reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa i mamusia synka i Moniqa dzięki za odpowiedzi.
Co do magnezu ja mam Aspargin:tak: I od razu jak wzielam go to się lepiej czuję:tak:

Jak dobrze ze was mam wszystkie hehe, ja nawet jak coś opowiadam mezowi to mowie nickami o was, "ta powiedziała to ta tamto, a dziewczyny sądzą tak...":tak:

Jednak nie zamawiam nic z tej apteki, polowa produktów niedostępna, do dupy z taką apteką. Jak młodego odbiore ze szkoły to się przejdę na zakupy:tak: Na szczęście wszystko po drodze:tak:

Ewa u nas tez beznadziejna pogoda, co chwile leje wieje i huczy:baffled:

reklama
masiosia idź spać, do rana jeszcze daleko
Agnis ja na razie kupiłam tylko oliatum baby do kąpieli i kupie krem do buzi (babydream).
Co do marki kosmetyków to ja uwielbiam właśnie babydream z rosmana (sama stosuje kilka bo mam wrażliwa naczynkową cerę) ze względu na prosty i nieszkodliwy skład tych kosmetyków:tak:. Po zużyciu oliatum przejdę właśnie na te kosmetyki. Inne popularne kosmetyki dla niemowląt jak dla mnie mają koszmarne składy. No ale ja akurat zwracam na to uwagę, inni nie i każdemu pasuje co innego.
Agnis duuuzo tańsza jest apteka gemini (porównałam kilka rzeczy z tą apteką o której pisałaś) i nawet jak będziesz miała zapłacić za przesyłkę to i tak taniej będzie. Wyjdzie że mam jakieś układy z ta apteką bo tak ją polecam, ale po prostu jest tania ;).

Ja jiz posprzatane mam w domu, padam na pyszczek :-(
Najgorszy jest bol krzyzy...

Zaraz bede obiad gotowac, a pozniej siedze i nic nie robie, a co!

Aneta, z ta paczka to i szczescie i pech, dobrze ze sie znalazla a kurtki nie kupilas.

Kosmetyki kupuje z nivea i babydream

kurcze dziewczyny tak chwilicie ten sernik... może i ja go zrobie chociaż mistrzem wypieków to ja nie jestem heh :)
Jak wszystko będzie robić według przepisu to wyjdzie na 100%
Znowu mnie głowa boli....:-(

muniuś
ja mam trymer do bikini przy depilatorze braun xpressive - to są osobne nakładki i jestem zadowolona, chociaż ostatnio oglądałam braun FG1100 jest bardziej precyzyjny i może się skuszę (albo Gwiazdora skuszę;)), bo nie jest drogi.
Mój synuś będzie miał na imię Grzegorz - mówimy już tak do niego od 13 tygodnia ciąży:tak:.
Szybko wam z kuchnią poszło - koniecznie pochwal się efektem końcowym!
Nikusia trzymaj się bidulko, współczuje:-(
Agnis chyba ty pisałaś o opłatku, a ja bym zapomniała na śmierć w tym roku - trzeba za tydzień iść do kościołka:tak:.
Mrówkaa dobrze że córa się poruszyła:tak:. Ja mojego synka tez czasami prawie w ogóle nie czuje, a czasem to mam wrażenie że w ogóle nie śpi:szok:

Mmmm sernik......
Ja też mistrzem wypieków nigdy nie byłam póki nie trafiłam na blog moje wypieki i się zaczęło:tak:. Tzn. do mistrza to mi jeszcze daleko, ale lubie piec.
Moim hitem wśród serników jest sernik marmurkowy (z bloga powyżej), ciut drogi bo z mlekiem skondensowanym i mascarpone, ale lepszego nie jadłam w życiu.
Mój brat maila być Grzegorz, ale z nazwiskiem by kolidowało, bo nazwisko od Grzegorza. A i tak w liceum mówili na niego Grześ, a nie Wojtek. Oj ile było śmiechu jak nieraz kumple dzwonili i prosili o Grzesia, a my mówiliśmy, że tu taki nie mieszka;-)

A ja nie piekę serników bo mi zawsze oklapną i są takie "naleśnikowate" :-)

Koreczek mój Kurczak uwielbia zapach benzyny zawsze na stacji benzynowej rozkoszuje się zapachem :szok: ale cos mi się majaczy ze jak byłam mała to tez podobał mi się ten zapach......

