reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja kupilam przy malej 2 paczki nr 1 i jedna paczke nr2. Ale tata musial dokupic jeszcze jakos 3 paczki nr1 pozniej bo w nr 2 sie topila i przeciekaly wiec na nr1 bylismy dlugo. Przy 51cm 3755g

to u mnie mała miała niecałe 3kg a wgl 1 nie używałam.. miałam tylko pare od koleżanki.. są drogie a prawie takie same jak 2..

co do różnicy między białymi a zielonymi.. hmm.. białe rzadziej uczulają ale są gorsze jak dla mnie.. zielone najlepsze.. ale patrzcie na kg napisane na opakowaniu bo się różnią w zalezności od sklepu..

jaspis nie kupuj za dużo bo są dzieci co pampki uczulają i wgl nie zużyjesz... a w kazdym sklepie w sumie mozesz dokupic

Ostatnia edycja:
reklama
My kupiliśmy w niedzielę w Tesco Pampersy rozmiar 2 148szt. za 65zł, dwa markety odwiedziliśmy, bo wszędzie były tylko większe... No ale się udało :tak:
Tyle, że w Tesco nowe promocje są od czwartku, więc nie wiem czy jeszcze będą.
Jedynek kupiliśmy jedną paczuszkę 43szt.
Myślę by jeszcze jedną paczkę 2 kupić. Jedynek wole nie ryzykować, bo niektóre Kobietki pisały, że od razu z 2 startowały.

Ostatnia edycja:
Mi teściowa zamówiła jedną pakę 80 szt jedynek bella happy, plus miałam tą małą z Pampersa do szpitala, a dwójek zamówiła mi 3x80 sztuk i pod koniec młody mocno mi się przesikiwał, bo się za małe zrobiły, nie ma co robić wielkich zapasów. Lepiej na bieżąco kupować.

Ja dzisiaj też oglądałam pampersy w realu, ale oczywiście mój m powiedział "kochanie zdążymy jeszcze kupić" i tym sposobem nie wziełam a w sumie żałuje bo im więcej rzeczy teraz uzbieram tym lepiej... hmmm... chyba zaczne na zakupy sama jeździć :) i chyba zrobie tak jak mówicie że jedna paczka 1 i reszta 2 bo w sumie w razie czego zawsze jedynek mozna dokupic a jak sie okaże że maluch jest do nich za duży to nie bedzie szkoda jak w razie czego się zmarnuje jedna paczka :)

Nastka ten Twoj to jak moj.. Chcialam posciel zamowic dzis a on ze za wczesnie itd.. Ech.. Pampersow tez jeszcze nie mam.. No nic. Dobrej nocy wszystkim bez stresów i ekscesów. :D a i udanego Mikołaja jutro. Dobranoc:)

Myślałam, że używałaś tych adapterów:)

Nie używałam :) Wózek nas pociągnął kasowo i już nie kupowaliśmy adapterów. Poza tym Nusia i tak kiepsko spała w aucie i budziła się jak tylko silnik zgasł, więc równie dobrze mogliśmy ją przenieść do gondoli :)

Co do wyprawki szpitalnej, to u mnie jest taka: Szpital Położniczo-Ginekologiczny UJASTEK
Ja jeszcze miałam do tego komórkę z ładowarką, książkę. I chyba tyle. Nie pamiętam :)

Ile kupujecie paczek pampersów na początek nr 1 i nr 2?

Kup po jednej. Franek zużył jedną pakę jedynek. Aniela długo na nich jechała, bo w dwójkach się topiła :) Zawsze będzie można dokupić :)

A te pampersy 1 lib 2 to jak to? Bo ja chcialam kupoc new borny z babydreams czy jakos tak... jitro pojde na wizyte i moe gin mi doradzi gdzie co i jak sie mam pytac.... no zielona jestem

Babydream są całkiem fajne, ale sztywnieją po zasikaniu. No ale coś za coś - cena o połowę niższa niż pampers ;)

A z tymi pampersami to jest tak, że cyfry oznaczają wielkość pampersa, a nazwy - jego rodzaj. I rodzajów jest kilka:
* Premium Care (od rozm. 1 do 5) - białe opakowanie, pampersy z siateczką; moim zdaniem słabe, bo siatka przykleja się do pupy
* New Baby (rozm. 1-2) i Active Baby (rozm. 3-6) - to samo, tylko podzielone na różne rozmiary; zielone opakowanie; moim zdaniem najlepsze pieluszki świata ;)
* Sleep & Play (rozm. 3-5) - pomarańczowe opakowanie; wersja "ekonomiczna", nie mają gumek po bokach, więc często się zsuwają i łatwo je przesikać górą czy bokiem; nie polecam, mimo że tańsze :)
* Newborn to po prostu nazwa pampersów nr 1

Chwilę mi zeszło zanim to obczaiłam ;)

A do mnie już Mikołaj przyszedł :)
Mąż nam kupił po piórze :) Bo nasze stare się zapodziały gdzieś :/ Oryginalna chińszczyzna za 15 zł na pompkę :D Wspomnienie dzieciństwa :D:D:D

Witajcie Kochane wybaczcie mi moja nieobecnosc ale jeszcze do wtorku bede tak pozniej troche przerwy. ...ciesze sie as u Was wszystko ok. ...

Mamusia sunk odpoczywaj Jak najwiecej ale zadnych paluchow mi juz nigdzie prosze nie wkladac. ... spokojnie wszystko bedzie git. ...
U mnie ok..... poNiej albo jutro odpisze. ...Bo jester na tel a ze zrobilam update to cholerka wszystkie wyrazy musze akxeptowac. ..grrrrrrrr....
Jutro idziemy priv na usg3d/4d dam znac. ..... sciskam mocno. ... czy ktos wie co a Kotti? ???

U mnie nie ma takich pakowanych po 100 czy 150 sztuk :O tylko takie malutkie paczki po 12zl jakos nr 1 a po 15zl nr 2. Ale sztuk w srodku to nie pamietam hmm chyba nie wiecej jak 30

reklama
Hej,
ja wlasnie syna wyprawiam do polski dzis do dziadkow leci,
zaraz wyruszamy na lotnisko....
jak zwykle sie denerwuje, jeszcze o tych wiatrach bylo w dzienniku polskim, (ogladamy tutaj), no nic....
doczytam Was pozniej na razie;-)

Do góry