reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

josek, tylko przygotuj się że przez pierwsze chyba 2 dni to kot przez ręce będzie się przelewał i może chcieć lizać ranę, jak już się trochę ogarnie. Moja dostała takie ubranko, żeby się nie lizała, ale bardzo sprawnie potrafiła się z niego wyślizgnąć. Pomógł dopiero kołnierz.
flower, mój tata rzeczywiście trenuje pływaków, chociaż raczej takich co już dobrze pływają i na mistrzostwa ich przygotowuje. No i w szkole pracuje poza tym jako wuefista.

ja na szczęście mam 3 obiady więc tylko trzeba podjąć decyzję co jemy. I jeszcze mam ciasto na pizze, bo wczoraj robiłam jak byli znajomi z dziećmi.

reklama
Agnis a ja wczoraj chciałam kupic m koszule ale nie bylo, tzn byly ale wszystkie mialy za krotkie rekawy albo za szeroki kolnierzyk, wiec mu dałam 100zł i kazałam zeby sobie cos kupil :-)
kupiłam dzieciakom siostry pprezenty, Julkowi autko, dzidziusiowi pieluszki, sobie wkładki laktacyjne i po zakupach :)

Witam was! :-)

Zycze wszystkim udanych wizyt i badan i duzo zdrowka!!!

Ale mialam dzis koszmarna noc, wogole nie mogłam spac… I chyba dopiero tak kolo 6,7 zasnelam i spalam do 11. Chyba będzie się trzeba pomalu przyzwyczajac do problemow ze spaniem… Na dodatek jakos mnie tak mdli dzisiaj… i jeszcze rodzice mimo ze sa 500km od nas to i tak potrafia nawet przez telefon zdenerwowac…:baffled:

No dobra ponarzekalam sobie. Mam nadzieje, ze reszta dnia będzie lepsza! Moze pojedziemy dzisiaj po wozek z tesciowa to juz bede mogla przestac myslec o wyprawce. :tak:

Flower188 Trzymam kciuki, żeby u siostry było wszystko w porzadku! I kciuki za glukoze!

Karolinusia prześliczny plaszczyk i cena tez rewelacyjna! :-D Mam nadzieje ze nie bardzo się poparzyłaś! Ja już odkad jestem ciazy mam 3 blizny po oparzeniach, bo się stalam tam bardzo niezdarna… :baffled:

ewa86 dobrze, ze to tylko zapalenie i powodzenia z dwojka! Dasz rade! A jeśli chodzi o terminy w przychodniach to jakas masakra jest!

susi kciuki zacisniete za glukoze!

Malpawzoo ja tez ostatnio robilam muffinki z gorzka czekolada i chyba znow zrobie, bo się robi szybko i sa pyszne!!!:-D

Ostros Witaj u nas! :-)

AnetaNorwegia takie zajecia na basenie sa super! :tak:Jak chodzilam jeszcze na aquaaerobic dla kobiet w ciazy, to wczesniej były zawsze zajecia dla rodzicow z małymi dziecmi i widac było ze się tym dziecia bardzo podobaja! Ja tez na pewno będę chciala chodzic z maleństwem!

kamaa super, ze wizyta udana! :-)

masiosia duzo zdrowka zycze!!!

Koreczek Biedactwo, dobrze ze pojechalac od razu do szpitala!!! Dobrze ze wszystko dobrze z maleństwem, a ty musisz wiecej lezec i odpoczywa, teraz wy dwie jesteście najwazniejsze!

mamusia synka tobie tez duzo zdrowka zycze i powodzenia na wizycie!!! Ja tez mam takie odrosty! Ale ja chyba pojde krotko przed swietami do dziewczyny brata meza, bo jest fryzjerka i niech moje wlosy jakos ogarnie hehe

Josek Trzymaj się jakos kochana!!! Sciskam mocno! A z maleństwem na pewno wszystko jest dobrze!!! Jeśli chodzi o wage to przy usg lekarze mogą się pomylic wystarczy, ze zaznaczyl o milimetr dalej albo blizej i tym się nie przejmuj!

nieznajoma1991, jaspis Wam tez duzo zdrowka zycze!!

secreto ja mam taki pas i jest fajny przy np. przykrotkawych bluzkach. ;-)

kasiulekk Gratuluje udanej wizyty! :-)

Marcia30 moje maleństwo tez lubi tak straszyc mame!

