reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa- na pewno mu przejdzie, a może za poźno chodzi spać...moja Hania kładzie się około 20.00teraz bo juz ciemno, latem gorzej ale na szczescie wstaje w miarę bez problemu około 7:40 i szybko się ubieramy żeby max 8,10 być w przedszkolu

a powiem Wam , ze mi zawsze ktoś ustępuje miejsca w MPK i to ludzie w róźnym wieku
powodzenia na wizytach
a i do mnie kurier ma przyjść z wózkiem:)

a ci spóźnialscy to faktycznie wkurzający- ja to zawsze przychodzę przed czasem i czekam, a nie wezme 1 nr przyjdę kiedy mi sie podoba i od razu wejdę...

nic lece barszczyk wstawiać

dzziewczyny robicie zakwas na barszczyk na wigilię? chyba dzisiaj zrobię żeby byl dobry:) i wogóle musze zrobić listę potraw i zakupów

reklama
Kainkas, Franek chodzi spać od zawsze o 20 najpóźniej.
To nie to. Ten typ tak ma po prostu. W weekend może nawet o 6 wstać i jest wesoły od rana ;) Bo nikt mu nic nie każe ;)

A co najciekawsze, każda z nas z innego zakątka Polski a babcie w przychodniach takie same:-D
oj wszędzie takie same. a wiecie że miło się zdziwiłam w piątek w laboratorium, facet wpuścił do laboratorium dziewczynę w ciąży, mimo że była 5-6 osób za nim. Oczywiście lament podniosły babcie, ale on nic sobie z tego nie zrobił, wręcz ją wepchnął do gabinetu.

Barszcz nastawiam dzień wcześniej, tzn.: wszystkie warzywa, przyprawy, ocet, czosnek i wodę wlewam i idzie to na balkon na noc, rano jest purpurowy i tylko wystarczy go 30min pogotować i jest.

Ja tak szybko, bo zaraz do gina. A dziecię kompa opanowało. Wczoraj była u mnie koleżanka (psycholog dziecięca) i kazała mi ją z 2-3 dni zostawić w domu poświęcić uwagę w 100% tylko jej. Bo mała zaczęła pyskować, przestała jeść w przedszkolu, stwierdziła że próbuje zwrócić na siebie naszą uwagę. W sumie ostatni miesiąc byliśmy pochłonięci remontem. Teraz poszła z tatą na działkę i nad staw nakarmić kaczki.
Doczytam jak wrócę i napisze co u nas.

Wow, ale napisałyście od rana - co niektóre to nawet w nocy nie śpią:laugh2:.

Ja nic wam wczoraj nie pisałam, ale mój synuś wczoraj od rana w ogóle się nie ruszał, próbowałam wszystkiego i nic. Nawet nie smyrnął. Jak mąż przyszedł z pracy to zjedliśmy obiad i mieliśmy jechać na IP. Już się ubrałam i wtedy dostałam serię kopniaków aż się popłakałam ze szczęścia i tak szalał synuś do północy i spać mamie nie dał. Kochany mój, tak mnie nastraszył, ze szok.

Małpawzoo
ty pytałaś o formę do muffinek? Ja zazwyczaj wykładam papilotkami, ale są przepisy że potem nie da się babeczki oderwać od papieru więc czasem tradycyjnie otwory smaruje masłem i wysypuje bułką tartą. Z umyciem nie miałam nigdy problemu bo mam formę nieprzywierającą i szorować nie trzeba nawet jak się coś przypali (np. owoce).
Gratki 100dniówki!!!
Moniqaa super zakup!
masiosia
gratki zdanych egzaminów i kciuki za kolejne&&&
A ty to w nocy nie śpisz?
Ozila
wow, ile butów, to ja tyle nie mam:szok:.
Koreczek
mam nadzieję że już lepiej dzisiaj.
kasiak
jak ja nienawidzę jak mi ktoś wózkiem przy kasie w dupę wjeżdża:wściekła/y:

