Myślałam, że używałaś tych adapterów
Nie używałam
Wózek nas pociągnął kasowo i już nie kupowaliśmy adapterów. Poza tym Nusia i tak kiepsko spała w aucie i budziła się jak tylko silnik zgasł, więc równie dobrze mogliśmy ją przenieść do gondoli
Co do
wyprawki szpitalnej, to u mnie jest taka:
Szpital Położniczo-Ginekologiczny UJASTEK
Ja jeszcze miałam do tego komórkę z ładowarką, książkę. I chyba tyle. Nie pamiętam
Ile kupujecie paczek pampersów na początek nr 1 i nr 2?
Kup po jednej. Franek zużył jedną pakę jedynek. Aniela długo na nich jechała, bo w dwójkach się topiła
Zawsze będzie można dokupić
A te pampersy 1 lib 2 to jak to? Bo ja chcialam kupoc new borny z babydreams czy jakos tak... jitro pojde na wizyte i moe gin mi doradzi gdzie co i jak sie mam pytac.... no zielona jestem
Babydream są całkiem fajne, ale sztywnieją po zasikaniu. No ale coś za coś - cena o połowę niższa niż pampers
A z tymi
pampersami to jest tak, że cyfry oznaczają wielkość pampersa, a nazwy - jego rodzaj. I rodzajów jest kilka:
*
Premium Care (od rozm. 1 do 5) - białe opakowanie, pampersy z siateczką; moim zdaniem słabe, bo siatka przykleja się do pupy
*
New Baby (rozm. 1-2) i
Active Baby (rozm. 3-6) - to samo, tylko podzielone na różne rozmiary; zielone opakowanie; moim zdaniem najlepsze pieluszki świata
*
Sleep & Play (rozm. 3-5) - pomarańczowe opakowanie; wersja "ekonomiczna", nie mają gumek po bokach, więc często się zsuwają i łatwo je przesikać górą czy bokiem; nie polecam, mimo że tańsze
* Newborn to po prostu nazwa pampersów nr 1
Chwilę mi zeszło zanim to obczaiłam
A do mnie już Mikołaj przyszedł
Mąż nam kupił po piórze
Bo nasze stare się zapodziały gdzieś :/ Oryginalna chińszczyzna za 15 zł na pompkę
Wspomnienie dzieciństwa