Wiecie, ze ja się super czuje, głowa mnie nie boli nic a nic ale ja jestem dziwoląg i jak innych boli głowa to mnie nie......

Dziś mój Kurczak mowi: mamo uwielbiam Cie bo jesteś taka......mądra hihihihi
Ja do serników używam sernixa.
Co do zapachu benzyny to od dziecka jak go czuję to mi się cofa wszystko

Hej wieczorem !
Ech mój męzuś juz w drodze i za granicą. Pusto tak bez niego :(

Nikusia trzymaj sie ! Mnie złapała ząbek w 8 tyg ciązy miałam z nim problemy juz przed ciąża wielokrotnie go leczyłam wiec ,że to dolna szóstka to zdecydowałam sie na wyrwanie ale ból był okropny bo był juz tez zaropiały. No ale narazie mam świety spokój.

Co do imienia unas tez chyba powoli sie klaruje bo sa dwa Michał albo Szymon. My drugie imie tez dajemy w przypadku synka będzie to Mieczysław po dziadziusiach. Córa tez ma imie mojej mamy Jadwiga.
Dobrze że na pierwsze nie ma Jadwiga, męczące i wkurzające imię. Zwłaszcza dla mnie i pokoleń po mnie. Zawsze słyszę komentarze, moja babcia, ciocia była Jadwiga:wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny zaglądam w sumie nad ranem..bardzo Wam dziękuję za wsparcie...

Wczoraj o 21 musiałam zadzwonić do ginekologa, bo ból był już nie do zniesienia...Pozwolił na jedną tabl. ketonalu forte...podał także grupę antybiotyków jaką lekarz stomatolog może bezpiecznie mi przepisać.
Dzięki wzięciu ketonalu przespałam do chwili obecnej... ból nasila się z każdą minutą, jestem już tak wykończona i zdesperowana, że będę błagała o wyrwanie tego zęba a raczej resztek po nim, bo był silnie nadbudowany i jak wygrzebywałam opatrunek to nadbudowa odpadła :sad:
Dzięki Bogu mam tel komórkowy do stomatologa, więc jak tylko wybije przyzwoita 8 godzina zadzwonię i wybłagam pilną wizytę bo jak na moje nieszczęście dziś przyjmuje dopiero od 15-stej ale ja nie dotrwam :sad::sad::sad:

NIKOMU NIE ŻYCZĘ TEGO BÓLU I CIERPIENIA JAKIE Obecnie przechodzę....Odezwę się jak tylko będę w stanie...
JESZCZE RAZ KAŻDEJ Z WAS DZIĘKUJĘ
Wiem co czujesz, ja wyrwałam 8, nawet dentysta zalecał. Tylko mnie rozbolała z piątku na sobotę i wylądowałam na dyżurze.

Chyba nastapil CUD!! Moja paczka sie odnalaza!!! Jest juz w Oslo, bede ja miala w tym tyg. Ponad 3 tygodnie czekania uffff
SUPER!!!!!

My dziś wstaliśmy o 9:30:szok::szok:, nawet Celinka. Ja wczoraj nie nastawiłam budzika i mam córę w domu.
Co do tabletek to ja chyba mega dużo łykam, Femibion natal 1, kwasy omega, żelazo i magnez.

