reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Dzięki, Secreto. Tak sobie kombinowałam, że to Młody gdzieś przysiadł niefortunnie :)

Ja miałam obie ciąże +18 kg.
Teraz tylko +5 kg, więc do 18 już raczej nie dobiję. Uff :D

Hej :)
Doczytałam po łebkach.

Monisia, odpoczywaj! I nie sprzątaj po remontach! :) Doleżysz do marca, zobaczysz :)

Ja byłam też u lekarza dziś. Antek trochę wyluzował i już nie wyprzedza terminu porodu o 1,5 tygodnia ;) Jest w środeczku - 800 g.
Mnie przybyło 800 g w miesiąc, z czego 400 g to Antek. Ale gin. nie mówiła, że mało, więc chyba jest ok.
Gorzej, że mi szyjkę dokładnie sprawdzała, miałam też cytologię i gin. stwierdziła, że szyjka długa i zamknięta, ale tak miękka i rozpulchniona, że przy pobieraniu cyt. od razu zaczęła krwawić. Mam ograniczyć skurcze do minimum, nie nosić dzieci (Anielę to chyba będę na linie po schodach spuszczać :/) i generalnie dość oszczędny tryb życia prowadzić. Bo niby wszystko ok, ale - jak to moja gin. stwierdziła - jakby mi teraz oksytocynę podpiąć, to urodzę w godzinę :/
Ewa leż i odpoczywaj, wiem że przy dzieciach trudno, ale kiedy możesz to odpoczywaj.

munius - a wyniki tej glukozy już miałas na wizycie? jak cos to musisz powiedziec ze chodzilas i pilas - moze sie okazac ze dla pewnosci czy wszytsko jest ok kaze Ci zrobic jeszcze raz zeby wynik byl miarodajny
MOnisia- poducha pod pupę jak lezysz co by wyzej bylo; ja sie troche stresuje tez bo czuje zmiane duza przy wkladaniu globulek i chyba na niekorzysc mojej szyjki...
Ewa - kurcze no z malym dzieckiem to niektore zalecenia lekarzy niestety sa nie do zrealizowania...Byle do pollowy marca!
jagna, susi - fryzury piekne ale moja to nawet spinki nie da sobie zalozyc ani wlozyc wlosow za ucho od razu krzyczy zostaw mnie tak wiec jestesmy obciete na boba/pazia
katrine- fajny pomysl z tym filmikiem! a Ty w prywatnym czy publicznym pracujesz przedszkolu?
marcia - za kazdym razem jak piszesz o dzieciakach twojego brata to mnie az telepie z wnerwa - no nie ma sie co dziwic zachowaniu tego 3latka jak matka ma dla nich totalna zlewke
mamusiasynka - trzymaja sie z ta rwa - ja myslalam ze moj bol to od tego rozszczepu a moze tez rwa? musze cos o tym poczytac

wspominalyscie o przeezntach dla dzieci i padly gdzies puzzle piankowe - ja chcialam koniecznie malej mojej kupic kiedys ale jak szukalam w necie to natknekam sie na mase takich artykulow i jednak odpuscilam
Rakotwórcze puzzle piankowe dla dzieci | SOSrodzice.pl - podobno w niektorych krajach UE wycofali w ogole a te bezpieczne to ponad 2 stowy kosztowaly wtedy

chyba Wam kiedys pisalam i pewnie czesc z Was zna ta strone ale moze komus jeszcze sie przyda pzry wyprawkowych szalenstwach"
PromoBaby.pl - tu sa wszytskie promocje artykulow dzieciecych w marketach mozna sortowac po sklepie jaki ma sie w poblizu albo po kategorii produktow (ja czesto korzystalam pzry okazji kupna jedzenia dla malej/pieluch)
Ta stronka super jest.
Co do fryzury to Celinka tez taką miała, a teraz chce długie włosy. Dziecko musi dojrzeć do kitek i spinek.

Scoreto racja, plecy mogą boleć, biodra też bolą jak nie wiem.
Franek pewnie ma zatkane uszko, wystarczy wyczyścić. Celinka tak miała laryngolog przepłukał i jest oki.

Co do wagi to ważę 61kg, nigdy takiej wagi nie maiłam:szok: Nawet w ciąży z Celiną, z nią przytyłam tylko 8 kg.
Siedzę i ziewam jak nie wiem. Znowu spaliśmy do 9, szok ostatnio, najbardziej mnie dziwi mąż i Celinka, oni nigdy tak nie spali. Zawsze wstawali o 6-7 rano, to ja jestem śpiochem. Mała się ubiera i zaraz lecimy po produkty na spageti, od 3 miesięcy nie było.
A według mojego kalendarza ciążowego w telefonie dziś zaczęłam 3 trymestr:-D:-D

mamusia synka- też mam różne bóle od kręgosłupa i wkurza mnie to. Pewnie relaksyna obluzowała Ci parę więzadeł i zrobił się ucisk na nerwy...nie przesilaj się żeby nie pogarszać stanu...normalnie pomaga leżenie na brzuchu ale w obecnym stanie to może na boku trochę pomoże- z podkulonymi nogami lekko podciągniętymi do brzucha.
Ewa - odpocznij sobie to szyjka na pewno wróci do normy :-)
Jagna-tylko 8 kg?! tyle to ja zaraz będę miała na plusie, a gdzie tam to końca....Gratki z okazji rozpoczęcia III trymestru :-)

Pochwalę się Wam,że wczoraj zapisałam się do szkoły rodzenia :-) zajęcia zaczynamy 2 stycznia, już nie mogę się doczekać :-)

reklama
Do góry