Moniqaa
jak my ostatnio byliśmy w ikei to kolejki były jak za komuny, więc poszłam do kasy pierwszeństwa ale na sam jej początek do pani kasjerki. Oczywiście ja patrzyłam czy w kolejce jest jakaś ciężarna, gdyby była to zapytałbym czy stoi w kolejce czy korzysta z pierwszeństwa, bo może akurat wolałby postać. To samo było w pkt. obsługi jak poszliśmy po fakturę też gigantyczne kolejki, więc podeszłam do okienka z pierwszeństwem i zostałam bez problemu obsłużona - potem jakiś gość podleciał z mordą że teraz jego numer miał być to został szybko spacyfikowany:-D.
Tak samo robię teraz w laboratorium - idę na początek kolejki i mam w d... czy ktoś pyszczy, a jak jakaś ciężarna jest jeszcze w kolejce to ją namawiam by weszła pierwsza. Jak byk jest napisane na drzwiach że ciężarne bez kolejki.

No, a tam gdzie nie mam pierwszeństwa to grzecznie stoję wśród tłumu niewidomych ludzi, bo szkoda nerwów, a i tak nic bym nie wskórała....
Unikam też środków komunikacji miejskiej w godz. szczytu, bo tam mnie nikt nie puści a bez sensu się kłócić i nerwy tracić, a boję się teraz jeździć stojąc w autobusie pełnym ludzi, bo łatwo o upadek albo o to że ktoś mnie uderzy.

siasia
ale to raz że możesz stać w autobusie (ja tez mogę, bo na długie trasy nie jeżdżę) a dwa to to że w takim miejscu łatwo o upadek i że sobie zrobisz krzywdę to nic, ale trzeba myśleć o maleństwu które nosimy w sobie.
Mi jak przyjdzie jechać autobusem gdzie nie będzie miejsc (jak pisałam póki co mogę, więc unikam takich sytuacji) to będę o nie walczyć bo są miejsca uprzywilejowane (znaczek kobiety z dzieckiem na rękach) i to jest też miejsce dla ciężarnych. Jak nie pomorze, to kierowcę zaangażuje i tyle.

Ja tam swoich praw się domagam (tam gdzie mogę oczywiście) i na niczyją łaskę nie liczę:tak:. A że rzadko gdzieś wychodzę bo nie czuje się najlepiej to tym bardziej korzystam ze swoich praw.

Trzymam kciuki za wizyty.
I gratuluje wszystkim okrągłych jubileuszy, u mnie tez dzisiaj okrągłe 26:-D.

Wczorajsza kapustka do pierogów wyszła pyszna, mąż spałaszował już sporo wieczorem. A teraz idę robić ciacho na pirogi, ale se robotę wymyśliłam:no:

Ja zakwasu nie robię, daję dużo buraków obranych i pociętych na kawałki, włoszczyznę, grzyby, liścia laurowego, ziele angielskie i tak gotuję na maleńkim gazie.

A mnie coś strzeliło ostatnio i już drugi raz gotuję sobie kompot z suszu :D ale nie tkaki z wędzonych owoców, bo tego wędzonego posmaku to nie znoszę...

Co do porodu u mnie najpierw odeszły wody, a w przeciągu godziny dostałam skurczy, ale szyjka była twarda i zamknięta, więc najpierw dali mi czopki, które nie bardzo zadziałały, a późnij zastrzyk i już szyjka ładnie się rozwierała. Oksy dopiero przy pełnym rozwarciu bo mi się skurcze rozeszły na koniec :|

Co do kas pierwszeństwa, to w realu te kasy tak są zrobione, ze można zawsze podejść od tyłu i jak są kolejki to z nich korzystam, zwłaszcza, ze nie kupuję całego wózka rzeczy, tylko do 10 sztuk. Ludzie się gapią i mnie to mało obchodzi, a kasjerki nigdy nic złego nie powiedzą. Choć najczęściej korzystam z kasy samoobsługowej. A wiecie co jest najdziwniejsze? Że w tych kasach pierwszeństwa zawsze jest największa kolejka, nie wiem z czego to wynika :p
Ja tam nie mam wielkich skrupułów, żeby korzystać z tych kas, przed osoby niepełnosprawne, ani z dziećmi się nie wpycham, a nad kasą jest wyraźnie napisane dla kogo one są... Zdarzyło mi się wręcz pokazywać uprzywilejowanym jak z nich bezproblemowo skorzystać, bo przed kolejkę między ludźmi to ciężko się przecisnąć ;)

