reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

MAMUSIASYNKA - super wiadomości :tak:

Ja bałam się bardzo karmienia piersią,
no wiadomo widziałam jak inne mamy to robią ale bałam się, że ja nie dam rady...
Później okazało się, że radę dałam ale moje sutki były tak boleśnie pokiereszowane przez córkę, że wyłam z bólu...a jeszcze później okazało się, że ja mało mleczka w nich miałam i moje dziecię dlatego taki cyckozwis było...A o tym, że jestem mało litrażowa dowiedziała się pół roku po zaprzestaniu karmienia...Okazało się bowiem, że ja w swej naiwności sądziłam, że ściągam sobie mega dużo mleka :-) bo oczywiście słyszałam jakie małe te żołądki są tych naszych dzieci ...

A jak leżałam w szpitalu i zobaczyłam ile mamuśka świeżo po porodzie ściągnęła z jednego cycka mleka :eek::szok::eek::rofl2: BOŻESZ TY MÓJ... Jedna cała butla...

Jak dla mnie to wraz z pojawieniem się pokarmu powinna nam się na cyckach miarka pojawiać :-);-):-D

reklama
Jak ja kocham polską służbę zdrowia.
Na inf. medycznej mi powiedzieli, że w Krakowie jest całych czterech laryngologów dziecięcych, którzy na nfz przyjmują. Zadzwoniłam i okazało się, że dwóch z nich już dzieci nie przyjmuje, a w dwóch pozostałych miejscach terminy takie, że Franek osiągnie pełnoletniość zanim się coś zwolni. I "cito" na skierowaniu w ogóle nie uwzględniają :/ Bosko...
Zapisałam nas prywatnie na przyszłą środę. Plus taki, że do laryngologa, który ma najlepsze opinie w Krakowie w sieci. Ale wkurzona jestem. Z ortopedą było to samo...
Z koś to znam:wściekła/y::wściekła/y: Szkoda naszych nerwów

Ja sie nie znam na cewnikach itp. Nawet nie pamietam czy mialam przy wyrostku....

Ewa86 powodzenia z dwojka w domu....

Jagna ale super, ze bedziecie mieli jaselka.... Julek mial w tamtym roku w przedszkolu.....

Josek b wspolczuje wczieajszego dnia..... mam nadzieje, ze rsxzka juz nie boli a z malutkim wszystko bedzie git....co do siostr ciezko tak byc miedzy mlotem a kowadlem.... co do tel... to idz do hakiegos radcy prawnego bo oni Ci jaza zaplacic chorendalne sumy a wcale nie mususz. . Co do rodzinki di mnie nikt iprcz mang z pl nie zadzwonil wczieaj zapytac jak sie czuhe....
My mamy co roku i miałam nadzieję ze Celinka będzie aniołkiem a tu znowu jest dzieckiem.
Josiek trzymaj się:-)

Próbuję Was doczytać, ale po 20 minutach odpuściłam, napiszę i czytam dalej.
Wózek kupiony, zawieziony do teściowej. Wyściółka gondoli i wkładka z fotelika wyprane:-D:-D Niby były prane ale nie wiem w jakim proszku, bo były żółte plamy które po moim proszku w 30 stopniach zeszły:-). Zakupy też zrobiłam w tesco jest indyk tani 11,99zł kilogram tuszy, kupiłam pół i mam aż 5 obiadów:-D:-D W sobotę jadę z młoda do mamy, mamy dzień ciasteczek francuskich, czas je w końcu upiec:-D:-D

Nikusia święta prawda. Ja z jednej cycki ściągałam po 150ml, ale tak jak i teraz wcześnie miałam siarę.

Nie ogarniam tej fali postów :crazy:..
Do mnie kurier też nie dotarł...miał być 15-17 i nie było, caly czas ktoś był w domu, telefon też milczy :crazy:
A ja strasznie umordowana wróciłam po tej wigilii... chyba zaraz spać normalnie pójde...a jutro na bank nie dam rady Was doczytać! :happy:

A zaprosiłam Was do profilu męża na fb, nie przyjmować:zawstydzona/y:
A tu mój ( https://www.facebook.com/jadwiga.luckow?sk=info&edit=eduwork )
Padłam
1472765_663296200388004_234446362_n.png

Ostatnia edycja:
Dobrywiczór ja tylko na chwilę dziś mam urwanie głowy mąż w Warszawie cały dzień spędzma z Miłoszem a do tego pół poza domem byliśmy a teraz już padam na twarz.
Nie ma opcji zebym was doczytałó produkcja postów idzie na maxa.
Wszytkim chorowitkom dużym i małym zdrówka życze.

Mamusia synka no to super że dobre wieści na wizycie.

Czy ja dobrze widze że chcecie się na fb przenosić to mi będzie smutno ja nie mam konta i mieć nie będę ogólnie nie potrzebuję go, a ze względu na pracę w sądzie też nie chcę żeby każdy mógł mnie wygooglować i wypisywać co mu slin a na język przyniesie. Mam nadzieję ze będziecie tu choć troszkę zagladać i pisać.

Ja jutro może wybiorę sioę na badania glukozę i resztę bo w środę wizyta ale to zależy o której w nocy mój M wróci z Wawy bo nie chę jutro sama autem na te badania jechać.

Miłego wieczoru dal wszytkich.

Jaoasia pewnie ze będziemy tu pisaly no co Ty, wiadomo ze nie kazda ma fb;-)

Mamusiu synka ciesze się ze się poprawila szyjka i ogolnie wszystko lepiej :tak: A jak to zrobiłaś>? Wysylamy Ci dobre fluidy :tak:hihi

Secreto dopiero Ty mi uswiadomilas ze piątek 13 :eek::-D ale co tam ;p

Ostatnia edycja:
Mamusia synka super, ze wszystko ok... nic nie.pozstaje tylko sie dalejnoszczedzac....

Przepraszam Kochane ale za duzo nie napisze..... noc dramatyxzna, teraz tez.... udalo mi sie Julka zapisac dondoktor m po nas przyjedzie bo ja nie rusze sie autem..... dawno tak zle nie bylo..... dodalam Was na fb ;) 3majcie sie cieplo

Ja na fb głównie gram;-):-D A i z bratową się kontaktuję;-)
Dziewczyn co myślicie o dawaniu tabletów dzieciom pod choinkę??? Bo mąż jak dziś oglądał coś na prezent dla Celinki, to mu się wątroba obróciła, same barbi i kucyki;-), ceny tez go przeraziły. Stwierdził że woli kupić tablet i wszyscy skorzystamy na tym.

reklama
Ja na fb głównie gram;-):-D A i z bratową się kontaktuję;-)
Dziewczyn co myślicie o dawaniu tabletów dzieciom pod choinkę??? Bo mąż jak dziś oglądał coś na prezent dla Celinki, to mu się wątroba obróciła, same barbi i kucyki;-), ceny tez go przeraziły. Stwierdził że woli kupić tablet i wszyscy skorzystamy na tym.

Zalezy kto ile ma pieniążków:tak: ale Wy jesteście no :-D wspólny prezent, na miejscu Celinki powiedziałabym "Ja się tak nie bawie":-D

Do góry