reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

No i jestem, na szczęście spod szkoły kolezanka mnie podwiozła wiec mocno mnie nie wydmuchało :szok::-D

Dzieciaki od 8 poszly na sale gimnastyczną bo miały mikołajkowe zawody:tak: A ja z 2 mamami uszykowałyśmy paczki. W międzyczasie zadzwoniłam tez do ojca omowic szczegoly (w końcu ma być mikołajem) :tak:
No ciekawe jak wszystko wyjdzie ale mój ojciec ma wprawe, on co roku robi gdzies za mikołaja:-D

A dziś u mnie na obiad ryba smazona z ziemniakami i surówką z marchewki:biggrin2:

Koreczek powodzenia na wizycie :tak:

reklama
Witam Mikołajkowo:)
U nas z rana zryw Miłosza czy Mikołaj był jak się okazało że był to już sama radocha.
Ja się nawet wyspałam choć katar nie odpouszcza i męczy mnie strasznie dobrze że tylko to a nie jeszcze ból gardła.
Koreczek &&&&&&&& za wizytę.
Olzia zycze synowi spokojnego lotu i nic się nie martw doleci wiatry się wycisza.

Agnis no to udanej zabawy Mikołajkowej dla syna:).

CO do pieluch to jeszcze nie myślałam ale pewnie do szpitala z 2 paczki 1 trzeba będzie mieć ale nie wiem czy się na hagisy nie skuszę zobaczymy. A jak się skończa to zawsze maż dokupi.

Ledwie wrocilam ze sklepu...tak mi sie slabo zrobilo ze wylecialam z tego sklepu rozpieta bo myslalam ze zemdleje, mam nadzieje ze dla odmiany nie zachoruje bo tak bylo zimno a ja wylecialam taka nie ubrana. Juz dawno nie mialam takich zaslabniec. Teraz leze i odpoczywam

ozila my z mamusia synka nie grzebiemy sie zeby sprawdzac szyjke tylko przy okazji lutki dowcipnej :tak:

inspir.jpgHejjj ! Ja znowu o 6 wstałam.. w nocy spać też nie mogłam przez to wietrzyskooo ;| iiii dostałam pierwszy prezent od Mikołaja ...:D ... drapak do pleców :p:p i normalnie świetna sprawa .. wreszcie się mogę podrapać dokładnie w miejscu, które chce:p już całe plecy mam czerwone :D reszta prezentów jak mąż z pracy wróci.

Co do pampersów to dobrze wiedzieć :D które jakie są bo ostatnio też się zastanawiałam nad różnicą białych i zielonych :p i chyba kupię jedną paczkę 1 i dwie tych większych
I kupię pewnie po nowym roku bo praktycznie zawsze w jakiś hipermarkecie jest promocja na pampersy :)

No i zamawiam dzisiaj dekoracje do Poli pokoju : literki z imieniem na ścianę, obrazki, lampkę ... także jak już to zamówię to Pola będzie musiała być Polą :p odwrotu nie będzie .. kolorystyka różowo-biało- brązowa motywy: miś, serduszko motylek .. mniej więcej tak jak na zdjęciach ale kolorystyka wszystkich rzeczy będzie podobna :)

Udanych Mikołajek i oby Ksawery nie przeszkodził w otrzymaniu prezentów :p

Załączniki

• inspir.jpg
    inspir.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
hej!
Mrowkaa u mnie w nocy bylo to samo, aż się spać nie dało a psy wystraszone wpakowały nam się do łóżka.
Rynek mamy zdemolowany, choinka leży zamiast stac:O Aż się dziwię że mam internet:-D
Koreczek &&& za wizyte!
Co do pieluch to i mi udało się kupuć ostatnio te promocyjne w tesco:-) Fajnie tak jak już pierwsze pampersiaki są:-)
Zrobiłam klopsy czosnkowe na obiad, potem tylko ziemniaki i obiad z głowy:-) Oczywiście musiałam do tego zrobić mizerię bo mój mizerię chce do wszystkiego :p Teraz mogę leżeć do 15 aż mój z pracy wróci a po obiedzie idziemy z okazji mikołajek z drobnymi upominkami dla naszych chrzesniakow.
Oby pogoda się poprawiła a was grypa omijała z daleka!
Udanych Mikołajek!