Co do przychodni to się nie wypowiem, bo u mnie kolejek nie ma :p a jak są przede mną 1-2 osoby, to żadna kolejka. Tylko niedawno jak z młodym byłam u dermatologa to nie wiem czemu pani z miesięcznym maluchem uznała, ze ma pierwszeństwo przed nami, skoro my podwójnie uprzywilejowani, ale młody się bawił to niech tam sobie wchodzi pierwsza ;)

My dziś po spacerze, Adaś miał wielkie szczęście, bo spotkaliśmy 2 śmieciarki, z czego jedną zaprzyjaźnioną i dostał długopis Remondis :D

Na koniec - zdrówka dla wszystkich chorowitków!!

Ostatnia edycja:
ahh no i muszę leżec.. bo mam zapalenie gardła..
chyba mycie okien ostatnio mnie tak załatwiło.. i jak chodzilam po dworze, jak były te mocne wiatry.
i tak jutro musze wyjsc z domu bo ide do ginekologa.. ciekawe jakie bakterie mi wykryli w moczu..
bo tez zadne tabletki na zapalenie nie pomagały:(
ahh a gdzie tam marzec i koniec ciąży :p

Witam was!!! :-)

Zycze DUZO zdrowka wszystkim chorowitka!!!

Kciuki zaciśnięte za wszystkie wizyty i badania!!!
I gratuluje wszystkich okrągłych tygodni!!!

Ja tez z tych co na L4. Bo w sierpniu jeszcze mialam urlop, a pozniej wyladowalam w szpitalu i wtedy odkryli nadciśnienie i nie pozwolili już wracac do pracy, ale jakos dobrze mi z tym hehe. ;-)

Odebralam wyniki morfologii i moczu z wczoraj i wszystko mam dobrze, nawet hemoglobina poszla mi do gory, a już mialam ja na granicy ostatnio.
Wiec dzisiaj spokojnie mogę isc na wizyte, bo na pewno wszystko jest dobrze, bo wyniki ok. i dzidzius się rusza hehe! :tak:

Jeśli chodzi o teściów, to ja nie mogę narzekac, wrecz czasami wole z nimi przebywac niż z moimi rodzicami… Tesciowie zawsze mnie pytaja jak się czuje i wogole. Jak bylam w szpitalu to tesciowa codziennie się mnie pytala czy ma mi jakis obiad zrobic i przywiesc itp. A moi rodzice to tak naprawde pytaja tylko wtedy jak chca żeby im cos załatwić, a tak sami siebie nawet nie zapytaja o samopoczucie ani o nic takiego…:baffled: Nawet jak bylam w szpitalu to tylko raz do mnie zadzwonili i tyle. :-(No coz rodzicow ani tesciow się niestety nie wybiera, wiec jest jak jest.

I Katrine chyba faktycznie posiada jakies wyższe moce, bo ja dzisiaj już 3 przesylki dostalam od 2 kurierow i jeszcze jedna mam dostac dzisiaj! :-D W kacie w pokoju rosnie stos pudelek z wyprawka dla maleństwa. Ale mnie to cieszy hehe :-)

mlodamama21 zycze wam dzuo zdrowka!!! Dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze!

Agnis83 ludzie naprawde mogą być złośliwi… szkoda gadac! :wściekła/y:

Marcia Gratuluje zakupu! :-D Ja tez dostalam na prezentacji 3 ksiazki i wybrałam sobie takie grubsze hehe A jeśli chodzi o książki to ta z przepisami dla dzieci i ogolnie prawie wszystkie możesz sobie ściągnąć na chomikuj.pl ;-)

malpawzoo Gratuluje dobrego wyniku glukozy! I uśmiałam się z Bejak Barbary hehe :-D
Jeśli chodzi o babeczki to ja zazwyczaj pieke w papilotkach, ale można tez wysmarowac je maslem czy olejem i na sam spod wyciac kolka z papieru do pieczenia i tez powinny wyjsc!

susi Trzymam kciuki żeby ci szybko przeszlo!!!

masiosia duzo zdrowka dla Julka. I kciuki za ostatni egzamin! I musisz tez pozwolic swojemu robic niektóre rzeczy za ciebie, bo się przemęczysz!