Hej dziewczyny.
Co z tą pogoda? wczoraj snieg, potem ulewa..dzisiaj slonce za chwile deszcz...przez te skoki ciśnienia atmosf.oszaleje...spac sie chce na calego.
Te muffinki "swiatecznie" sie zapowiadaja :-)
Ja jutro ide do kolezanki z ciachem i wymyslilam upiec piernika z powidłami :-)Wilgotny piernik z powidłami – przepis dam znać jak wyjdzie.
Co do magnezu pytalam kiedys mojego gin.czy oprócz femibionu mam coś brać, a on ze to w zupelności wystarczy. Tyle ze ja poza lekkimi napięciami brzucha to nie mam innych dolegliwości. Ale asparagin czy cos takiego mam w domu na wszelki wypadek i nospe tez.
Aneta to dylemat koloru kurtki masz z głowy :tak:
Trzymajcie się dziewczyny zdrowo w tą zwariowaną pogode:cool2:

Witam was poniedzialkowo!!! :-)

Powodzenia na wszystkich zblizajacych sie wizytach i badaniach i DUZO ZDROWKA dla wszystkich chorowitkow!!!

Bylam dzis już w labie oddac troche krwi i zrobic badanie moczu, bo jutro wizyta, ale jakos tak bezstresowa, bo maleństwo się rusza, wiec musi być dobrze, mam tylko nadzieje, ze wyniki badan będą dobre! :tak:

Wiecie co??? Mój maz dzisiaj rano stwierdzil, ze w nocy słyszał jak się nasze maleństwo rusza :szok: Ja spalam, wiec nie wiem czy faktycznie czy mu się to przyśniło…;-)

Jeśli chodzi o imie to u nas będzie na 100% już Maja i na drugie będzie miala imie po mnie, a gdyby był synek miał by imie po mezu. Zastanawialismy się czy wogole dawac imie drugie, ale mój maz się uparl, ze musi być. Ja nigdy nie mialam drugiego imienia tylko pierwsze i jakos mi to nigdy nie przeszkadzalo.

I dzisiaj mogę już faktycznie powiedziec, ze mam prawie wszystko! :-D Brakuje tylko wozka z fotelikiem, ale jak już mówiłam teściowie kupuja, niani elektrycznej (to pozniej), chusty i stanikow do karminia (to w lutym) i jeszcze jakas lampa do pokoiku Mai i jakies takie pudelka żeby rzeczy jakos poukladac. Cala reszte już zamówiłam i teraz już tylko czekam na przesylki! :-) Dzisiaj przyszla tez ta pościel z Kubusia Puchatka i jest przesliczna! :tak:Az nie mogę się przestac cieszyc z tego powodu! :-D

masiosia dasz rade z tymi egzaminami! Trzymam mocno kciuki!!!

susi caly styczeń przeznaczam na pisanie pracy i nie ma zmiłuj się! Teraz to nie dam rady za bardzo, bo trzeba myslec o roznych rzeczach do remontu, ale styczeń już będzie wolny i wyprawka tez już będzie cala w domu, wiec nie będzie mnie nic odciągać od pracy!
Gratuluje 2. Miejsca!!! I duzo zdrowka dla corki!

Nikusia82 biedactwo, trzymaj się jakos kochana!!! Bardzo ci wspolczuje takiego bolu! :-( Mam nadzieje, ze dzisiaj już ci wszystko przejdzie!!!

katrine tobie tez wspolczuje bolu zeba!!! Trzymam kciuki za glukoze!

marcia30 powodzenia na wizycie! I fajnie ze masz prezentacje! Ja mam czasami takie skurcze, ze mi brzuch na chwile twardnieje, ale nie boli to jakos. Ale to na pewno sa te skurcze przepowiadające i jeśli przechodza po chwili i się nie powtarzaja regularnie to nic zlego się nie dzieje!
I tobie tez zdrowka zycze!!!