ewa ja tez babydream z rossmana używałam juz jak Julek był większy i sa super :-)

byłam na chwile u iostry zawiozłam dzieciom Mikołaja, Julkowi schowałam niech szuka jak wroci z przedszkola ;-) obiad mam gotowy wiec leze bo nawet chata ogarnieta jest a jutro mąz zrobi sobotnie sprzatanie :-)

Cześć dziewczyny, długo mnie nie było bo miałam trochę pracy, a mianowicie musiałam uszyć dwie lalki do przedstawienia takie które się ruszają, a to wszystko na dzisiaj no i do tego jestem nadal chora. Kaszel mam taki, że aż od niego wymiotuję :szok:, wieczorem jak chcę odkasłać to zamiast zasłaniać usta nie wiem czy trzymać się za żebra, bo tak mnie z wysiłku bolą czy za brzuch.
W środę byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa, z dzidzią na szczęście wszystko w porządku (chociaż to bez usg, tylko słuchanie serduszka), ale po każdym ataku kaszlu czuję jak się wierzga w brzuchu.
Ignacy wczoraj zaliczył szczepienia, płakał niemiłosiernie jeszcze zanim pani go dotknęła, co w ogóle jest dla mnie mało zrozumiałe, bo pierwszy raz coś takiego się zdarzyło. No ale to pewnie efekt uboczny wycinania migdałków i tego że wcześniej miał 8x krew pobieraną.
Przeglądałam was trochę, ale niestety nie udawało mi się odpisać, no i doczytać też nie zawsze, widziałam że przewinął się temat szyjkowy. Ja na szyjkach się nie znam, ale ostatnio jak byłam na kontroli to lekarz powiedział do mnie przy badaniu, że szyjka 1,5 cm co przy usg dawało by jakieś 4 cm, bo to 1,5 to tyle ile on jest w stanie wymacać nie robiąc mi krzywdy.
Co do pieluch, to ja kupiłam jedne jedynki i na razie więcej nie kupuję.bo i tak nastawiam się na wielorazowe, tylko nie wiem czy od początku. Ja zaopatrzyłam się w babydream, bo raz, że przy Ignacu się sprawdziły, a dwa, nie ma tam tyle chemii co w pampersach więc bardziej do mnie przemawiają. No a podpasek też nie lubię, z tymi siateczkami i cudami, bo mam wrażenie, że to tyłek odparza.
Kupiłam sobie już też płyn do prania i jak tylko przyjedzie mój tata i porządnie wypoziomuje nam szafki u Ignaca w pokoju (my to mamy jakiś słaby zmysł przestrzenny i zawsze coś nie tak), to zrobię tam mały szacher macher, popiorę małe ciuszki po Ignacu i powkładam na miejsce (no ale to pewnie będzie poi nowym roku).
No i przyszła do mnie w końcu kurtka zimowa, w środę, więc zdążyłam przed wichurami. Chciałam najpierw hm-owską, ale w weekend u nas były już same xl, a ja potrzebowałam m. No i zdecydowałam się na tę do noszenia i jest bardzo fajna. Na razie dopinam się jeszcze normalnie, ale na póżniej ma taki dodatkowy suwak, który się dokłada i poszerza się ona o kolejne 8 cm + jeszcze jest taka wkładka którą też się dosuwa żeby już z dzieckiem w chuście móc się zapiąć. Jest bardzo ciepła i ładnie wykonana. Kolor granatowy.
Życzę udanych mikołajek.

Serceto ale śliczne te Twoje naklejki!!!
Może tez mojemu małemu nad lozeczkiem cos nakleje..Tylko żeby to pasowało...
Pościel i baldachim chce na niebisko a sciany w pokoju mam jagodowe..hmm to naklejki jaki emoze bialo szaro niebieskie? Jak znajde takie oczywiście:-D
Coś mnie dziś mdli...:no:
Wczoraj upiekłam sernik dla mężusia bo dziś jego imieniny (Mikołaj) :-D
Więc jestem żoną Mikołaja:-D

reklama
Secreto, piękny pokój Pola będzie miała! :) Musisz zdjęcie wkleić!
Aż mi głupio, że moich dzieciaków pokój to taka zbieranina różnych rzeczy, kompletnie do siebie niepasujących ;)

Do góry