hej

Koreczek-dobezw ze wszystko w porzadku, trzeba uważać tym bardziej że coraz bardziej niezdarne jesteśmy i latwo o wypadek.... ja dzisiaj zatrzasnełam się w windzie,taka klitka i 4 osoby dobrze ze małz był, duszno mi się zrobilo, musiałam sobie kucnąć. czekaliśmy jakieś 15 minut az pogotoweie dzwigowe przyjedzie...ale miałam stracha

Josek- wszystko bedzie ok, u nas z kolei główka BPD (29tc było 75mm) jest większa o 2 tyg od innych wymiarów...az boje sie usg - bede miała na poczatku stycznia,, ale lekarz w szpitalu dokładnie miezrył móżdzek i inne wymiary i niby było ok. z hania tez taka różnic była, tylko ze głowa była tj wiek ciąży a reszta wymiarów 2 tyg mniejsza..

Ewa- zdrówka dla Frania i cierpliwośći dla Ciebie:) moja tez lubi przedszkole ale na występach (pasowanie i jasełka) w tamtym roku płakala i leciała do mnie. Przed dniem mamy i taty dużo z nią rozmawiałam i jakoś przetrwała, dzielnie się trzymała chociaż widać było ze sie bardzo stresuje jak nmówi wierszyk. W zlobku ne było za to problemu-teraz chyba taki wiek. Też muszę z nią pobawić się wiecej bo powiedziała, że mało sie teraz z nią bawię a jak się urodzi mały to już wogole nie bede się z nią bawić tylko z dzidziusiem:((

Flower-odpoczywaj

Agnis-no to niezła cen, szgoda ze u nas nie ma tego sklepu

Aneta- fajnie z tym basenem, koło nas budują, w styczniu ma byc otwarcie to bedziemy chodzić z małymi, Hania bardzo lubi wodę

Mamusiu- Ty też odpoczywaj a wizyta dzisiaj?

bony tez dostałam ale u nas mało:( dzisiaj już wydaliśmy). Mam zniżkę 5% do Leroy Merlin - moze któras remontowiczka chce, bo ja nie skorzystam? doczytałam na bonie i warunkiem jest posiadanie przynajmniej 1 bonu sodexo bez względu na nominał. rabat wazny od 15.12 do 31.01.2014

Ostatnia edycja:
Agnis a ja wczoraj chciałam kupic m koszule ale nie bylo, tzn byly ale wszystkie mialy za krotkie rekawy albo za szeroki kolnierzyk, wiec mu dałam 100zł i kazałam zeby sobie cos kupil :-)
kupiłam dzieciakom siostry pprezenty, Julkowi autko, dzidziusiowi pieluszki, sobie wkładki laktacyjne i po zakupach :)

Mój maz to sobie nawet czapki sam nie kupi. On zawsze mówi tak: wole zebys poszla ze mna i cos mi wybrala bo ty się znasz, no i przynajmniej nie będziesz się za mnie wstydzić, a jak sam wybiorę to roznie może być:szok::-D
I jakos mam oko do tych jego ciuchów, zawsze musze tez wyreczac mame jak chce cos ojcu kupic bo ona nie wie czy będzie za male czy za duże a ja zawsze kupuje dobre:tak:

kainkas no dzis wizyta popołudniu ..................boje sie............... a ta znizka na 5% do LM to przypadkiem nie jest wazna ale tylko wtedy gdy sie cos tam bonami sodexo zapłaci?

Monisia ale ja mam jasne włosy i jak juz miałam mysie odrosty na pol glowy to juz bylo to bardzo widac.............................lepszego samopoczucia Ci zyczę!!

Agnis moj chłop wszystko sobie sam potrafi wybrac :-) kupi sobie jakas rzecz a potem mi 1000 razy powtarza jak mam prac bo czyta metki od prania :-)

leże sobie, Kurczak bajki oglada.............laba :-)

reklama
Kainkas, też myślę, że to taki wiek. Plus charakter oczywiście. Franek zawsze był królem imprez - śpiewał, tańczył i wywijał koziołki na środku pokoju ;) Ale teraz "dorósł" i już nie taki chętny do publicznych wystąpień ;)
Za to Nuśka jest na etapie "nie boję się niczego" ;) Ciekawe, czy za rok w przedszkolu jej przejdzie ;) Chociaż ona będzie miała fory, bo będzie z Bratem w grupie.

No, Nusia śpi, Franek leży, może zaśnie.
Czas coś zjeść, bo mi się żołądek na lewą stronę przewrócił :/

Do góry