reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Josek - zerknij sobie tutaj (choc troche niewyraznie posklejalo) kazde dziecko inne ale wg tego twoje iodealnie posrodku
Ile powinien ważyć płód w ciąży? | Pytania

jest jeszcze cos takiego moze cosik o tej glowce/mozdzku znajdziesz co cie uspokoi Jakie są prawidłowe wymiary USG w trakcie ciąży? | Pytania
ja zerkalam na te srony jak schizowalam z Karo przy cholestazie i malej ilosci wod plodowych - teraz nawet nei zagladam bo po co skoro lekarza mowi ze ok no ale jak juz ktos we mnei zasieje ziarenko niepewnosci to wole wsyztsko dokladnie wiedziec i szukam info

reklama
No i juz po wizycie. Dziecko zdrowo rosnie, ciezko bylo zmierzyc jej glowke i brzuszek, bo swirowala w brzuszku bardzo, serduszko bije jak dzwon, jest dobrzd i
bardzo sie ciesze. Mam teraz tylko lezec i odpoczywac duzo.

Wczoraj mnie wypuscili, bo nie widzieli przeciwskazan, moze to lepiej skoro dziecko ma sie dobrze. Ta gloea mnoe boli i te krzyze. Dobrze ze kurtke zimowa mialam i kaptur na glowie.... nawet siniaka nie mam ani nic. Troche xisnienie mam wyzsze, ale to przez stres.

Josek, dobrze ze dziecku nic sie nie stalo, my jakos przezyjemy, poboli i przestanie za jakis czas. A dziecko moze po prostu mniejsze jest jak na ten tydziwn ciaxy, dlatego takie wnioski lekarza? Nie martw sie na zapas, to tez nie jest dobre dla dzieciaczkow. Wspolczuje ci sytuacji z siostrami, bo to sa siostry ale zle ze pchaja cie miedzy soba. Mialam tak z dwoma kolezankami, ktore sie poklocily i obydwie na siebie gadaly do mnie. Wkoncu powiedzialam zeby sie dogadaly i nie interesuje mnie nic, ze nie chce wiecej sluchac takich obgadywan. Za pozno zareagowalam i ja najbardziej oberwalam. Tylko ze jest roznica kolezanki a siostry. Badz samolubna czasem, bo czasem lepiej sie na tym wychodzi. Jak rodzina na zadba o ciebie jako matke ktora nosi dziecko pod sercem, to musisz ty o to zadbac. Z rodzina wychodzi sie najlepiej na zdjeciu. A brat, skoro ma juz telefon i nie chcialo mu sie placic, to niech odda ci pieniadze za kare, bo to i nawet 600 zl jest, a on musi miec szacunek ze ciezko wydac swoje pieniadze. Przynajmniej ja tak mysle

Flower, ja nie liczę na spektakularne jasełka ;) Franek w domu wszystko śpiewa, w przedszkolu też, zna wierszyki wszystkich dzieci na pamięć, ale na pasowaniu stał jak słup soli i się nie odezwał ;) Wystąpienia publiczne jeszcze nie dla niego ;)

Antek ważył w 24 tc 800 g.

Podłogi już nie widać - wszystkie klocki i puzzle wywalili :/

Lekarz kazał mi brac wiecej magnezu i leżaeć na lewym boku. No i monitorować.
Wiecie ja sie uspakajam tym ,że to nie jest mój lekarz prowadzący. I poczatkowo zasugerował sie tym ,że OM miałam 22.05 co obecnie daje 29 tydzień a tu rozbieżnośc taka ale ja wiem ,że zaszłam w ciąże później. Długo sie o nia starałam byłam 20 czerwca u gina i wstepnie stwierdzilismy cykl bezowulacyjny bo @ miałam dostać ok 26.06. Powiedział ,że przyjdzie o czasie
(bo oczywiscie cykle nieregularne i długasne były) bo endometrium miało już 10 mm a tu nie przyszła @ i chyba w jej czasie dopiero wystapiła owulka a my z męzem poprostu na spontanie poszalelismy przed @ której juz nie było i z tąd dzidzia.
Pozatym lekarz powiedział ,że wszystko inne prawidłowe jest wszelkie przepływy itd.

Secreto, oj zebys wiedziala ze ufff :-D taka ulga, ze dopiero teraz do mnie to wszystko dotarlo, paluszki az drza :szok:

Oj i tak, trzeba za siebie myslec i nie liczyc na rodzine, teraz nic mnie nie interesuje, czy jest drzewo czy nie, czy posprzatane albo ugotowane, ja mam lezec i bede to robic caly dzien. Dziekuje za wsparcie :*

Hej, ja już dziś od rana zaliczyłam i lekarza i pobranie krwi, no i dostałam kolejne zwolnienie. Teraz trzeba tylko przejść się do zus-u.
Byłam na ciuchach, był ładny kombinezon, ale do 8 kg więc nie wzięłam, bo stwierdziłam, że jak dziewczynka dobije do tej wagi i wzrostu to już upały się zaczną.
josek, koreczek, dziewczyny uważajcie na siebie, dobrze, że zaraz przebadane byłyście.
josek, a nie chcesz kocicy wysterylizować, problem się skończy. Pamiętam jakie to upierdliwe było.
ewa, moje dziecko na występach bryluje, ładnie śpiew, tańczy i mówi wierszyki. Niestety zapału starcza mu zawsze na jakieś 20 minut i po tym czasie przedstawienie zaczyna go nudzić i przestaje brać aktywny udział. Zaczyna się zapinanie i odpinanie guzików od koszuli, albo zabawa rękawem.
flower, Ignacy w ferie był drugi raz na nartach, czyli miał wtedy prawie 4,5, a pierwszy raz miał 3,5. No i za pierwszym razem to było kiepsko, bo jeszcze nie kumał przenoszenia ciężaru, a w ogóle to wolał latać po stoku, W te ferie było już dużo lepiej i nawet udawało mu się trochę zjechać samodzielnie. A chcecie brać instruktora? Bo ja to sama Ignaca uczyłam, najpierw uczyłąm go podchodzić w tych nartach, podnosić się, a jak już przyszło do zjeżdżania to ja jechałam tyłem, trzymałam kije, a on te kije miał w rękach. Mam nadzieję że te ferie dziadkowie go na narty zabiorą, żeby nie miał 2 letniej przerwy no i dziadek go podszkoli. Nauczył go już pływać, to i może to mu się uda. Mój tata jest bardzo chętny, bo Ignacy szybko łapie, więc dziadek ma frajdę.
Idę do łózka, bo dziś 4godziny przespałam w nocy.

reklama
ale produkujecie dziewczyny! :-)

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

My we wtorek byliśmy na wizycie, Hania wyprzedza o tydzień swój wiek i wymiary były na 27t6d i waży 1076 gram ;-) Lekarz powiedział, że jest wysoka ale szczupła:-D szyjkę miałam sprawdzaną tylko w badaniu ginek., wygląda ok i mam nadzieję, że tak jest:-) przy usg tylko przez brzuch zerknął i powiedział, że wygląda na jakiś 4cm, ale że to nie jest miarodajne, a dopochwowo mi nie zmierzył:-/

Lecę dalej ogarniać trochę dom i piec ciasteczka:-)

Miłego dnia i uważajcie na siebie!

Do góry