełniony, ślubny jest osobno, a teraz uzupełniam album który powstał od narodzin Adaśka (akurat tak się złożyło). Pierwszy jest zwykły, a 2 ostatnie wklejane i takie lubię najbardziej :)
Do tego Adaśkowi kupiłam i uzupełniłam Album naszego dziecka, dla córy zamówiłam taki sam, tylko dziewczynkowy i czeka w księgarni na odbiór :)

Ja tam wolę forum, niż fb, tam fajnie Was zobaczyć :)

Również się dołączam do grupy :-)
Eh...nie sposób Was doczytać, idę uprawiać poranny aerobik - w postaci golenia nóg i karczowania bobra ;-)
na 8.00 do lekarza :-)

Patrz, to ona zaczęła z tym karczowaniem :-D
Ja to robie w dzien wizyty:zawstydzona/y:

Malpawzoo, a ja pomimo tej grupy na fb jakos nie zostawie forum bb, tu jest fajnie, tam tez. No a nie kazda ma fb, wiec to nie dla mnie problem ogarniac dwa miejsca, chyba... Bo nieraz jak sie czasu nie ma przez jeden dzien, to sie cżłowiek gubi w czytaniu i odpisywaniu na wszystkie posty itp :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry