reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczynki jestem po wizycie:) ufff... ogromna ulga. Wszytko jest ok, dzidzi ma 0,62mm pecherzyk ponad 2cm, bije mu serduszko (puls chyba 118) Lekarz potwierdzil 6 tydzien i 3dzien ciazy:) porod wyznaczył na 21 marzec:) Torbiel niestety wciaz sie utrzymuje, prawdopodobnie wchlonie sie dopiero okolo 13 tygodnia. Do tej pory lekarz kazał tylko:" drugs and rock&rool z sexu nici"hehehhe Ogladał rowniez moje badania, wszystko ok oprocz potasu i magnezu. Stwierdzil ze sa na dolnej granicy i koniecznie trzeba podniesc co mnie dosc martwi bo w tym momencie bede zazywac lekow jak babuszka. 3x1 duphaston, 2x2luteina, 1x pregna plus, 2x1 kaldyum(potas), 2x2 hela mag b6= co daje razem 14 tabletek dziennie:O ale ufam mu, wkoncu dzieki niemu mam moj najukochanszy skarb. Jestem rowniez dumna posiadaczka karty ciazowej:) kolejna wizytę mam 11 sierpnia(głownie ze wzgledu na torbiel). Za chwilkę dodam zdjecie maluszka.
Te upały mnie dobijaja.... masakra!

reklama
czesc

U nas nadal upał, nie ochłodziło się NIC :-( czyli zdychania ciąg dalszy :-(
Chociaz ja sie dzis lepiej rzygawkowo czuje, tzn jeszcze nie wymiotowałam dzisiaj i nawet mnie nie muli za bardzo....................hmmmm podejrzane to jest...............

koti gratki!!!!

mi też sie kilka wpisów nie podobalo, mysle, ze za duzo zostało napisane....... chyba troszke ktos nas??????????????obraził................

Kotti super wiesci, ciesze sie ze wszystko u ciebie dobrze!

ja juz po badaniach, robilam w innym labie niz dotychczas i zrobilam tam rowniez progesteron i bete , zaplacilam dwa razy tyle co zawsze ale wyniki bede miala dzisiaj a nie jutro. Kciuki i modlitwy mile widziane :-)

Kotti, super wieści :)
Mamusia synka, ktoś chciał chyba zasiać zamęt... Myślę, że jeszcze chwila i można pokusić się o wątek zamknięty...? Wtedy osoby z zewnątrz by nie miały tu dostępu.
Marcia, trzymam mocno kciuki!

Kotti, super!! I zdjęcie też fajne :) I niech torbil się szybciutko wchłania.

Mamusiu synka
, czy obraził nie wiem, czytałam to pobieżnie i nie wracałam do tego, jak odpisywałam, ale po prostu nie czas i miejsce na takie coś...
Gdzieś czytałam, że najgorsze mdłości są w 9 tygodniu, więc może najgorsze za Tobą i idzie ku lepszemu &&&

Też się dziś lepiej czuję, dzięki zmianie pogody :) Jutro wizyta o 19 30, już się nie mogę doczekać aż zobaczę fasolkę :) (innej opcji nie biorę pod uwagę!) Co do obaw przed wizytami u lekarza, to powiem Wam, że w poprzedniej ciąży miałam je właściwie tylko podczas tych ważnych usg i liczyłam, że żadnych chorób nie będzie.

Bakalia, co Ty się przejmujesz! Twój Synek ma 1,5 roku dopiero :) Daj mu czas ;)
Franek na 1,5 roku czaaaasem dał sobie złapać kupę do nocnika, ale tylko jak dobrze na czas trafiłam. A czasem się blokował i tyle.
Odpuściłam, co jakiś czas sadzając go na nocnik, żeby sprawdzić postępy. Dopiero jak zaczął robić siku "za zawołanie", tzn. zawsze coś tam wysikał posadzony na nocniku - wtedy zdjęłam mu pieluchę. Pierwszego dnia osikał 6 par majtek, drugiego - dwie, trzeciego - zero i tak już zostało :)
Ale przez pierwszy miesiąc musiałam mu o sikaniu przypominać sama. Tylko kupy wołał. Dopiero z czasem zaczął wołać sam. I to tylko w domu. Na polu czy w sklepie albo w aucie trwało to jeszcze kolejny miesiąc.

W każdym razie - zdjął pieluchy jakiś miesiąc przed drugimi urodzinami. Bezboleśnie :)
Teraz pracujemy nad sikaniem na spaniu, ale on jeszcze strasznie mocno przesikuje pieluchę, więc jest ciężko. Na razie osiągnęłam tyle, że jak zaśnie w aucie, to nie sika ;)
Nie przejmuj się, Celinka jak już poszła na wc, miała 2,5 roku (bo nocnik jest ble nadal) to na 100%, nawet na noc nie dawałam pampka.
Dziewczynki jestem po wizycie:) ufff... ogromna ulga. Wszytko jest ok, dzidzi ma 0,62mm pecherzyk ponad 2cm, bije mu serduszko (puls chyba 118) Lekarz potwierdzil 6 tydzien i 3dzien ciazy:) porod wyznaczył na 21 marzec:) Torbiel niestety wciaz sie utrzymuje, prawdopodobnie wchlonie sie dopiero okolo 13 tygodnia. Do tej pory lekarz kazał tylko:" drugs and rock&rool z sexu nici"hehehhe Ogladał rowniez moje badania, wszystko ok oprocz potasu i magnezu. Stwierdzil ze sa na dolnej granicy i koniecznie trzeba podniesc co mnie dosc martwi bo w tym momencie bede zazywac lekow jak babuszka. 3x1 duphaston, 2x2luteina, 1x pregna plus, 2x1 kaldyum(potas), 2x2 hela mag b6= co daje razem 14 tabletek dziennie:O ale ufam mu, wkoncu dzieki niemu mam moj najukochanszy skarb. Jestem rowniez dumna posiadaczka karty ciazowej:) kolejna wizytę mam 11 sierpnia(głownie ze wzgledu na torbiel). Za chwilkę dodam zdjecie maluszka.
Te upały mnie dobijaja.... masakra!
Ale czemu dal Ci 2 leki które są ta samą substancją i maja takie samo działanie??? (duphaston i luteinę) Różnica jest taka że jeden jest refundowany a jeden nie.
U nas przeszła burza, lunęło, teraz wyszło słonko i będzie parówa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A o 14 po dziecko do przedszkola trzeba iść, później plac zabaw, do wieczora, jak pęcherz pozwoli;-):-D I tak cały tydzień, a rano pranie, sprzątanie, gotowanie;-)

jagna25 ja na duphastonie i luteinie (takich samych dawkach) zaszlam w ciaze. Duphaston czyms jednak roznni sie od luteiny, pozatym lut biore dowcipnie:) Lekarz powiedzial ze w moim przypadku bez tych lekow ani rusz:p martwi mnie tylko ogromna dawka magnezu 2x2 a na ulotce hela mag b6 pisze ze 1 tabletka dziennie i nie przekraczac...:eek:

Witam,

kotti super wiadomosc , bardzo sie ciesze :)

Ja na swoja wizyte musze czekac do poniedzialku i bardzo sie boje czy wszystko bedzie dobrze .

Milego dnia

reklama
Do góry