reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
No produkuja dziewczyny....

ja sie za porzadki generalne kuchni wzielam i pewnie wieczorem bede tego zalowac .

monisia dzieki za rade ja tez wybralam te najgrubsze i najdrozsze:-) Upieklam se buleczki , zaraz wstawiam pizze i bede tak po kolei robic rozne przepisy .

zdrowka wszystkim chorym

Chyab sie kimne chwilę, ale najpierw cos słodkiego muszę zjeść... przytulanie sedesa wykancza :-( a jeszcze jak krew zaczeła mi kapać z nosa to juz całkiem masakra :-(

Dziękuję Wam. Leże ciągle i czasem tu zglądam..
Koreczek ojj to do łóżka i sie prześpij ;) mysle,że będzie lepiej.
ja chyba tez ide spac.
bo głowa mnie strasznie boli i mi zimno.. :(

Hej!
Koreczek, Nieznajoma oszczędzajcie się dużo! Do łóżka i odpoczywać:-)
Też mam ochote na pieczenie ale nie wiem na co się zdecydować i chyba zostawię to na jutro.
Jakaś bez życia dziś jestem, trochę spałam i chyba po obiedzie jak mój wróci znowu się prześpię:-) W końcu gin kazała leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.
Powodzenia na wizytach! &&&
url]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :)
Ja dziś wstałam wczesnie poszłam poświeże bułeczki, zjadłam śniadanko i poszłam dalej spać hehe:) teraz niedawno wstałam i usiadłam do kompa :) za chwile bioresię za ogarnianie mieszkania, dobrze że jedziemy dziś do mamy tonie muszę gotowac obiadu :)
Powiem Wam że obawiałam się wczorajtego usg po tym co czytałam jak niektóre z was pisały że nie chcawidziec dziecka takiego rozmazanego w wodach płodowych, ale jak jużjestem po to jestem bardzo zadowolona że się zdecydowalismy żemogłam zobaczyc Kacpra jak on tam wygląda w brzuszku :) naprawdęgdybym miała mieć jeszcze jedno maleństwo na pewno tez się natakie usg zdecyduje :) i już nie mogę się doczekać kiedy wezmemałego w ramiona i wycałuje :) ale spokojnie żeby nie wywoływacwilka z lasu będę cierpliwa i poczekam do marca :)
apropo.... wiecie mojego kolegi żonama termin na 2 lutego i dwa dni temu wylądowała na porodówce zregularnymi skuczami.... próbuja powstrzymać i w sumie to nie wiemco tam się teraz dzieje ale wiem że dostawała sterydy na płuckamałej.... dlatego powiem wam że od stycznia ostro zabieram się zakompletowanie wyprawki :)

Ewcia ja na L4 jestem chyba od połowywrześnia ale nie pamiętam dokładnie :) ale powiem szczerze tak sięod pracy odzwyczaiłam że nie wiem jak to będzie za rok tam wrócićhehe :)

Nikusia super że już u Ciebie lepiej:) Duomox nieszkodliwy więc spoko :) Trzymaj się kochana :)

Agnis tekst sąsiadki.... nie namiejscu... ehhh... jak ja nie cierpie takich tekstów... zamordowactylko normalnie.Ale jeśli chodzi o dogadywanie to i ja niestetyczęsto się z tym spotykam. A to że już skończyłam 30 lat todziwna jestem że to dopiero pierwsze dziecko, że stara będę ijeszcze do podstawówki na wywiadówki będę biegać.... a to żejuż chyba końcówka ciąży że taki mam wielki brzuch, kurczedziewczyny ale jak widze to w sumie każda z nas ma dośc sporybrzuszek i to raczej nie jest dziwne.... ale dogadac muszą... a tamw nosie z ludźmi..

Wow Secreto to nieźle w końcu wyszłoże tak Ci się wszystko poprzestawiało :) to jesteś naszą lutowąmarcóweczką

Kamaa ale się usmiałam z tegooglądania teściów na pogrzebach hehe :) ja w sumie na swoich nienarzekam, blisko mieszkaja ale się nigdy nie wstrącają. Wiadomoteściowa jak to teściowa czasem powie cos takiego że w piętypójdzie ale ja staram się przymykac na to oko :) tesc to złotyczłowiek bardzo nam ze wszystkim pomaga i mam wrażenie że wzwiązku z tym że mój tata umarł to on tak stara się nadrabiać:) to miłe :)

Juszka mój mały wczoraj na usg zrobiłto samo aż się lekarz smiał że chyba mu faka pokazuje :)zajebiste wrażenie :) hehe

jagna wygląda na to że popędze dotesco pojutrze po te pampersy tylko wiecie co? Troche boje się czymały nie będzie miał uczulenia.

Jagna, Agnis ja tez lubie „Zmierzch”ale tylko w wersji ksiażkowej, jakoś aktorzy w adaptacji nie bardzomnie do siebie przekonują. Ale tematyka super :) ja to ogólnieuwielbiam wampiry hehe moje ulubione seriale to „True Blood”,„The Vampire Diaries”, „The Originals” ogólnie taka tematykaod zawsze była mi bliska a czemu? Hmmm... nie wiem :) ale mój małyto chyba tez będzie lubił coś takiego bo całą ciążę go katujeserialami hehe Teraz jestem jeszcze na etapie serialu „Gra o Tron”brat mnie namówił na obejrzenie ale powiem wam że jest zarąbisty:)

młoda mamo szybkiego powrotu dozdrówka dla ciebie i małej :)