Ewula super z tymi albumami. Ja mam zamiar takie albumy już od 2 lat zrobic. Nawet już czesc zdjęć wywołałam tylko nie umiem jakos usiąść i tego poukładać….

Secreto ale przynajmniej maz będzie mogl być caly czas z toba! Czasmi tez się tak zastanawiam, ze chialabym być umowiona na porod, a nie martwic się i czekac az się zacznie…

Moniqaa super, ze łóżeczko i wanienka już kupione!!!! :-) A z prezentami to ja tez zaszalam i tez już wszystkie mam hehe Az dziwne, ze w tym roku tak przygotowana jestem do wszystkiego, bo normalnie to mam wszystko na ostatnia chwile.

Ozila ale u ciebie goraco!!! Chyba wole jak jest chlodno w ciazy…
Ile bucikow, ale będziesz mieć panne!!!! :-)

kamaa super niespodzianke ci maz zrobil!!! :-D Zdrowka zycze!!! Mi tez się ta reklama strasznie podoba!!! Nio niestety w PL tak jest z ustepowaniem i wogole. Mój maz ostatnio był w labie zrobic badania i mowi, ze była tam kobieta w ciazy a ze była karteczka, ze w ciazy wchodzi się bez kolejki to on do niej mowi żeby weszla przed nim to wtedy wszystkie babcie z pyskiem na niego ze one już tak dlugo siedza i wogole, ale on im na to żeby przeczytaly co pisze a dopiero pozniej się oddzywalay! :tak:

AnetaNorwegia ja na wysypkach się nie znam, ale mam nadzieje ze Michelle już się lepiej czuje! Super ze paczka już jest! :-)

mamusia synka Tobie tez duzo zdrowka zycze i odpoczywaj jak najwiecej! Jeśli chodzi o zawozenie to ja mialam i czasami nadal mam problem z moimi rodzicami, bo zawsze oczekuja ze ja ich zawieze na jakas impreze albo cos, a jak nie to się obrazali. Masakra jakas! :wściekła/y:

ewa86 Trzymam kciuki, żeby Frankowi się humor poprawil! A ja do tej pory nie lubie wstawac rano, wiec mam nadzieje, ze jemu się szybciej zmieni! ;-)

kasiak-l ja pranie codziennie przekladam na nastepny dzien, ale w koncu będę musiala się za to wszystko wziasc! ;-)

nieznajoma1991 duzo zdrowka zycze i powodzenia jutro na wizycie!

Mrowkaa klucie pod zebrami to może być cos z plucami (mam jednak nadzieje ze nie). Nie chorowałaś ostatnio? Albo to związane z kręgosłupem, a niesety w ciazy tak bywa…

siasia s ja jak kiedys stalam w uprzywilejowanej kolejce w Realu to widziałam, ze wszyscy się na mnie gapia i wogole, ale nikt sam nie zaproponowal przepuszczenia… Szkoda slow na to wszystko! Ale jesli sie zle czuje czy cos to podchodze do kasy i sie pytam poprostu.

alesia podziwiam, ze umyłaś okna! Ja powiedzialm ze w ciazy nie będę myc wogole, niech się dzieje co chce!

Megi Pegi Biedny ten twój Tadziu!!! Zycze duzo zdrowka! Dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze!

Koreczek Wspolczuje takich dolegliwości!!! Trzymaj się jakos!

Jo_asia gratuluje początku 3 trymestru!

flower188 Wspolczuje takich bolow kręgosłupa!

Kainkas nigdy jeszcze nie robilam, bo to zawsze zadanie babci… Ja w tym roku na swieta tylko ciasta pieke, reszta niech się moja mama i babcia zajma!

jagna25 powodzenia na wizycie!

jaspis dobrze, ze się jednak zaczal ruszac! Ja tez mam czasami takie dni ze caly dzien spokoj i zaczynam się już martwic, a potem tak niespodziewanie seria kopniakow!

reklama
Do góry