reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Dzięki, Secreto. Tak sobie kombinowałam, że to Młody gdzieś przysiadł niefortunnie :)

Ja miałam obie ciąże +18 kg.
Teraz tylko +5 kg, więc do 18 już raczej nie dobiję. Uff :D

Hej :)
Doczytałam po łebkach.

Monisia, odpoczywaj! I nie sprzątaj po remontach! :) Doleżysz do marca, zobaczysz :)

Ja byłam też u lekarza dziś. Antek trochę wyluzował i już nie wyprzedza terminu porodu o 1,5 tygodnia ;) Jest w środeczku - 800 g.
Mnie przybyło 800 g w miesiąc, z czego 400 g to Antek. Ale gin. nie mówiła, że mało, więc chyba jest ok.
Gorzej, że mi szyjkę dokładnie sprawdzała, miałam też cytologię i gin. stwierdziła, że szyjka długa i zamknięta, ale tak miękka i rozpulchniona, że przy pobieraniu cyt. od razu zaczęła krwawić. Mam ograniczyć skurcze do minimum, nie nosić dzieci (Anielę to chyba będę na linie po schodach spuszczać :/) i generalnie dość oszczędny tryb życia prowadzić. Bo niby wszystko ok, ale - jak to moja gin. stwierdziła - jakby mi teraz oksytocynę podpiąć, to urodzę w godzinę :/
Ewa leż i odpoczywaj, wiem że przy dzieciach trudno, ale kiedy możesz to odpoczywaj.

munius - a wyniki tej glukozy już miałas na wizycie? jak cos to musisz powiedziec ze chodzilas i pilas - moze sie okazac ze dla pewnosci czy wszytsko jest ok kaze Ci zrobic jeszcze raz zeby wynik byl miarodajny
MOnisia- poducha pod pupę jak lezysz co by wyzej bylo; ja sie troche stresuje tez bo czuje zmiane duza przy wkladaniu globulek i chyba na niekorzysc mojej szyjki...
Ewa - kurcze no z malym dzieckiem to niektore zalecenia lekarzy niestety sa nie do zrealizowania...Byle do pollowy marca!
jagna, susi - fryzury piekne ale moja to nawet spinki nie da sobie zalozyc ani wlozyc wlosow za ucho od razu krzyczy zostaw mnie tak wiec jestesmy obciete na boba/pazia
katrine- fajny pomysl z tym filmikiem! a Ty w prywatnym czy publicznym pracujesz przedszkolu?
marcia - za kazdym razem jak piszesz o dzieciakach twojego brata to mnie az telepie z wnerwa - no nie ma sie co dziwic zachowaniu tego 3latka jak matka ma dla nich totalna zlewke
mamusiasynka - trzymaja sie z ta rwa - ja myslalam ze moj bol to od tego rozszczepu a moze tez rwa? musze cos o tym poczytac

wspominalyscie o przeezntach dla dzieci i padly gdzies puzzle piankowe - ja chcialam koniecznie malej mojej kupic kiedys ale jak szukalam w necie to natknekam sie na mase takich artykulow i jednak odpuscilam
Rakotwórcze puzzle piankowe dla dzieci | SOSrodzice.pl - podobno w niektorych krajach UE wycofali w ogole a te bezpieczne to ponad 2 stowy kosztowaly wtedy

chyba Wam kiedys pisalam i pewnie czesc z Was zna ta strone ale moze komus jeszcze sie przyda pzry wyprawkowych szalenstwach"
PromoBaby.pl - tu sa wszytskie promocje artykulow dzieciecych w marketach mozna sortowac po sklepie jaki ma sie w poblizu albo po kategorii produktow (ja czesto korzystalam pzry okazji kupna jedzenia dla malej/pieluch)
Ta stronka super jest.
Co do fryzury to Celinka tez taką miała, a teraz chce długie włosy. Dziecko musi dojrzeć do kitek i spinek.

Scoreto racja, plecy mogą boleć, biodra też bolą jak nie wiem.
Franek pewnie ma zatkane uszko, wystarczy wyczyścić. Celinka tak miała laryngolog przepłukał i jest oki.

Co do wagi to ważę 61kg, nigdy takiej wagi nie maiłam:szok: Nawet w ciąży z Celiną, z nią przytyłam tylko 8 kg.
Siedzę i ziewam jak nie wiem. Znowu spaliśmy do 9, szok ostatnio, najbardziej mnie dziwi mąż i Celinka, oni nigdy tak nie spali. Zawsze wstawali o 6-7 rano, to ja jestem śpiochem. Mała się ubiera i zaraz lecimy po produkty na spageti, od 3 miesięcy nie było.
A według mojego kalendarza ciążowego w telefonie dziś zaczęłam 3 trymestr:-D:-D

mamusia synka- też mam różne bóle od kręgosłupa i wkurza mnie to. Pewnie relaksyna obluzowała Ci parę więzadeł i zrobił się ucisk na nerwy...nie przesilaj się żeby nie pogarszać stanu...normalnie pomaga leżenie na brzuchu ale w obecnym stanie to może na boku trochę pomoże- z podkulonymi nogami lekko podciągniętymi do brzucha.
Ewa - odpocznij sobie to szyjka na pewno wróci do normy :-)
Jagna-tylko 8 kg?! tyle to ja zaraz będę miała na plusie, a gdzie tam to końca....Gratki z okazji rozpoczęcia III trymestru :-)

Pochwalę się Wam,że wczoraj zapisałam się do szkoły rodzenia :-) zajęcia zaczynamy 2 stycznia, już nie mogę się doczekać :-)

reklama
Do góry