Agnis83 no i dobrze powiedziałaś z ta wigilia, twoje dziecko i twoja sprawa i nie powinni się wtracac! Jak ja bym chciala spędzić wigilie tylko z mezem, ale u nas niestety jest to niemożliwe, bo rodzice przyjeżdżają do nas na cale 2 tygodnie i nie wiem jak ja to wytrzymam… Strasznie nie lubie wigili z moimi rodzicami i babcia, bo zawsze jest tak sztywno i sztucznie... Wolalabym spedzac ja tylko z mezem a pozniej jeszcze z Maja a rodzicow jednych i drugich odwiedzac w swieta...
Ja magnez biore codziennie i to 3x2 tabletki Asmag forte odkad bylam w szpitalu w 14 tyg. i do tego witaminy pregna plus.
Hehe i ja tez tak opowiadam mezowi. ;-) Ja zamówiłam wlasnie wszystko potrzebne dla maleństwa i dla siebie w aptece gemini i faktycznie jak porównywałam ceny z normalna apteka to były duzo nizsze. Teraz czekam tylko już na przesylke.;-)

mamusia synka Zdrowka zycze!

Koreczek na pewno zdążysz! Ja tez mam najgorzej z kręgosłupem. Cokolwiek zrobie to mnie pozniej boli…:-(

kasiulekk kciuki za wizyte jutro zaciśnięte!

AnetaNorwegia super, ze paczka się odnalazła! :-D

Jo_asia Zdrowka dla mlodego!!!

jaspis Kciuki za pierogi zaciśnięte, na pewno pyszne wyjda! ;-)

malpawzoo fajnie, ze glukoza już zaliczona!

ewa86 super, ze glukoza już zaliczona. Ja tez w tym deszcu i wietrze musiałam dzisiaj do labu jechac…Masakra z taka pogoda!

jagna25 ja lykam jeszcze wiecej bo 6 tabletek magnezu, 4 dopegutu, 1 Accardu i 1 Pregne Plus i jutro się okaze czy czasem żelaza nie będę musiala dodac.

Witajcie,
ja dziś 25 tydzień ;)

Czuje sie fatalnie.. położyło mnie kompletnie..
przyszłam się tylko przywitac.. i powiedzieć,że pozatym to mały sie rusza i jest ok..
tylko ja chora.. przez tą okropną pogodę.

Trzmajcie się zdrowo!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach.

Pozdrawiam ;)

Witajcie poniedziałkowo :)

Katrine trzymam kciuki za ta glukozę :)

Anetka to fakt :) zleciało nam to takszybciutko że sama nie mogę się nadziwić, mam wrażenie żedopiero co było ponad 200 dni do porodu.... super że paczka w końcusię znalazła :)

Masiosia hehe widze że twoi sąsiedziuszaleją :) nie wyobrażam sobie ile musi kosztować energia jak siętak ubierze dom heh :)
Nikusia trzymaj się …..

Dziewczyny ja dzisiaj mam takie jakieśdziwne bóle brzucha.... z lewej strony nisko mnie tak kłuje że wszoku jestem. Dobrze ze dziś jade na to usg o 19 to zobaczymy co tamsię dzieje i dopytam co to może być, a tymczasem nie ruszam się zdomu nigdzie...

susi współczuje sytuacji z małą,mam nadzieję że to nic poważnego, u nas w mieście teraz wieledzieci choruje na ospe :( mam nadzieje że u was to tylko wysypka.

Malpawzoo trzymam kciuki za glukoze :)

Agnis ja też mężowi czasem cosopowiadam to jak rzucam nickami to patrzy na mnie dziwnie czasem heh:)

Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
witam

Ja zjadłam własnie ostatnie racuszki co mąż mi napiekł. Wczoraj dojechał dopiero przed pólnocą.
U mnie tez dzis pada i jakos taka nienaturalna ta pogoda jak na te pore roku ale przynajmniej nie wieje wiec w domu cieplej.

anetka super ,że paczka dojdzie!

Nikusia aby Ci dzis w bólu ulżyli

Ja magnez tez biore codziennie bo skurcze łydek w nocy mnie łapały

Zdrówka dla chorowitek duzych i mniejszych.

Kciuki za dzisiejsze wizyty

Gratulacje starszych zdolnych pociech !

Unas drugie imie daje sie zawsze bo dla mnie to tacy patroni którzy chronia moje dzieci. Na a Olinka jest zadowolona ,że ma imie po babci i zawsze z duma sie przedstawia ,że ona jest Oliwia Jadwiga :)

Miłego dnia kochane !

Do góry