Masiosia tak widzisz zapomniałamnapisać, odnośnie tych moich bóli, pytałam lekarza to powiedziałże często dziecko może przy przekręcaniu naciskać na cokolwiek iwywoływac takie bóle, kazał brać w razie czego nospe rozkurczowąi powinno być lepiej, jeśli bóle będą się powtarzac zbyt częstoto zgłosić się na IP. U mnie póki co na razie się uspokoiło ijest ok :)

Moniqa super że się zakupy udały :)

Ozila padła nam fotke z butami :)faktycznie twoja mama dba o wnusie :))

Ewcia widze że Franek stroi fochy :)ehhh... mój brat tez narzeka na swoją córe która się codzienrano fo****e że każą jej chodzić do szkoły....a ma już 13 lat…. te dzieciaki :)

malpawzoo gratulacje z okazji100-dniówki :)

Na razie dziewczynki na tyle hihiskonczyłam doczytywanie na 1336 stronie :) dokończe wieczorem bonigdy od kompa nie odejde hihi
Buziaki i udanego dnia :)

ahh no i muszę leżec.. bo mam zapalenie gardła..
chyba mycie okien ostatnio mnie tak załatwiło.. i jak chodzilam po dworze, jak były te mocne wiatry.
i tak jutro musze wyjsc z domu bo ide do ginekologa.. ciekawe jakie bakterie mi wykryli w moczu..
bo tez zadne tabletki na zapalenie nie pomagały:(
ahh a gdzie tam marzec i koniec ciąży :p
Zdrówka!!!

Mi dziś lekarz kazał brać *spam* gripa caps, po 1 tabletce profilaktycznie
prenatal-grip-care-15-kapsulek-poradnik-dla-kobiet-w-ciazy-i-karmiacych-jak-dbac-o-diete.jpg

Celinka nigdy nie miała alergii na pieluchy z Pampersa i Belli Happy.

Dziś znowu miałam zmianę ginekologa, ale na dobre wyszło. Na dodatek się śmiał, że na następna wizytę musi kopić prezent dla mojej córci. Bo idę w jej urodziny, a ona była pierwszym dzieckiem jakie przyjął samodzielnie:-D I wiecie co, minęło 6 lat prawie a on mnie pamięta:-D:szok: Z moją szyjką oki, wyniki też są w porządku, cukrzycy nie mam. Żelazo mogę brać dalej, ale nie muszę, decyzja należy do mnie. Chyba będę brać ale 1 tabletkę.
A i oczywiście jakaś stara baba nas ciężarne wkurzył, tak się pchała do położnej, bo ona tylko potwierdzić wizytę. To my że też czekamy, a ona że my każda po 30min, no wiecie co i tak do lekarza była za nami:wściekła/y: Później z 2 babcia w kolejce, że my tak długo u lekarza i każda roześmiana wychodzi, ciekawe co my tam z lekarzem robimy. Miałam ochotę powiedzieć, że się "pieprzymy" a że z brzuszkami to nie wpadniemy;-)

reklama
DZIEŃ DOBRY po południowo :-)

Zaczynam nadrabiać zaległości...ale płodny nasz wątek jest niesamowicie :happy:

MONIQAA-
Gratuluję zakupu łóżeczka. To taki już namacalny dowód, że lada chwila maluszek będzie :tak:

MASIOSIA -
dziękuję Ci kochana, antybiotyk przywrócił mnie do żywych. Czuję się na prawdę dobrze.
OZILA - kochana ja tam bym się tylko cieszyła... Na prawdę zobaczysz wszystkie te piękne buciki Wam się przydadzą....POGODY ZAZDROSZCZĘ...Właśnie 3 dni temu z Australii wróciła moja przyjaciółka...była ponad miesiąc ...ledwo biedna funkcjonuje w naszym klimacie :confused2:

KAMAA - To nie daj się...niestety czas infekcji teraz mamy na około, u mnie w rodzinie na szczęście jakoś się chronimy i młoda nawet zdrowa. Ale gardło bolesna sprawa. Może tantum Verde pomorze? GRATULACJE 28 TYGODNIA !!!!!

KASIAK - fajna sprawa te zakupy on-line w almie. Szkoda, że do nas nie dowożą bo na prawdę asortyment mają bardzo duży...Tyle, że chyba trochę drogo nie?

NIEZNAJOMA - trzymaj się. Dobrze, że masz zaraz wizytę i lekarz obejrzy wyniki badań.

MALPAWZOO - GRATULACJE 100- DNIÓWKI!!!

MEGI PEGI -
Zdrówka dla Tadzia. A czemu takie samopoczucie Cię dopadło?

KORECZEK -
WSPÓŁCZUJĘ...ja też wczoraj zaliczyłam biegunkę ale u mnie naturalna reakcja na antybiotyk ..także zdrówka dla Ciebie ...

JO-ASIA - gratulacje 27 tygodnia!!!

JASPIS - TOBIE 26 TYGODNIA GRATULACJE!!!!

JAGNA - &&&&& ZA WIZYTĘ!!!

NASTKA -
No płodność naszego wątku mnie też przerasta :happy: ja uwielbiam oglądać moje dziecię na USG!!!!

Ja dziś czuję się o niebo lepiej... antybiotyk działa!! A wyobraźcie sobie, że mój stomatolog dzwonił dziś i pytał jak się czuję :eek:
NO SZOK!!! Nie powiem miłe to bardzo ...
Generalnie ja dziś mocz i morfologię robiłam a wizyta już w sobotę...doczekać się nie mogę. Porządki świąteczne zacznę chyba w przyszłym tyg. bo znając życie to po tygodniu latania na ścierce będzie i tak tyle samo do sprzątania :baffled:

Do góry