reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam mikolajkowo!

dzisiaj zeby nie wykrakac troche spojenie mi odpuscilo tzn boli ale nie tak jak wczoraj, poza tym zimno, wietrznie i blee. Wioze Pati do szkoly i ruszam na miasto zalatwic pare spraw.

milego dnia!

Witam się i ja i życze wszystkim udanych Mikołajek mimo paskudnej pogody....:tak:

U nas tak wieje że masakra jakaś, mąż był z psem i mówi ubierzcie się ciepło bo jest strasznie:szok:

Gdyby nie Mikołajki, które właściwie przygotowałam razem z mężem w klasie naszego synka to bym go nie puściła. Zorganizowaliśmy paczki i prawdziwego mikołaja:-D Mojego ojca hehe:blink:
A tak trzeba iść...jak ja nie lubie zimy:wściekła/y:
Malutki coś jeszcze dziś słodko śpi bo jeszcze mnie nie zdążył kopnąć.

Ewa dzięki za rady w sprawie pieluszek!:tak:
Ozila - na pewno syn dotrze szybko i sprawnie nie martw się na zapas:tak:

Masiosia - niestety nic mi nie wiadomo o Kotti...tez jestem ciekawa co u niej...

No polecial....masiosia tez mu zazdroszcze:tak: no ale my w przyszlym roku, teraz sila wyzsza hehe!

wy o pampersach...ja jeszcze zielonego pojecia nie mam , zakupy takie planuje w styczniu, no ale pewnie juz by wypadalo sie rozejzec;-)

odpoczywajcie i z tymi szyjkami to nie grzebcie sobe w....bo sie bez sensu stresujeie kochane

milego dnia Wam zycze, bez tych wiatrow okropnych:szok:

czesc

U nas w porzadku, wyspałam sie, dzis zawoże Kurcze do przedszkola bo Mikołaj jest :-) a sama pojade po drodze do Stonki cos kupic Julowi i chrzesniakowi ale jakas pierdołkię bo prezenty robimy na swieta ;)

Wczoraj byla u mnie sasiadka- jej maż u nas pracuje, powiedziala, ze dzis beda talony na swieta i mam kolezankom z działu powiedziec zeby mi wziely i sasiad mi do domu przywiezie wiec wczoraj zrobiłam liste potrzebnosci :-) ale na zakupy wyrusze dopiero po wizycie, do wizyty leze bo nie chce do szpitala :-)

Ewa teraz pampersy sleep&play sie poprawiły :-) sa fajne duzo fajniejsze niz jak Julek byl maly, ja wtedy tez czasami uzywałam jak nie bylo na lepsze promocji ;-)

U nas w nocy tak wiało, ze szok, myślałam, ze nas zdmuchnie, wczoraj wogole tv nie ogladaliśmy bo satelita nic nie łapała :confused:i wczesnie poszliśmy spac ;-)

hej
u nas tez wiało strasznie...Hania sie budziła, ja też spac nie mogłam....

ja wczoraj kupiłam jedną paczkę ciuszków na all a malż mowi żebym nie przesadzala z tymi zakupami bo dużo mamy rzeczy...tylko ze wszystko jest na r.62 a ja myslę ze maluch będzie mały... a o pampersach nawet nie myslę, kupię z 1 paczkę- nie widze potzreby magazynowania-zęsto sa w promocji, można dokupić (ostatniow Lidlu widziałam promocję).Z resztą dzieci potrafia mieć alegię na pampersy wieć warto wypróbować. Ja tak wogóle przymierzam się do pieluch wielorazowych- zdrowsze dla skóry dziecka no i ekologiczne, kupię 5 na spróbowanie.

milego dnia

Mamusia, ja tych sleep&play używałam jakieś 1,5 roku temu, może 2 lata temu. I tak się zraziłam, że już nie kupuję :p
Jak mam brać tańsze to już wolę te z rossmanna :) Podobno dady też są dobre, ale szczerze mówiąc nigdy nie próbowałam.

Był u Was Mikołaj ?:)
U nas nastąpiła klasyczna wymiana prezentów (Franek dostał samolot, a Aniela drewniane warzywka do krojenia) ;) Ale do przedszkola Franek wziął samolot ;) Tylko ma go na półce zostawić, nie wnosić na salę.
Aniela średnio sobie z krojeniem warzyw radzi, ale opanuje i to. Zresztą Brat jej powiedział, że ona nie może kroić, bo nóż jest ostry ;p

Ja Sleep & Play nie cierpię... dla mnie jakoś mało pojemne i w ogóle shit. najlepsze są dla mnie te zielone. Białe Pamers jedynki miałam, ale taka dupa jak dla mnie mnie. Nie wiem po co przepłacać.
W szpitalu dostałam wyprawkę i były huggies 1 z wycięciem na pępek i takich używałam i teraz jesli chodzi o jedynki to takie kupie. Niby normalne pieluszki można odwijać, żeby pępęk się suszył, ale mnie to słabo wychodziło.

Co do tego ile kupić, to....
Mój mały zużywał na początku 8-10 pieluch dziennie. Tak więc mnie dwie paczki poszły od razu w szpitalu. Kiblowaliśmy tam tydzień, miał żółtaczkę, więc częściej robił kupę. Paczka czy dwie to starczy Wam, ale do szpitala.

My długo używaliśmy dwójek i tych mój mąż w promocji kupił kilka paczek. Zresztą jak są promocje to my zawsze wszystkiego na zapas kupowaliśmy. Mamy gdzie trzymać. Tym sposobem, raz, że oszczędzaliśmy, dwa nie było akcji, że nagle czegoś nie ma i trzeba przepłacać.

Dla chętnych, od wczoraj w kauflandzie promocja na proszek dla niemowląt LOVELA, ja w nim piorę od początku. Polecam!!!

Aneta... granatowy jak najbardziej pasuje do brązowego, ja bym kupiła granatową :)

Cześć, ja również w nocy nie spałam, bo przyszła ok trzeciej niezła kumulacja- wiatr, zamieć śnieżna, grad i burza z piorunami! :szok: masakra....alarmy się włączały ciągle gdzieś w samochodach,psy sąsiadów szczekały ze strachu....Mikołaja pewnie zmiotło razem z reniferami :sorry:

reklama
Do góry